PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Samogradnja talnega ogrevanja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Posledice šelebajzerstva so mi jasne... Zato se naredi tlačni preizkus... Zvezat razdelilec tudi ni neka umetnost...

Za prestavljanje 6 radiatorjev na enem drugem objektu, radiatorji dimenzijsko od 40 do 120 cm, navadni radiatorji, delo plus radiatorji, 1.800 evrov.Brez iudanega računa. Dela 5 ur, vključno z prestavljanjem cevi Fe, demontaža, montiranjem konzol, ventili navadni, dostava blaga, praznenje in polnjenje sistema...
No ja, papež, cev je cev. Kaj naj bi pa puščalo?

Če govorimo o samogradnji je treba še nekaj povedati.
Vsi skačejo, če je lastni čas pa zastonj.
Samogradnja se, jasno, izplača z upoštevanjem, da bi namesto vgrajevanja cevi, ta čas pušil, pir žulil in opazoval nigra, ki se jebe s polaganjem cevi.
Valjda ne bo šel cevi vgrajevat lojer, ki lupi stranke po 100 evrov na uro in bi se namesto tega dela, jahal z nečem, za kar gazda plača delavcu 3,12 evra na uro. To bi bila res kapitalna napaka.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Citat:No ja, papež, cev je cev. Kaj naj bi pa puščalo?

Prav res, ja kaj pa? :roll:

Citat:Če govorimo o samogradnji je treba še nekaj povedati.

In sicer - pred časom .............. za vsako vejo je treba da je cev v enem kosu - ne de ............. iz omarce in nazaj v omarco.

No, ko se špara se špara in v samogradnji se "štukajo" tudi kosi cevi, ki .............. nje?

In kaj in kje naj potem pušča?

Imam slike na kompiču! :mrgreen:
Hehe daj slike Big Grin Big Grin
Jaz imam štukano, pa nič ne pušča.
Pa ne ker bi bil škrt, ampak sem v ovinkih odpeljal bolj na široko, zaradi lenobe in obstal meter pred omarico. Grrr.
Prvih 100 let bo, potem naj se pa drugi jebejo.
Če ti oboje naredijo majstri z računom, kaj lahko narediš, če talno pušča? Estrihar te pošilja k vodovodarju, vodovodar k estriharju...
V pravni državi lahko izkoristiš vsa pravna sredstva, ki so ti na voljo, mogoče še kaj? Ima kdo kako rešitev na kompiču, ki ne vsebuje kupa birokracije, sodnih izvedencev in ostalega sodstva ampak hitra in učinkovita dejanja?
Na kompiču nimam nič, v garaži pa imam kramp ter lopato.
Sem že urgiral. In iskal cevi v steni. In popravljal. Res pa je, da je bil vodovodar neka pička, ki se ga niti tožiti ne splača.
papez46 Napisal:
Citat:Rahlo pa dvomim, da bi vodovodar naredil za enako ceno kot jaz sam. Material kupim na svoj s.p., tako da me stane delo tlakarjev in vodovodarja kar pač ima za naredit.

Zelo zanimivo razmišljanje! :wink:
Ti kot s.p. pa delaš verjetno brezplačno?

Koliko pa je tvoja cena dela, ko delaš za sebe? NIČ ne? A bejž? Koliko pa bi zaslužil s svojim delom v tem času - če bi delal ti za druge?

A ja - NIČ, ja pol se ti pa res splača!

Predvidevam, da nisi ravno "šlosar", tako da MORA biti tvoja urna postavka vsaj 2 ali 3x višja kot od vodovodarja ali od tlakarja.

A ne bi bilo bolj smiselno da delaš svoj posel, zaslužiš in plačaš majstre za drugo delo?

Razen če tvoj s.p. ne zasluži niti za vodovodarjevo delo?
Pol začni delat vodovod - vidiš kolk lahko zaslužiš. :mrgreen:

Tale je pa bosa! Najbols je ko preberes kako nekdo obracunava svoje ure, za tisto kar je naredil Smile

Tempo zivljenja se je dvignil, ampak da nekdo nima cist nobenga casa, da bi kaj naredil doma, to pa ne verjamem. Temu v nasih koncih pravimo lenoba.

Vsaka cast tistemu, ki se UPA lotit neke zadeve in pri njej prispara.

Tako so mene "zanicevali" pred zacetkom gradnje! Mater je dons lustno, ko se je velika vecina hudicevo motila, kaj LAHKO sam in kaj ne!
Valda. Meni so tudi vsi govorili ko sem zasuti del hiše na roke odkopaval, da to ne moreš sam, rabiš bagr... 70 kubikov kasneje so se vsi čudili, kako je pa to možno... Sicer je trajal, sam je pa šlo, prišparal sem pa za en kratek dopust z ženko in otrokom, pa trebušne mišice sem dobil po mnogih letih...
Od vsega, kar si naštel, edino za trebušne mišice podpišem. Bi mi prav prišle namesto birbauha-a.
Ok, žene nisem videl, pa se tega komentarja vzdržim.
mihecmiha Napisal:Pozdravljeni,
Zanima me, če se je že kdo lotil sam izdelave talnega gretja oziroma adaptacije iz radiatorskega na talno. Predvsem me zanimajo stroški, ker vodovodarji za položitev cevi in vezavo hočejo zelo visoko ceno...
Verjetno se je tega že kdo lotil in me zanima koliko ga je približno prišlo.
Res da sem zagovornik teze, da ni neumnih prašanj, ampak nekatera vprašanja pa so lahko butasta. In tole vprašanje na žalost (avtorju se opravičujem, ker ga ne mislim žaliti in ga spoštujem že zgolj zaradi tega, da se je dela lotil sam) paše v zadnjo kategorijo. Žal večina komentarjev to potrjuje, ko vpletajo s.p.-je, potem začnejo nekaj štukati itd.
Vsebina vprašanja je meni povsem jasna, odgovora pa tudi jaz nimam, ker tega še nisem delal, tako kot ga očitno tudi drugi nimajo, oziroma lahko ti povem, da te bo koštalo toliko, kolikor materiala boš nabavil (mogoče zaradi neizkušenosti nekoliko več, mogoče zaradi rentabilnosti nekoliko manj, kot bi ga porabil vodovodar). Pravo vprašanje bi torej bilo, kje nabaviti kvaliteti primeren najceneši material.
Pravzaprav, me ni treba jemati resno, saj sploh ne vem, zakaj sem se vmešal, ker me vptašanje niri ne tangira - verjetno je kriva dvojna ozemljitev (stari štromarji - pa mogoče še kdo, bodo vedeli, kaj to pomeni), ki sem jo naredil zaradi jeze, ko se mi je med delom obesil prenosni računalnik.
Se opravičujem za NEumnost, nizek iq in za smetenje foruma...
Citat:Posledice šelebajzerstva so mi jasne... Zato se naredi tlačni preizkus... Zvezat razdelilec tudi ni neka umetnost...
Zakaj potem sploh rabiš vodovodarja??? Torej obstaja trohica nezaupanja v svoje sposobnosti?
Valda.. A je kdo 100 %...
mihecmiha Napisal:Se opravičujem za NEumnost, nizek iq in za smetenje foruma...
Ni se ti treba opravičevat, če kdo, potem se ti moram ponovno jaz. Bom drugače postavil definicijo neumnih in butastih vprašanj. Nobeno vprašanje ni ne neumno ne butasto, takšnega ga naredijo odgovori (vključno z mojim).
1 2 3 4
Iskanje po temi