PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Fasada naredi sam

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ziher bom delal sam... skrbi me najbolj kje dobiti poceni oder zaenkrat... Moje mnenje je, da pri ceni 10.000 izvajalec sigurno da v žep polovico. Najmanj. Material ni tako drag vidim...
o.k. če si se tako odločil,...

tudi jaz sem se,... hehehe,...

kupi rabljeni oder,... magari za samo eno stran hiše na enkrat,...

ko boš vse oddelal, prodaš naprej,...

jaz sem si par štang, objemk in colarc sposodil pri enem, drugem, tretjem prijatelju, nekaj sem imel sam pa je zneslo,...
Ti filmčki so super, a to ni realna slika. Upoštevaj vreme, svoj čas, kdaj se ti preprosto ne da, ali imaš ljudi, ki ti bodo vse popoldneve pomagali, nimaš izkušenj, občutka, na koncu boš slabe volje, ko bo vse vegasto. Zaključnega sloja ne moreš sam narediti tako, kot se reče. Pa nisem proti samograditeljstvu. Najboljši odgovor je dal valhala.
Prej bi se lotil znotraj npr. kitat stene kot pa delat fasado. Za določene faze je boljš odkartat € in zadeva rešena. Posebej, če si druge stvari precej sam delal, je pogled na mojstre, ki delajo in se zadeve premikajo, neprecenljiv.
Ti svetujem tudi jaz, da pustiš fasado drugim delat. Tudi jaz sem do fasade vse naredil sam.

Sem se zmenil za 15eur/m2 in so jo naredili.

lp
Delaj sam. Lepi s purpenom, se boš rešil transporta neštetih kangl lepila.
Tudi zaključni sloj lahko narediš sam. Rabiš zgolj enega, ki se malo spozna.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Kot, da bi bila 15.000€ garancija, da bo delo res izvedeno profesionalno in brez napak ... Prilagam top šit Weber sistem na hiši, grafit 16cm in Weber izvajalec, cena zagotovo ni bila pod 15.000€ (ampak špekuliram glede na renome in velikost hiše).

<!-- m --><a class="postlink" href="http://shrani.si/f/3u/7T/3isXiCYU/imag2720.jpg">http://shrani.si/f/3u/7T/3isXiCYU/imag2720.jpg</a><!-- m -->

Plačnik je zagotovo srečen in zadovoljen do neba.
Vse res lahko sam narediš. Sproti se boš učil na lastnih felerjih in jih popravljal.
Če že daješ izolacijo na bajto - dej vsaj 15cm. Če boš dal 8cm je škoda dnarja. Stiropor je najcenejši.
Odra ne rabiš za celo bajto. Ne vem kolk rabiš višinsko, ampak za H gradben oder z elementi rabiš največ za 2 polja in 2 višine.To se da dobit na Bolhi - ker boš rabil vsaj pol leta. Potem pa prodaš.
Za lim in mrežico boš itak po prvih 50m2 dobil "grif" v roko. Tudi zaključni sloj potem, ko boš 2x 180m2 lima potegnu ne bo problem.

Ker pa ugotavljaš - koliko € čistega zasluži FASADER - ti svetujem da si pišeš VSE, ampak vse stroške ki jih boš imel. Vse kilometre z avtom, vse ure ko boš delal sam. Če boš na koncu svojo nekvalificirano uro dela na svoji fasadi ovrednotil vsaj z 4€, boš pri končni številki zeloooooo presenečen. :mrgreen:
Ali pa, ker ugotavlja, koliko bi prihranil, naj piše VSE stroške, ki jih bi\bo imel, ko bi\bo gledal fasaderje, sam bi pa naj tačas pil pivce, se peljal za nakup brezvezne stvari 100 km daleč, nerviral ženo, ..... , ja, presenečenje je lahko zelo veliko.
Pred 10, 11 leti so fasaderji basali. Danes je realna slika. Od naših 4,5k bi jih takrat fasader nesel najmanj 9. Ko sem jaz trg raziskoval so ostali le najboljši v naših koncih. Ter tona šiptarjev z malenkost nižjo ceno, kar pri meni ni šans.
Šiptar, bosanđeros, ki je še včeraj grabne kopal, bo pa ja mester.
Delal sem dve fasadi. Obe na hiši cca 10 x 10m.
Prvo sam sam. Nabavil premični oder. Miljonkrat zamešal lepilo in plezal na oder. Po štirih mesecih, ko otrok skoraj nisem videl ,sem se vprašal?? Organiziral piknik s prijatelji, kjer smo potem v enem vikendu dokončali. Zaključni sloj delali profesionalci.
Drugo sem dal delati izvajalcu. Pri ceni smo se močno pogajali ( beri oder je stvar izvajalca in ga nisem pripravljen posebej plačati.)

Če potegnem črto, me je druga fasada prišla "ceneje".
Smo pa različni..
Iščite izvajalce, kjer je šef del ekipe in ne dela samo ponudb in hodi na oglede. Zna biti ceneje.
Glede močnega pogajanja je pametno imeti neko zdravo mejo, ker nihče ne bo delal pod neko svojo mejo zaslužka, če pa bo, bo pa pač zadeve naredil še bolj površno, kot bi jih drugače.
Toč no tako.
Vsi imajo neko mejo pod katero ne bodo delali.
Če jih dobiš v sezoni ni šans, da bodo pripravljeni na pogajanaja ..sploh če imajo reference in obilico dela.
Spogajaš se lahko izven aktualne sezone...
Ob stiskanuju cene bodo že nekje not dobili ..se ni za bat za njih.
Presežek časa ali zelo nizke cene imajo le rizični izvajalci.
centrum,
Če se ne motim, kaj se je zgodilo s "tvojima" dvema strehama?
imam le eno streho ...
Sanirano z moje strani...končno in upam trajno.
Da ...je bila čista šlamparija izvajalca kljub "normalni" ceni.
Ne rečem, da je normalna ali visoka cena pogoj za kvaliteto.Nikoli ni bila in ne bo.
Velikokrat sam narediš bolje. A če sešteješ vse dejavnike ( material, delo, zabit čas, pomoč od tu in tam , usluge ...itd ..) te večkrat pride ceneje če daš ekipi.
fasada bi me prišla cca 10k€ če bi delal sam..vsaj 3 mesece.
Pleačal sem 14k€..narejeno v 14 dneh.
Narejeno dokaj ok..če nebi bilo Web...in jihovega top-šit-sra.. zakljulčnega sloja.
1 2 3 4 5 6
Iskanje po temi