PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Bolje trofazna ali eno fazna TČ, predimenzionirana ali ne?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dokler OP ne "izpljune" kakšne navade imajo, tako ali tako ne vemo, vendar 300l bojler "pokrije" večino uporabnikov! Če je premalo, se pač nastavi na nekoliko višjo temp. Finančna razlika med 200 in 300l. pa je premajhna, da bi šel na "tamajhnega"!

@pentax, se strinjam! 120l. el. bojler "pokrije" vse, vendar ker kupuje T.Č., predvidevamo da želi bojler ogrevat s T.Č.

@fery, dejansko si prvi, za katerega vem, da uporablja 500l. bojler! :wink:

Sam imam STČ 300l. Vode načeloma ne ogrevam s T.Č., je pa vezana na C.K. (ostanek starega sistema na K.O.)
Če v zimi pač zmanjka vode, preklopim T.Č. na ogrevanje s konstantno temp. in zagrejem tudi STČ. Sem letos februarja, ker se je mudilo vklopil el. grelce na T.Č.in segrel zalogovnik, samo da sem zagrel vodo v STČ. Ekonomika pa v "franže" 8)
Nekako ne bi imel posebej bojlerja. Če se le da, bi notranja enota črpalke in boljler morala biti v eni kišti. Kako veliki bojlerji so na voljo v takem primeru? Več kot 220 litrov verjetno ne bo šlo?
300 mam jest Orca sisten
@Tekacc kako si zadovoljen z orco? Sem bil ze dogovorjen z njimi da vzamem TC pa sem si potem premislil in vzel drugje. Predvsem zaradi negativnega mnenja o tej notranji enoti tukaj na forumu. Imas TC ze dalj casa? Kake tezave mogoce in pa odziv na le te? Meni so obljubljali vse zivo, zato tudi sprasujem, ce je res tako..hvala za odgovore
Res me zanimajo navade družine, da se rabi 500l tople vode, ali jo mogoče pijete?

Če se štirje vsak dan banjajo:

Cca 150 litrov se porabi za eno banjanje.

Poslano z mojega SM-G390F z uporabo Tapatalk
500 na pol je drugače 250 litrov. Pri dveh spiralah.
Ups, to pa nije baš nešto, a?
Vsak večer je izpraznjen, da. Razen ko sonce sije, takrat ga pa ostane še za en dan.

Pijemo jo pa tudi, seveda.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
dnovak24 Napisal:Res me zanimajo navade družine, da se rabi 500l tople vode, ali jo mogoče pijete?

Če se štirje vsak dan banjajo:

Cca 150 litrov se porabi za eno banjanje.

Poslano z mojega SM-G390F z uporabo Tapatalk
V našo banjo gre 300L, če ni čisto do vrha nafilana. Ene 200L pa se porabi realno, če se uležeš notr. S tem da mora biti kar na 40°C pogreta, sicer nima smisla, zakaj bi ležal v mlačni vodi? Pa cel bojler onavadi ni na želeni temperaturi, 2 banjanji 300L bojler skor ziher spraznita, če je želena nekje dobrih 40°C.
Drugače pa mi vročo vodo stalno nucamo, pa ne samo za kopanje. Previjanje dojenčka, 4x/dan čiščenje kuhinje, jedilnice, umivanje rok parkrat na uro itd. Tudi stalna cirkulacija požre delež.
Energetik81 4x na dan ciscenje kuhinje in jedilnice? Ok ne recem, da se pospravi delovni pult kuhinje in pa miza v jedilnici. Pa naj bo, da se vse komplet prebrise od A do Z koliko vode gre za eno tako ciscenje? Navlazis krpo ene parkrat in je to to. Liter dva vode?? Se to je prevec. Mi za brisanje kuhinje, pulta, mize uporabljamo namenske vlazilne robcke, pa se disijo fajn Smile
Ko se naš 1-letnik prehranjuje (to dela vsaj 4-5x/dan) je v jedilnici apokalipsa. Ne, ne gre samo z vlažilnimi robčki.
Navade in potrebe so pač različne. In pri nas gre zaenkrat ogromno 40°C+ vode v kuhinji/jedilnici/za umivanje rok.
1 2
Iskanje po temi