MikMik Napisal:Sprenevedanje, menjavanje tem, nobenega konkretnega odgovora,..., vse to je dokaz, da se vlečeš ven.
Kako naj se vlečem ven, če se nimam iz česa potegnit ven. Sprenevedaš, menjaš teme in spreminjaš svoje trditve edino le ti. Iz trditve, da bi bilo bolje za moj sistem zapreti okno, si spremenil v trditev, da je rešitev za moj sistem električna loputa.
Citat:Reciva bobu bob.
Čas bi že bil. Tole tvoje jokanje ni nikomur več smešno, naporen si in brezvezen za branje, nihče več ne bere te teme. Zakaj? Ker si jo naredil brezvezno. Čakam samo še to, da se naveličaš dokazovat svojo neumnost, da napišem še enkrat kaj potrebujem, če kdo slučajno ima servisna navodila za stilmetal peč.
Citat:- Se strinjaš, da ima STČ pri višji temp. večji COP? DA/NE
Se strinjam, seveda. A odgovora na bistvo mi še nisi postregel. Kako načrtuješ, da mi boš segrel neizolirano klet izven t. ovoja na 24 stopinj? Sanjaš miško o koruzi ki jo ni.
Citat:- Se strinjaš, da v zimskem času odprto okno 24/7 ohlaja kurilnico? DA/NE
Seveda se strinjam. Takoj ko STČ zalaufa, se mi klet opazno shladi. Ko ne laufa pa okno ne ohlaja v tolikšni meri, da bi bilo to bistveno za izkoristek STČ. Če bi že imel namen dat še kaj denarja v kurilnico, to zagotovo ne bi bile električne lopute.
Citat:- Loputa se odpre le takrat ko STČ deluje, drugače pa je zaprta in s tem
preprečuje ohlajanje kurilnice. Kakšna je zaradi tega temp. v kurilnici v
primerjavi s 24/7 odprtim oknom? VIŠJA/NIŽJA
Nižja. Ker bi peč na pelete brez dotoka zraka nehala gret.
Citat:- Loputa se odpira/zapira glede na delovanje STČ. Ali loputa kakorkoli
preprečuje/omejuje pretok zraka? DA/NE
Seveda, za vsako loputo imaš tudi med tehničnimi karakteristikami napisano, kolikšen upor zraka povzroča sama loputa.
Citat:- Zakaj je odprto okno 24/7 v stanovanju budalaština v kurilnici pa ne? Kateri
fizikalni zakoni to trditev podpirajo? Razloži.
Glej zgoraj in prejšnje poste, vse razloženo že parkrat. Pač ne razumeš, ker ti osnov manjka. Deal with it. Če ti razložim še ne vem kolikokrat, bo še vedno isto.