PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Toplotna črpalka brez zunanje enote

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
na 2000m2 zemlje, če je ravninska, boš pa že našel en kotiček kam jo nemoteče umestiti...zakamufliraš, če ne drugega.
Po vsej verjetnosti jo bom za vrtno lopo dal. Nagibam se pa k Mitsubishiju. Kaka mnenja?
Daj zwanzig izolacije, pa novi model Mitsubishija 7,5 kw.
20cm izolacije? haha ne daj raje 50+ WTF.. Najboljše je zemlja/voda (kolektor) kot je omenil Frantocci. Če bo pa z zunanjo enoto pa definitivno postavitev zunaj, lahko pa še kako uto narediš zanjo Big Grin kot kak paviljon da bo lepša, vse se da...
Aerys Napisal:Pozdravljeni.

Ker s ceno nismo ravno skupaj prišli smo se namesto Stiblove LWZ 504 ...

lahko vprašam, koliko stane ta špas.
in pa še eno tehnično vprašanje: čeprav je to vse v eni škatli ali lahko vsaka stvar za sebe dela. torej da najbrž lahko prezračuješ ko ne ogrevap je jasno, zanima me bolj ali lahko poljubno prezračevanje ugasneš ali mora vedno delati?
TČ in prezračevalni del lahko delujeta samostojno. V biti enako kot bi imela ločeno TČ in Ločeno prezračevanje. Edina razlika je v tem, da zna ta naprava izkoriščat odpadno energijo prezračevanja, kar se pa da narediti tudi na vsaki ločeni izvedbi.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Hvala.
@Aerys
10 kw? Za nizko energijsko?
Potem sem jaz popu..l po celi črti. Vse je talno, 200m2. Okna 1,1
Pri meni spodaj 5 cm EPS, zgoraj 8 cm EPS, pod streho je predvideno 15+10 volna 0,032. Štiri osebe.Pa imam 8 kW zemlja -voda, brez el. grelcev.
Malo poslušaj nasvete @remi
JaBK Napisal:
Aerys Napisal:Pozdravljeni.

Ker s ceno nismo ravno skupaj prišli smo se namesto Stiblove LWZ 504 ...

lahko vprašam, koliko stane ta špas.
in pa še eno tehnično vprašanje: čeprav je to vse v eni škatli ali lahko vsaka stvar za sebe dela. torej da najbrž lahko prezračuješ ko ne ogrevap je jasno, zanima me bolj ali lahko poljubno prezračevanje ugasneš ali mora vedno delati?

OK, končna cena do katere smo uspeli priti (brez DDV) je bila 11.400€ (potem so tu še rešetke, raztezni posodi, drobni material, montaža kurilnice). Načeloma bi razliko še nekako prebavil, sam fora je v tem da kolikor bi bila toplotna črpalka Stiblova boljša, bi bil pri rekuperaciji verjetno na slabšem. Vgrajeni rekuperator ima namreč moč 300 m3, brez vračanja vlage, tako da pri enem sklopu bom verjetno na boljšem, pori drugem na slabšem, bo pa občutno ceneje.
Pa tudi če bi se kdaj odločil menjati eno stvar se pri ločenem sistemu da zamenjati, tam pač ne.
Ima kdo Stiebel Eltron LWZ 504? Kakšne so kaj izkušnje? so kakšne težave?
Kot vidim, tale zadeva ne vrača vlage, kar zna bit težava pri montažnih, kajne?

Kakšna je pa kaj realna poraba čez leto?
Sem se le pogovarjal z njimi. Me ni prepričalo, tudi cenovno kar nekaj višje. Pri meni SUM brez davka z vsemi inštalacijami cca 17.000, sam agregat 12.080 (brez pogajanja).
1 2
Iskanje po temi