Objave: 546
Teme: 10
Ocena:
2
Lej, to ti lahko po moje zračuna vsaj 90% folka tu gor. Probaj pri kakem cenejšem.
Zviz.. fup..!!
Ampak mene še vedno zanima, če ima kdo kakršnakoli navodila za servisne nastavitve stilmetal peči.
Objave: 788
Teme: 4
Ocena:
1
Nauči brat. Napisal sem, da je prepoceni, tako da ne vem zakaj bi iskal cenejšega.
Skratka povsem po nepotrebnem hladiš kurilnico in imaš zaradi tega manjši COP.
Če te že tako skrbi vakum v kurilnici (katerega seveda nikoli ne bo...), montiraj električni zračnik in ga veži na STČ. Ko STČ deluje se loputa zračnika odpre, ko STČ ne deluje pa je zaprta. Presenečen boš nad rezultatom.
Ocena:
2
Pa ti res nis normalen. Pri popolnoma neizolirani kleti proti ven bi šel ti energetsko reševat zadevo z električno loputo na dovodu zraka za STČ, ki potegne vase par sto kubikov zunanjega zraka na uro? A ti to resno?
Ampak mene še vedno zanima, če ima kdo kakršnakoli navodila za servisne nastavitve stilmetal peči.
Ocena:
1
Ne na dovod STČ, ampak na zid kurilnice. Ti res ne znaš brat. Kaj bi imela loputa na dovodu STČ veze z vakumom kateri po tvoje nastaja v kurilnici?
Ocena:
1
In kaj si s tem povedal? Počasi nastavljaš anus?
Ocena:
2
Sicer pa te moram pohvalit. Napredek je evidenten. Iz prepričanosti, da je nujno treba dovod zraka za STČ (in peč) zapreti, si sedaj napredoval v prepričanost, da je treba na dovod zraka dat električno loputo. Sicer bi bilo to čisto metanje denarja stran, ampak pohvaljen vseeno.
Ocena:
1
Aahahahahaha ti pa si. Pokaži mi kje sem to trdil?
Vseskozi govorim o oknu.
Trdim pa:
-da ima STČ večji izkoristek, pri višji temperaturi.
-da se kurilnica bolj shladi pri odprtem oknu
Upam, da vidiš povezavo...
Objave: 7905
Teme: 59
Ocena:
34
A ta tema je kakšna forumska verzija skrite kamere?
Doli, ti niti za trenutek ni svanulo, da bi pozimi vse odprtine kurilnice dol zaprl in STČ pustil, da preprosto meša notranji zrak (če že ogrevaš sanitarno vodo preko STČ)?
Ocena:
1
Okno je seveda dovod, dvomim pa da je ta dovod potreben 24/7...
Upam pa, da se zavedaš, da imaš še kakšen tak mini dovod in da tvoja kurilnica pač ne bi bila hermetično zaprta, tudi če bi bilo okno zaprto.
Ocena:
2
Ne Miki, mini dovod ne pomaga nič. Rabiš konkretno luknjo. Koliko zraka gre čez STČ? A ni tam nekje 300m3 na uro? Al še več? Ne vem točno, pa se mi ne da iskat. Vse kar je manj kot je nazivno, slabšaš izkoristek. Zdaj pa naj bo dovolj o tem, obdelano je bilo podolgem in počez, pokazal si nazorno da resnično ne veš ničesar o tem in basta. Csamo je vsaj smiselno vprašanje postavil, ti pa butaš ven same neumnosti.
Na tvoje provokacije ne odgovarjam več.
Ampak mene še vedno zanima, če ima kdo navodila za servisne nastavitve stilmetal peči.
Ocena:
1
Še vedno ne razumem, zakaj hladiš kurilnico z odprtim oknom kadar ni nobene potrebe po nadomeščanju izpihanega zraka.
Objave: 678
Teme: 1
Ocena:
3
mik mik nabavi TČ STV sprobaj jo, da se boš v realnem stanju prepričal kako to deluje, ker drugače ti tega nikoli neboš razumel ker ti tvoja omejena pamet tega ne omogoča. Ali drugače uporabljaj raje bojler on si malo bolje speri možgane z vročo vodo, da noš lažje razumel.
doli če dobim navodila ti jih pošljem in te v vsem podpiram škoda pisanja na umu ubogim.