Hehe možno pa je tudi da si jim polepšal dan, nikoli se ne ve. Sicer pa ja v mislih sem imel podobno, le da bi jaz to naredil tako, da bi to potem služilo temu da bi zaustavilo tisto kar bi potem kasneje še dodatno zalil da bi zatesnil. Kak slika bi prav prišla da se vidi kako to izgleda.
TESNJENJE spoja med salonitno cevjo fi 125 mm in novo PVC cevjo fi 110 mm
Izvedb tesnjenja spoja:
izvedba na suhih očiščenih površinah
nanos obodno okrog cevi cca. 10 cm v notranjosti salonitne cevi se obodno nanese KEMA MASTIC WA v vodi nabrekajoči tesnilni kit KEMA MASTIC WA na katerega se potem obodno okrog cevi prilepi še KEMA SWELL 05- nabrekajoči tesnilni trakna osnovi poliuretana. KEMA MASTIC WA se nanese še obodno okrog salonitne cevi 10 cm v notranjosti v obliki silikoniziranja. Počakati vsaj 3-4 ure da se kit malo posuši in nato del med salonitno cevjo in PVC cevjo zapolniti s predhodno pripravljeno epoksidno malto
čiščenje predela odprtine z izpihanjem z zrakom pod pritiskom, tako da na površini ne bo prisotnih delcev, ki bi lahko kakor koli vplivali na oprijem materiala
zapolnitev dela okrog cevi s predhodno pripravljeno epoksidno malto, ki se pripravi z mešanico KEMAPOX FILL 1000, kateremu se primeša suhi kremenov pesek B80 , tako da dobimo material konsistence podobne malti in s tako pripravljeno malto zapolnimo del okrog cevi. V globino vsaj 15-20 cm – prostor med obema cevema, ki ga zaključimo trikotno napram cevi, kot je prikazano na detajlu
nato pa se na delu, kjer pride cev ven iz salonitne cevi in kjer je trikotno zaključen spoj z epoksidno malto izvedete še premaz s HIDROSTOP ELASTIK -vodotesni premaz v katerega se v prvi še sveži sloj vgradi KEMABAND manšeta M 35 - če jo je možno navlečti na cev, ki ni nujno potrebna je pa priporočljiva.. HIDROSTOP ELASTIK je dvokomponentna vodotesna elastična masa ki se nanese v dveh slojih en nanos pravokotno na drugega na vlažno podlago, vendar na podlagi ne sme biti stoječe vode. izvede se pas ca. 20 cm gor in dol nad stikom s prehodom na PVC cev in salonitno cevjoca. 10-20 cm .
Da malo osvežim temo: temelji o katerih smo govorili da zaradi njih nimam dosti višine za tlak in izolacijo so se izkazali za "fake" hock: kot je bilo že na sliki videti je bilo od spodaj kamenje nad njim pa 1-2 cm svoh betona. hock:
Odločil sem se ,de vržem vse ven in naredim nove in malo nižje, da bo prostor še za nekaj izolacije.( glej slike)
Sedaj me zanima kakšen je vrstni red od spodaj navzgor :
1-hidro izolacija,toplotna izolacija, tlak
2-toplotna izolacija,hidroizolacija tlak
Absolutno prvo hidroizolacija potem pa tako kot vsak tlak ki se ga danes dela inštalacije kar pač bo vmes in povrhu še izolacija robni trak folija po tleh vse polepljeno in na koncu beton, če ni talnega sicer pa pač razmišljaš še v tej smeri.
In koliko imaš višine sedaj na voljo?
Ja, se mi je zdelo, sem pa vprasal za ziher, ker je prej bila HI med tistimi 2 cm podložnega betona in tlakom.
Sedaj imam od temeljev do "vagrisa-1m" 1,17m.
Koliko je optimalna debelina za tlak 7cm ?
Idealno? težko reči, recimo da imaš skupne debeline vsaj 15cm to bi bilo zelo na mestu višina, s tem da je v teh 15cm 5-7cm betona (7cm garaža, kurilnica itd), ker not poskriješ prav vse inštalacije kot so odtočne cevi, glavne cevi talnega in še marsikaj, ravno zaradi teh inštalacij je premajhna višina največji problem.
Pa če znaš paziti komot klasika izotem V4 recimo kje pri vratih ali pa na mestih kjer maš možnost da kaj poškoduješ pa samolepljivo ali pa dobiš tudi kako maso na tej osnovi za kake spoje kjer delaš na hladno. Na splošno komot delaš s klasiko, jaz sem delal vse s klasiko če je pa bilo kje kot so balkonska ali druga vrata sem si pa prej na kaki deski pripravil vse segrel in nato tisti kos prilepil na mesto kjer ni možno it zraven z "brenerjem". Da se vse samo znajdit se moraš.
Glede višine potem ni problemov da nebi mogel narest normalnih estrihov.
PS: Jaz sem vzel kar v Laškem par rol in to 2 klaso ker je cenej potem sicer je bolje cene prevert za 1 klaso tudi v kaki trgovini se zna zgodit da je pa potem prva klasa cenej kje v kaki trgovini, no jaz sem dal 12€ po roli ker je bila neka 2 klasa in mi ni žal se splača.
Glede cene nimam prav veliko izbire. Imam v bližini samo Mer..... , lokalno kmetijsko in Mer...imajo cene tam tam.
Glede toplotne izolacije ,kaj naj izberem ,glede na to ,da imam tisti "bazenček preden pridem do temeljev, je bolje XPS ker pride skupna višina 20+cm, bojim se ,da se mi ne izolacja stisnila pod tržo tlaka.
Sem razumel, da misliš ,da zapolnim "bazenček" z XPS in potem "normalno" z nečim drugim od temeljev navzgor :o .
Torej zapolnim vse z XPS do tlakov. 8) :lol:
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.