![]() |
|
Previsok tlak v vodovodnem omrežju - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Tema: Previsok tlak v vodovodnem omrežju (/showthread.php?tid=68989) Strani:
1
2
|
Previsok tlak v vodovodnem omrežju - znanec - 14.4.2017 Pozdravljeni, v stanovanju sem zaradi težav izmeril tlak vodovodnega omrežja in znaša 6,6 do 7 bar! Pred kratkim sem namreč vgradil bojler 50l in varnostni ventil 7 bar, ki pa vseskozi bolj ali manj pušča, kar je glede na omrežni tlak tudi razumljivo. Klical sem na Komunalo in so mi gospodje razložili, da razbremenilnih ventilov ne dajejo več in da moramo sami uravnavati pritisk...(v info: samo omrežnina brez porabe je 21€ !! pa za ta denar ne morejo nič narediti :!: ) Sedaj pa me zanima, ali bi zadevo lahko rešil z ekspanzijsko posodo (kolikšno), ali bi moral vgraditi razbremenilni ventil. Vodovodar mi je predlagal močnejši varnostni ventil, vendar si ne upam povečevati pritisk, hkrati pa dvomim, da ob vklopljenem bojlerju ne bi vseeno kapljalo. (sedaj kaplja tudi ob ugasnjenem). lp Re: Previsok tlak v vodovodnem omrežju - azuprej - 14.4.2017 Z minimalno razstezno posodo boš rešil kapljanje iz varnostnega ventila. Da boš uredil pa previsok tlak iz omrežja pa v vsakem primeru potrebuješ reducirni ventil za vodovod. Re: Previsok tlak v vodovodnem omrežju - dzungla - 14.4.2017 Pri nas je bil tudi tlak čez 6 bar-ov in smo dali tlačni regulator v vodovodno omarico (na vstopu vode v hišo). Cena okol 75 €. Gor je merilna urica in ventil za nastavit želeni tlak. LP Re: Previsok tlak v vodovodnem omrežju - Rafter - 14.4.2017 Pred dvema mesecema sem priklapljal novogradnjo na Mariborski vodovod. Dva dni pred njihovim prihodom so mi sporočili, da je v sekundarnem vidu tlak 6,4 bara in da imam dve opciji: - ali naročim montažo redukcijskega ventila njim in jo opravijo hkrati s priklopom (doplačilo cca 120€); ali - podpišem izjavo, da bom to naredil sam oz. moj vodovodar. Seveda sem se odločil za opcijo 2 (cena je bila okrog 70€, njim je tudi to ljubše). Mi je pa zanimivo, da je tlak tako visok, a v tleh so prve, še salonitne cevi, vgrajene takoj po drugi vojni
Re: Previsok tlak v vodovodnem omrežju - kadotr - 15.4.2017 Bolj zanimivo bi bilo vedeti, kolikokrat jih razgoni in si brez vode... Re: Previsok tlak v vodovodnem omrežju - Rafter - 15.4.2017 Mah... kaj pa vem. V tem naselju pravijo sosedje, da nikoli ni bilo problema, pa itak je za drugo leto v OPPN v načrtu gradnja (končno!!!) kanalizacije, potem pa itak zraven spada novo vodovodno omrežje, pa elektro, mestni plin in še kaj. Re: Previsok tlak v vodovodnem omrežju - Lazarus - 24.4.2017 Obvezna vgradnja regulatorja in nastavitev tlaka tja do 3bare, in potem bo vse vredu. Re: Previsok tlak v vodovodnem omrežju - l150150b - 23.8.2018 Zanima me ali lahko z manometrom na ekspanzijski posodi (sanitarna voda)izmerim tlak v vodovodu/omrežju? To vem, da za nastavitev/kontrolo delovnega tlaka v posodi moraš dovod hladne vode v bojler zapreti in toplo vodo odpreti, ter tako pomeriti tlak v posodi! Kaj pa če za tem odpreš dovod hladne vode v bojler - kaj predstavlja ta povečan pritisk na ventilu ekspanzijske posode? Je to tako, da če od njega odšteješ vrednost pritiska v tlačni posodi, da je to potem pritisk iz omrežja??? Re: Previsok tlak v vodovodnem omrežju - l150150b - 24.8.2018 Vsi še na morju - ali res nihče ne ve? Vprašanje je bilo - če poznam pritisk ekspanzijske posode - ali na istem"ventilu" lahko izmerim tudi pritisk vode (omrežje)? Re: Previsok tlak v vodovodnem omrežju - Klemen10 - 24.8.2018 ja pritiska bosta izenačena, razen če boš napolnil ekspanzijsko na višji tlak kot je v omrežju, ali če bo ekspanzijska tako prazna, da ne boš nič pomeril. Brez pritiska jo napolni na recimo 2 bar in spusti vodo notri iz omrežja in boš videl tlak omrežja. Potem ekspanzijo znova brez tlaka omrežja napolni nekje na tlak omrežja. Re: Previsok tlak v vodovodnem omrežju - l150150b - 24.8.2018 Sem prav razumel? Če imam pritisk v ekspanzijski posodi 3 bar-e, ter potem spustim vodo v bojler in se zaradi tega pritisk na ventilu ekspanzije poveča na recimo 7 bar-ov ; ali to pomeni, da je pritisk omrežja 4 bar-e??? Re: Previsok tlak v vodovodnem omrežju - Klemen10 - 24.8.2018 Ne, to pomeni da je v omrežju 7bar. Re: Previsok tlak v vodovodnem omrežju - valhalla - 24.8.2018 To je čisto preveč. Poglejte za omejevalniki tlaka. To vse trpi na takšnem tlaku in so velike možnosti za poplavo. Da ne omenjamo žena in otrok, ki ne znajo pipe odpreti drugače kot do konca. Ventil za zmanjšanje tlaka bi po mojem mnenju moral biti prva stvar za števcem zmontirana. Re: Previsok tlak v vodovodnem omrežju - matofill - 24.8.2018 Ker je ravno prava tema , v Izoli imam tlak 4,2 bara me ne moti generalno imam pa problem na tuš kabini, ker ko odpreš do daske je preveč vode in mi odtočna rešetka ne uspe požirati, jasno pa vsak da na max. Torej imam klasično ročno armaturo ( ni termostatska) ročka levo desno in iz pipe cev gor in kvadratna gobica precej velika. Obstaja kaka možnost da bi na tej cevi, ki že gre proti gobici nekako vstavil kak plastičen čep ali kaj, da zmanjšam pritisk, da bi tudi ko gre na max teklo npr samo 70% vode, kot jo sedaj ? Re: Previsok tlak v vodovodnem omrežju - l150150b - 24.8.2018 Klemen10 Napisal:Ne, to pomeni da je v omrežju 7bar. Kaj to pomeni? Da dokler pritisk omrežja ne doseže pritiska ekspanzijske, da toliko časa je izmerjen pritisk na ekspanziji, kot ga ima ekspanzija? Če pa omrežje preseže ekspanzijo, pa manometer na ekspanziji kaže pritisk iz omrežja? Je to pravilna razlaga? |