26.4.2018 ob 10:22
MikMik Napisal:Torej še kar trdiš, da grelec deluje 24 ur na dan brez prekinitve? Jao, kako si slep...Če je odvzem toplote vseh teh 24 ur večji od moči grelca, ne vem, zakaj bi se le-ta izklapljal.
MikMik Napisal:Torej še kar trdiš, da grelec deluje 24 ur na dan brez prekinitve? Jao, kako si slep...Če je odvzem toplote vseh teh 24 ur večji od moči grelca, ne vem, zakaj bi se le-ta izklapljal.
pentax Napisal:Mortal Napisal:V oktobru vem, da kamina še nismo vklopili, potrebno je bilo poiskati tudi temperature vtoka v talno, bili smo brez fasade,.... Iz glave je bila položnica za ta mesec 160€, tako da smo vidli da če ne bomo kurili na kamin, da bo to draga zima, ki se je šele začela.
V oktobru sem nekaj časa iskal temperaturo vtoka, ki je bila na začetku previsoka, tako da smo imeli kak dan ob sončnem vremenu not tudi 25st.C. Zanimivo mi je tudi to, da v talno to zimo nisem nikoli spuščal več kot 26st.C. Primanjklaj talnega je kompenziral kamin, čeprav toplovodni, ki je v sredini hiše. Ko je hiša imela fasado, se tistega pol dneva, kar se ni kurilo kamina, ni opazilo občutnega nihanja temperature (talno je vzdrževalo).
Če dodaš kakšen več podatek o sami hiši/izolaciji, bo verjetno kdo vesel podatka, da vsaj kaj odnese iz zgornje tabele in ostalih podanih info.
MikMik Napisal:No pentax po tvoji logiki, bi moral imeti porabo bojlerja 2160KWh na mesec in zalogovnika 3x toliko...
Zgrešena logika, da je joj...
pentax Napisal:Ja sem že parkrat napisal svojo izkušnjo, @faker - definiraj kaj je to normalno izolirano, stavbno pohištvo, kolikšna je hiša, kakšen paket ima ta kolega pri distributerju elektrike, kakšno bivalno temperaturo imajo tekom celotne zime v hiši, ali ogrevajo še s čim drugim? Po teh odgovorih bo vse bolj jasno.Sapca tole si preberi potem boš videl kaj me je zmotilo...
Ker po tem kar si napisal bi z neko obično TČ, kjer bi imel SCOP 3 ali celo višji, prišel čez celotno zimo za 200€ za ogrevanje in SV.
Mene je ogrevanje z el. pečjo prišlo kar krepko čez 1k€ za eno ogrevalno sezono...pa tu ni SV vključena.
Če vzameš na hitro 2kWh x 24 ur= 48kWh (dnevno) x 30 dni =1440kWh mesečno.
Jaz sem z 2kW na el. peči dosegel DV 25C. Do katere zimske temperature je to dovolj za katero bivalno temperaturo, vsak ve zase. Kje so šele zimski dnevi ko rabiš DV 30C in višje, pri teh DV je bila poraba 4-6kWh pri meni. Objekt je opisan v temi poraba el. energije lastnikov TČ.
Govorim seveda za svoj primer, ker vsaka hiša ima svojo potrebo, verjamem da marsikatera ne vidi DV 30C nikoli za bivalno 23C v globoki zimi.
Vedno je pošteno opisati objekt kateri se ogreva ter bivalne navade, da si lahko vsaj kdo potegne kakšno koristno informacijo iz tega, drugače so ti podatki nekoristni za kogar koli.
MikMik Napisal:Zato, da ne pride do pregrevanja, mora imeti vsak grelec varnostni termostat. Če ga nima je to šlamparija...Naredi preprosti test- nastavi električni bojler npr. na 50°C. Potem odpri pipo za toplo vodo do konca in vklopi elektriko. Poročaj kolikokrat se bo grelec izključil v 24 urah.