PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja 60x60 ploščice na balkon?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Da voda ne vstopi še v estrih/beton in uniči še tega. Načeloma bi lahko stekla celo pod estrih po kakšnih razpokah in nato v bajto, če so nakloni čudni.
Meni ni žal za tistih 80€ za hidrostop elatik + vogalne trakove.
Če ti pride vlaga pod keramiko do hidrostopa je tako ali tako že konec igre. XPS pa ne spusti vode skozi ...
Si sposodim temo, smo ravno pred polaganjem talnih oblog na balkon ter pred vhod in stopnišče, vse je brez strehe. Keramičar pravi, da odsvetuje ploščice okoli vhoda, naj raje dam granit. Seveda je potem vse skupaj precej dražje.
Je kakšna razlika med keramiko ter temi ploščami <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.bolha.com/gradnja/tla/kamnite-plosce/granitne-ploscice-g636-new-rosa-zgane-protizdrsne-akcija--1275642152.html?aclct=1529390955">http://www.bolha.com/gradnja/tla/kamnit ... 1529390955</a><!-- m --> ? Bi druge zdržale dlje?
hvala!
lp
Keramiko na nepokrite stopnice, samo v primeru odličnega hišnega in invalidskega zavarovanja! 8)

Pod zunanjimi nepokritimi stopnicami imam podest, cca. 1,6m x 80cm. iz žganega granita deb. 3cm.
Zadeva je "nedrsna" , res pa je, da je "kidanje snega malenkost težje kot na teraco tlaku, ki je na stopnicah. Tam pa imam protizdrsne trakove.

P.S. Sem imel ideje o keramiki na stopnicah, pa mi je keramičar (prijatelj) rekel " jaz ti jih ne bom položil! Najdi si koga drugega, ker te ne bom imel na vesti" Confusedhock:
Če je le možnost, daj granit. Obvezno žgan! Mislim, da bo tole kar si prilepil čist O.K.
Glede možnosti odpadanja in dvigovanja pozimi, pa je po mojem mnenju isto kot keramika! Pedantnost pri polaganju in uporaba preverjenih materialov šteje! :wink:
Gledam drugače neke protizdrsne ploščice, načeloma naj bi bile tudi ok kar se tega tiče. Bi samo rad, da imam nekaj, kar bo par let zdržalo in ne preveč drago, ker je zdaj še z drugimi stvarmi preveč stroška Smile

Se pravi nek fleksibilen lim, hidrostop spodaj in verjetno neka fleksibilna fugirna pa bi moral bit ok?
Granit se žge pri visoki temp. zato se zgornji sloj odlušči! Ni primerjave s hrapavostjo bilokatere ploščice! Zadeva je groba! Če po nesreči podrsaš s kolenom po njem, ti nese kožo dol :wink:
Jaz bi keramiko odmislil.

P.S. Granit sam po sebi je večen! Če ti bo zadeva "crknila" ti bo na fugi, tako kot ploščice!
Ogromno nagrobnikov je iz granita :mrgreen:
če že keramiko zunaj na stopnice pa naj bodo brez alu kotnih letev, kajti letve se razmigajo, ko stopamo po njih in začne voda pronicat noter in posledice so znane.
Ok, sem se odločil za granitne ploščice, hvalaSmile Kako debele morajo biti, da se lahko po stopnicah polagajo čez beton? 2 cm dovolj, en verjetno ne?

[img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")kamnosestvo-simonicunichr("46")si/slir/w900-600-c900unichr("46")600/wp-content/uploads/2016/03/DSC02253unichr("46")jpg[/img]
Poliran granit je smrtno nevaren, ko je moker. Samo v vednost ...
Saj lastnik telih stopnic to že ve! No, je ugotovil! :wink:
Slabši za stopnice, oz. bolj nevaren je samo še klinker!

P.S. Bil sem pod vtisom, da govorimo o žganem granitu 8)
Saj imam v mislih žgan, slika je samo primer kako sem misli - da je pohodni del čez rob čelne. 2cm verjetno ni dovolj?
Kaj pa pravi tisti, ki bo polagal? :wink:

Jaz imam deb. 3cm, 160x80 cm, v enem kosu! Se ne sliši, vendar je debelo!
2cm. je po mojem mnenju dovolj, vendar vprašaj !
Če bi JAZ oblagal stopnice, bi premislil o eni nastopni in eni čelni ploskvi, odrezani na mero pri kamnoseku.
Eliminiraš večino fug :wink:

P.S. Cenovno pa ne vem 8)
majster se še išče, vsi zasedeni na polno, tako da bom vsaj material probal sam poiskat. Se pa strinjam, da bi blo najlepš na mero, vsaj kar se stopnic tiče, pohodni del okoli hiše so komot potem komot 60*30 kosi.
Bom kar tu nadaljeval :Smileorej ali je kaj novega kaj ste dali na balkon in kako ste rešili odkapne zadeve kak detajl in slika tega zelo dobrodošla.

Sem pa razmišljal da bi dal kar "poliuretanski dekorativni epoksi tlaki za zunaj" zadeva je super edino moti me potem odkap , če se sploh da izvest. Namreč aluminij itak odpade.... Ideje?
1 2
Iskanje po temi