PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave LED trakovi kot edina osvetlitev v hisi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trakove imaš na aliexpres.com ali pri tvojem električaju vmesne varjante so samo mešanje dreka Smile O kakovosti trakov si lahko prebereš komentarje na aliexpresu vsak lokalc te bo probal nategnit če se bo le dalo, ker od tega živi.
Huh, trakove in napajalnike mi je zrihtal kolega, v eni od trgovin v LJ, specializiranih za LED. Ime firme moram pogledati v papirjih..
Mene je 75m LED (15 kolutov s 5m LED) in 19 napajalnikov stalo slabih 800 EUR. Je bila pa to "cena za kolege", tako da bi bila redna trgovinska cena verjetno za kakih 10-20% visja.

Podometni ALU-profili so bili ze montirani, tako da ti glede tega tocne cene ne morem dati. Zna pa to biti se kaksnih 500-700 EUR. Pod crto bi moralo biti 2k EUR dosti za celoten hardware. Dodatna osvetlitev bo samo v kuhinji (delovna luc nad umivalnikom) in pa na mizi v pisarni in otroski sobi. Za moje pojme je to tudi cenovno vsekakor dobra alternativa klasicnim lucem.
Pravijo da "vsake oči imajo svojega malarja" .........
Moje tako osvetlitev kot edino osvetlitev zagotovo ne bi prenesle.
Za moje pojme delovne površine od mize v jedilnici naprej in nazaj morajo biti posebej osvetljene. Ravno tako kopalnica kjer se hočeš tudi kaj pogledati, pa konec koncev tudi v spalnici potrebuješ še kakšno direktno osvetlitev če zvečer še kaj prebereš.....

Ampak kot sem na začetku napisal:
"vsake oči imajo svojega malarja"
Kar se mene osebno tiče, led kot osnovna in edina osvetlitev nima šans ma 0,1% ne. Vse ok, majhna poraba, dolga življenjska doba, ampak tistega stroboskopa (100 x v sekundi on/off) pa res nebi imel povsod po bajti. Žal. Sploh tam, kjer se biva, bere, opravlja vsakodnevna opravila ne.
Morda edinole v kombinaciji z kako malo klasiko.
Mi smo mel led zarnice... Pa je bilo ok, traki za povsod pa tud meni ni
1 2
Iskanje po temi