PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave hidrofor, hidropak

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
@Beri - kako misliš - plovec brez funkcije pri hidropaku?
Če ga vstaviš v zalogovnik vode in povežeš v serijo z hidropakom - potem po moje opravlja funkcijo izklopa pri suhem teku - oziroma za primer, ko zmanjka vode!! Ali ni tako?
ja Beri je razmišljal še maljce dlje,... in sicer v primeru, da se na povezavi med cisterno in hidropakom kaj sfiži,... sej je opisal kako in kaj,...
@l150150b , tako je, če zmanjka vode v vodnjaku,kaj pa če zmanjka vode v CEVI?
Če ni vodotesnosti,hidropak in sama cev do vodnjaka je brez vode,čeprav je vodnjak poln,plovec NE IZKLOPI in hidropak dela in dela,...... na suho,ne vleče vodo iz vodnjaka.
Kapiš?
Ja, ja - kapišam!
Problem je večplasten!
Samo to ob vsem tem še ne razumem - ali vse te probleme pa ta zadeva na spodnjih LINKih (ki si jih dal) rešuje?

Neki takega <!-- m --><a class="postlink" href="https://www.hisa-crpalk.si/ostali-pribo">https://www.hisa-crpalk.si/ostali-pribo</a><!-- m --> ... -teka.html

<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.ceneje.si/Izdelek/4534688/v">https://www.ceneje.si/Izdelek/4534688/v</a><!-- m --> ... 00-e-30915
Da,temu je namenjena ta zaščita - ni pretoka vode,ni delovanja črpalke.
Vprasanje.
Kupljen hidrofor za zalivanje vrta. Torej pretok na zalivalni pistoli je vedno na minimum. Hidrofor se prižge ko pada pritišk na 1 bar in ugasne ko doseze 3bar.
Danes precrpavam neko vodo torej brez omejitve pretoka na izhodu.
In opazam da motor konstantno dela. se nic ne ugasa in ne priziga. Pritiska je 2.5bar.
Je to normalno? Ali bi moral nafilati na 3 bar, izklopiti motor in ponovno vklopiti? Zakaj nedoseze 3 barov?

Poslano z mojega SM-N910C z uporabo Tapatalk
Verjetno imaš hidropak s posodo v kateri je meh.
Zapri dovod - sesalno stran,izklopi hidropak iz elektrike,odpri pipo,da pade tlak,potem na ventilu s tlačilko napumpaj zrak na 1.3 do 1.5 bara.
potem vklopi hidropak,odpri dovod ter po potrebi zalij z vodo,da lažje potegne.
EDIT,vklop bi jaz naredil,da vklopi na 1.5 bara,izklop pa na 2.5 bara - se manj matra črpalka.
Čisto normalno je, da se črpalka ne izklopi če je iztok vode iz cevi neoviran. Takoj ko boš cev zaprl se bo tudi črpalka ustavila.
Sebek Napisal:Čisto normalno je, da se črpalka ne izklopi če je iztok vode iz cevi neoviran. Takoj ko boš cev zaprl se bo tudi črpalka ustavila.
Ce zaprem izpust nafila lepo na 3 bare in se ustavi.. ok samo da vem da je tako delovanje pravilno.. hvala

Beri Napisal:Verjetno imaš hidropak s posodo v kateri je meh.
Zapri dovod - sesalno stran,izklopi hidropak iz elektrike,odpri pipo,da pade tlak,potem na ventilu s tlačilko napumpaj zrak na 1.3 do 1.5 bara.
potem vklopi hidropak,odpri dovod ter po potrebi zalij z vodo,da lažje potegne.
EDIT,vklop bi jaz naredil,da vklopi na 1.5 bara,izklop pa na 2.5 bara - se manj matra črpalka.

Beri nevem cela zmeda je s tem ...pak in pa ...for.
Uglavnem ima motor, tlacno posodo, tlačno stikalo za vklop izklop, ventil torej predvidevam da tudi meh.
Sem pa narobe napisal vklop je pri 1.5bar izklop pri 3 bar. Kar je tudi napisano na stikalu ni pa nikjer nicesar da bi lahko optimiral vklop ali izklop.

Če gledamo za nazaj je bil hidrofor velika posoda 100-120 brez gumijaste mebrane, kjer se je zrak stiskal brez prednapolnjenje membrane. Sedaj so zadeve manjše bolj kompaktne in imajo manjše posode z gumijasto membrano, ki pa večkrat crkne in imaš servise. Če hočeš imeti mir in malo porabo elektrike vzami Grundfoss ali nekaj podobnega, ki se prialgaja glede na potrebe pretokov preko frekvenčno krmiljenega motorja. Pa brez vseh posod in tistih jajc, ki zavzamejo prostor in še težave so z njimi. Če pa se vseeno odločiš za Hidropak vzami takšnega ki ima nerjavečo posodo, tam membrane zdržijo dlje.
Zame vprašanje: Kaj je bistvena razlika med ...for in ...pak? Oba sta namenjena črpanju vode iz nekaj nižje ležeče zaloge vode in doseganja nekega pretoka in nekega pritiska.
Možna definicija: ...pak se vklopi ob vsakem odprtju izpusta vode in izklopi ob zaprtju. Pri … for je možen določen izpust (količina) vode brez vklopa črpalke; črpalka se vklopi, ko pritisk v sistemu pade izpod določene meje, izklopi pa, ko pritisk naraste iznad določene meje. Ali ne moja možna definicija pravilna?
Nimam časa - sem v penziji!
Je. "Verjetno" veliko vlogo (pri ...pak in ...for) igra volumen posode pod tlakom. Pa "morebiti" še višina črpanja vode. Ali z drugimi besedami neka mala napravica ali pa naprava v tistem pravem pomenu besede.
Citat: Pa "morebiti" še višina črpanja vode.
To prav gotovo ne vpliva. Črpalka je načeloma enaka, ima svojo teoretično ( 9,8 m) in praktično ( 7 m ?) višino črpanja.
Citat: volumen posode pod tlakom
Tu je moje mnenje pozitivno. Pri ...pak je le toliko efektivne rezerve vode, kot je spusti nepovratni ventil v vodnjak v razmeroma kratkem (???) času.
Citat: neka mala napravica ali pa naprava
Če moja teorija o imenu velja, imaš lahko ...for za 1l/min (napravica), ki se bo vklopil po porabljenih 20 l ali pa tudi ...pak za 100 l/min (naprava), ki se bo vklopil po izpustu 0,1 l.
Nimam časa - sem v penziji!
Največja razlika je v posodi - rezervoarju za vodo.
Hidropak ima cca 10-15 litrov vode v posodi,hidrofor pa 200 - 300 litrov,kar pomeni,da je hidrofor v prednosti,ker vedno ima večjo količine vode ŽE načrpane ter pripravljene za koristiti,hidropak pa za manjšo porabo.
1 ... 6 7 8 9 10 ... 12 Pojdi na stran 
Iskanje po temi