PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Priklop pralnega stroja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Na sivi cevi rabiš objemko
Samo če bi blo to, bi cankalo na tla, ne pa v steno ki ni v nepostednem stiku s sivo cevjo? Čeprav mogoče dolgoročno rabim vseeno objemko?
Ko ti pralni stroj pušča vodo,bodi zraven pa poglej,če ti glih na spoju med sivo in belo ne pušča oz. megleno šprica na steno.
Marko1976, ne vem, če ta tvoj vodovodar grize, če bi ga poklical, preden si šel vse tole pisat, bi bila stvar že zdavnaj rešena.

Sicer pa, kot ti pravi Beri, malo je treba pogledat, ko se zadeva odvija.
Zjutraj sem pofotkal in odpotoval - moda kaj rešim tule preden ga kličem - se ve. Saj pol itak ne bi rabli tega foruma, če bi za vse takoj vsak klical mojstre...

Bom gledal zdaj, sem prišel somov, ko se bo zadeva odvijala....
Ti kar poročaj Wink
Se opravičujem. Če ne bi rabil majstra in foruma, bi sam naredil - se ve.
Dopuščam možnost, da te pri izvedbi ni bilo zraven.
To ne izključuje klica majstru, "kva je ze to". "Kam naj kaj vtaknem in kako." ipd.

Fajn pa bo, če boš vsaj pogledal zadevo ob dogajanju, bo vsekakor lažje.
Ja, res pušča, ampak pri prehodu iz belega navoja v sivo cev v steni, čeprav je črna okrogla tesnilna gumica notri, ampak očitno nisem dovolj privil z roko tega?

[attachment=o27358]

A samo bolj privijem?

Še to: na sliki se dobro vidi spodnji dodatni beli pokrovček, preko vsega tega pa pride verjetno plastika pravokotne oblike, ki jo imam poleg? Ko bom polagal kermiko, moram to nekako pustiti dostopno, mar ne?

SinAbi, ni panike, vodovodar, ki ga imam, je fejst, samo nisem ga mislil zdaj kar takoj čez vikend klicat iz prve....Smile

Še en off the topic, da ne odpiram nove teme, ko smo ravno pri strojnih instalacijah recimo: kaj talno gretje in radiatorski sistem, ki ju imam vezana na TČ, sta to "zaprta al odprta" sistema? Mislim tako - če mi pušča vodovodna cev, je to odprti sistem, bo puščalo tak dolgo, dokler ne zaprem glavnega ventila, tud po tisoč litrov recimo. Če pa pride do puščanja v radiatorskem centralnem sistemu ali pa v sistemu talnega gretja, laično sklepam, da ni enako, in da bi spustilo pač samo nekaj litrov vode, kolikor je je pač v sistemu?

Priložene datoteke
.jpg   IMG_0837.jpg (Velikost: 96,02 KB / Prenosi: 744)
Kliči vodovodarja. Kaj je delal?
Zakaj bi se ti jahal, če si plačal?
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Ja - on mi je nardil instalacije, priklopit stroj bi pa jaz sam rad znal
odvij beli vijak do konca,ko ga odviješ do konca,potem še odvijaj v levo,dokler ne začutiš,da se je vijak usedel v položaj za privijanje.
Če si ti privil nepravilno oz. mal poševno,pol imaš to,kar imaš.
Marko1976 Napisal:A samo bolj privijem?
Na to vam je odgovoril Beri.

Marko1976 Napisal:Še to: na sliki se dobro vidi spodnji dodatni beli pokrovček, preko vsega tega pa pride verjetno plastika pravokotne oblike, ki jo imam poleg? Ko bom polagal keramiko, moram to nekako pustiti dostopno, mar ne?
Tako je in ko bo položena namestite pokrovček.
Marko1976 Napisal:Še en off the topic, da ne odpiram nove teme, ko smo ravno pri strojnih instalacijah recimo: kaj talno gretje in radiatorski sistem, ki ju imam vezana na TČ, sta to "zaprta al odprta" sistema? Mislim tako - če mi pušča vodovodna cev, je to odprti sistem, bo puščalo tak dolgo, dokler ne zaprem glavnega ventila, tud po tisoč litrov recimo. Če pa pride do puščanja v radiatorskem centralnem sistemu ali pa v sistemu talnega gretja, laično sklepam, da ni enako, in da bi spustilo pač samo nekaj litrov vode, kolikor je je pač v sistemu?
Za vaš radiatorski sistem ali talno gretje ne vem ali je odprt ali zaprt sistem. Običajno je ogrevalni sistem ločen od vodovoda pa naj bo to odprt ali zaprt, tako da bi v primeru puščanja ogrevalnega sistema iztekala voda le iz tega.
Lahko, da je tvoj vodovodar čist v redu tipson, samo tole pa ni za nikamor.
Oprosti, a tile cheap sifoni za 5 eur ali koliko že, so navadna šara. Elementi napeljave, ki so vzidani in kasneje težko brez dragih posegov dostopni, morajo biti prva klasa.
Ko boš dal keramiko čez in bo spet nekaj mokro, bo še najdražji sifon džabe.
Tole jaz ta moment odštemam iz stene.
Btw če imaš novo hišo - zakaj talno in radiatorji?
No, jutri pride tipson vodovodar do mene in javim kaj bo reko...
1 2
Iskanje po temi