Gre se o 11 kW Zubadanu. Ne dvomim, da bi bilo premalo, predvsem mislim tu zakaj da in zakaj ne o vgradnji zalogovnika.
Izolacija 8 cm je ok, upoštevam pa starejša lesena okna in nasploh več steklenih površin oziroma ogromen dnevni prostor v mansardi.
Govorim o izdelku AE WPPS, ker je daleč od ugodnega in me zanima zakaj ja in zakaj ne, oziroma v kakšnem primeru se splača ali se ne. Nasplošno o prigraditvi 200L zalogovnika k Zubadanu, tudi če je kakšen češki zalogovnik namesto AE.
Pozdravljeni,
nečak ima kakšen mesec zmontirano TČ Ekodan-Zubadan 14KW. Dvakrat mu je že javila napako L9. Ali lahko mogoče kdo svetuje, kaj bi lahko bilo narobe?
Hvala.
A ma kdo na radiatorskem ogrevanju Ecodan-Zubadan kombinacijo?
Zanima me namreč, kje točno bi nastavil, da ko je izračunan temperatura vtoka pod 35C/33C se ogrevanje ustavi. Zdi se mi nesmiselno pošiljati v radiator temperature nižje od 35C, ker je že skoraj hladen, ali ne ? Ali pa recimo nižje od 33C... Ko bo zunaj čez dan recimo 15C se že krivulja približa tem stopinjam...
Ali bi vi raje nastavili urnike, samo po tem sem odvisen od vremena spet... Enkrat bo hladno drugič pa sonce že od 8h naprej (Ljubljana)
Sam imam zubadan, in talno in radiatorsko. Oboje deluje po "svoje", saj imam nastavljeno temp. za radiatorje na 21 st. za talno na 22. Tako da mi raidatorje prej vklopi.
azuprej Napisal:Vprašanje za strokovnjake:
Zubadan nova enota + notranja z bojlerjem za radiatorsko ogrevanje srednje izolirane (8-10cm) hiše cca 220 m2 v kombinaciji z 200L zalogovnikom DA ali NE? Vem da ni potreben za delovanje, zanima me zakaj DA in zakaj NE? +/-
Noben od vseh klima-tč mojstrov tu gor nima predloga?
Kaj ti ni jasno. Toloko je bilo že napisanega okoli zalogovnikov. Se ti ne da malo pobrskati. Absolutno v tvojem primeru nepotrebna navlaka. Pa še pri zubadanu ki je res močan. Ne bi rekel če bi imel več ogrevalnih krogov talno + radiatorji. Kjer rabiš različne temperature pa še tam bi se verjetno dalo rešiti z kakšno kretnico.
To se pravi odgovor na tvoje vprašanje.
Zakaj DA? Ni enega samega razloga.
Zakaj Ne? Kot si si že sam ugotovil ga nerabiš.
Pa unmu ki ti je ponudil zraven še zalogovnik, ga vpraši če ti ponudi še dva kaloriferja da te nav zebl sej veš klima tč
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.