Objave: 472
Teme: 21
Ocena:
3
Torej redukcijski ventil (in seveda ekspanzijska posoda) rešujeta vse težave kapljanja vode iz varnostno/povratnega 8 atmosferskega ventila! V zvezi s tem bi imel samo še eno vprašanje? Ali je dovolj, da dam redukcijski ventil samo v dovod vode v bojler, ali je vseeno bolje, da se ga vstavi takoj za števec? Gledam s stališča izvedbe, ki mi je lažja pri bojlerju!
Objave: 3009
Teme: 16
Ocena:
-633
Pri nas je na mestu, kjer pride voda v hiso, za stevcem in celo za filtrom. To moram jutri preverit ker nisem ziher..
Objave: 397
Teme: 0
Ocena:
0
Ekspanzija se da če imaš vodovod na svojo pumpo da tlačno stikalo ne skače gor in dol. Za javni vodovod pa reducirc na glavni dovod. Vse je bolj ali manj delano za okrog tri bare.
Objave: 397
Teme: 0
Ocena:
0
Na glavnega daj. Tud pipe, pralni stroji in ostalo je delano za 3 bare.
Objave: 472
Teme: 21
Ocena:
3
Sem našel Tehnični pravilnik za vodovod!
Na mestu priključitve je oskrbovalni tlak v vodovodnem omrežju praviloma od 2,00 do 6,00 bar. V posebnih pogojih in v posameznih primerih so navedene vrednosti lahko tudi drugačne. Za te primere priključevanja določi upravljavec potrebne ukrepe.
3.3.1. Naprave za zviševanje in zniževanje tlaka
V primerih, ko je tlak na mestu priključitve izven meje normale (2 do 6 bar), je potrebno tlake v internem vodovodnem omrežju ustrezno korigirati. Naprave za zvišanje ali zniževanje tlaka so del interne – uporabnikove vodovodne napeljave.
Čisto po domače povedano: BOLI JIH DŽOKO (bi rekel Kohl)! Sem mislil, da smo se rešili MONOPOLISTOV v naši državi!