PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Udarni zvok - folija, robni trak

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Saj si kar sam odgovarjaš na svoja vprašanja, torej naredi kot želiš, že veš. Big Grin
Vzameš višji robni trak, daš najprej trak (brez lepil in podobnih jajc; jaz sem ga narezal iz termosilent-a ali kar je že bilo tisto za pod stiropor). In ga ob zid fiskiraš s stiroporjem.
Kar je tudi nekje logično, glede na to, da robni trak bolje duši zvok, kot stiropor.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
če jest zdej prou razumem tole se da na AB plato najprej EPS100 potem čez inštalacije daš tole: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.fragmat.si/si/gradbeni-program/izdelki/termoizolacije-eps/eps-granulati/436-politerm-blu">http://www.fragmat.si/si/gradbeni-progr ... literm-blu</a><!-- m --> vmešano v lepilo?? robni trak potem križno še izolacijo ali sistemske plošče (talno) da prideš na željeno višino in potem 5+cm estriha?

Je potrebno dat med EPS100 in sistemskimi še kakšno alu folijo da toploto odbija nazaj?
XxRobertosxX Napisal:Saj si kar sam odgovarjaš na svoja vprašanja, torej naredi kot želiš, že veš. Big Grin

Malce preverjam če je to to.

Kje je pa ta tvoja razlika med klasičnim in samorazlivnim ?
Kje si to tako opazil?

Tudi klasični je lahko raven. Segreje se tudi klasični..torej kje je ta razlika?
Fery Napisal:Vzameš višji robni trak, daš najprej trak (brez lepil in podobnih jajc; jaz sem ga narezal iz termosilent-a ali kar je že bilo tisto za pod stiropor). In ga ob zid fiskiraš s stiroporjem.
Kar je tudi nekje logično, glede na to, da robni trak bolje duši zvok, kot stiropor.

Ja tale varianta bi šla v kleti, v oslatih dveh etažah pa bi tole termosilent peno težko fiksiral z 28mm stiroporjem, pa termosilent pena se ne mara lepit.

Zdej sem na tem samolepljivem traku.
Lahko mi verjameš, da bi bolj držalo 3 cm tiščanja, kot tisti samolepilni trak.
Itak lahko trak zmečeš tudi na tla, pa ga bo estrihar sproti tlačil ob rob.
Bo pa bolj tako, tako.
Fery včasih pa tako usekaš, da res samo bohpomagej.
Samolepilni trak je super zadeva in zakon za delo.
3 cm stiropora traku ne drži nič - če ne drugega, je zoprno polagati izolacijo in stalno tisti trak stiskat zraven. Pa tud izolacije ne moreš takona tesno prilagoditi, da ga drži.
Tudi estrihar se bo res rade volje ubadal s trakom, ki opleta sem in tja po tleh.
Če boš stiropor polagal v dveh slojih, položi 1. sloj do stene brez traku. Nato na to plast spodaj nasloniš trak in ga prilepiš na zid. Potem drugo plast izolacije ali sistemske z izolacijo. V kotih ga razreži, da bodo vogali ostri. Primerna debelina je 1 cm.
@Muskontar ravno o tem sem jaz višje govoril, morda sem preveč naložil pa ni razumel.
Ker tudi lastnosti estriha samorazlivni vs. klasični ni razumel da je pač razlika in da ta razlika obstaja in se jo da najti na internetu, brez neke obširne debate ali razlage, torej kako to opazim sem pa že tudi povedal, da na lastnem primeru, ker imam možnost videti in sprobati oba. Kar se pa o lastnostih tiče pa je vse na netu tako da @temp tam lahko najdeš vse, delaš pa itak tako kot sam želiš, želel sem samo spomniti da obstaja še kaj več kot klasični, pozanimat se moraš pa tudi kaj sam, da ne bomo rabili razvijati debate v nedogled, hehe.
Naredi kot ti je Muzkontar rekel, če maš samo 2 sloja ok sicer boš moral sam ugotovit kdaj začet polagat. Pomagalo bo pa vse kar smo že povedal.
Folija se je ok obnesla, se kar dobro drži.

Vse jasno.

Kar se tiče pa samorazlivnih proti klasičnim, ne razumem kako vidiš razliko, ko prideš k sestri ki ima klasiko. Verjetno ima na tleh neko zaključno talno oblogo in ne vidiš estriha? Torej kje opaziš, da ima objekt slabši estrih?
Samorazlivni se bolj oprime okoli cevi za talno in je s tem boljši prenos toplote v estrih. Klasični pa težje zapolni prostor med čepi in cevmi.

Tako je blo vsaj meni razloženo Big Grin
V teoriji. V praksi je razlika zanemarljiva...

Glede ravnosti samorazlivnih je bilo pa tudi nekaj slik "morja" objavljenih na forumu...

Oboje se da narediti ravne. In ne-ravne...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Ja saj, ampak tega, ko nekam prideš na obisk ne opaziš. To je teorija.
Talno pozno jeseni/pozimi/zgodnja pomlad laufa stalno, ni to on/off sistem. Ko je enkrat segret je segret. Če se malce prej segreje, se to predvsem zato, ker je malo tanjši. Po drugi strani se pa prej ohladi, če ti pogori naklada v peči ali pa če ti elektriko ven vrže.

Podobno kot z ovalnimi cevi heraither (al neki podbnega) ful so boljše pa ful dražje. Smile

Če bos filal toplo vodo v talno bodo topli eni in drugi. Pri ogrevanju pa ne boš nic privarčeval.

Zato pa ga sprašujem kako on opazi to razliko ko pride na obisk?
klemzy14 Napisal:Samorazlivni se bolj oprime okoli cevi za talno in je s tem boljši prenos toplote v estrih. Klasični pa težje zapolni prostor med čepi in cevmi.
Tako je blo vsaj meni razloženo Big Grin
Upam, da si to tudi kupil.
Preden plačate take norosti, od ovalnih cevi, do boljšega oprijema in podobne ultra norosti, pojdite v kakšno hišo, kjer talno že imajo in jih tam povprašajte.

Masiven objekt s talnim ne rabi nobenih oprijemov, strašnih regulacij in ostalih zadev, ki jih kao rabite in drago plačate. Vztrajnost takega objekta je ogromna, nihanj praktično ni. Če pri nas za en da ugasnem kurjavo pri minus 10, pade notranja temperatura točno za eno stopinjo. Ne glede na to, ali so cevi ovalne, ali so tlaki samorazlivni, bla bla.

Kar se tiče robnega traku... Vi kar kupujte samolepilne, strogo namenske...
Ampak še vedno velja, da je ob zidu boljši robni trak, kot stiropor. Pa naj bo samolepilni, če že imate denarja za odmet.
Kot vidim je za nekatere vse to še vedno nek bau bau? sodeč po nekaterih komentarjih.

@Firefly včasih ga pa res ustreliš, sam sem se ukvarjal z vsemi temi stvarmi z vsem naštetim osebno in ne vidim težav, v tem robnem traku? kaj je z njim tako narobe? samo zato ker ti tega nisi dal? In kaj je narobe z samorazlivnim? samo zato ker ti tega nisi dal in praviš na pamet?
Torej da se vse preverit in stestirat in kot sem rekel bom ponovil samo to, samorazlivni je boljši kot klasični in ne mislim razlagati na dolgo zakaj, ker to bi pa lahko bilo že vsakemu zdaj jasno. Želel sem pa le opomniti @temp, da pač sam razmisli še o čem več in kaj bo dajal je njegova stvar.
Ko zakurim jaz ali "tisti" z klasičnim, verjemi da je razlika tako v odzivnosti kot prevodnosti in še marsikje. ni primerjave, pika!

PS: Robni samolepilni trak s folijo je čisto super zadeva, jaz sem ga tudi dajal in se lepo obnese seveda moraš si še kako pomagati tako kot pri vsakem in ga malo tudi stiskat s stiroporjem, na vrhu pa kak trakec lepila tam pa tam prlepiš kjer vidiš da se ti viha in to je vsa umetnost. (je pa tud vse odvisno kake stene imaš)
Je pa vsaka mehka pena dobra zaradi prenosa zvoka, da ločiš tlak od sten.
Ta robni trak ti še posebej prav pride ko daješ samorazlivne pri klasičnem niti ni tok bistven ker je dovolj suh in ne zaliva tako in je dovolj že neko površno lepljenje spojev itd. in ko enkrat flikneš nekaj klasičnega estriha gor bo tam ostal in ne bo bistveno zalivalo špranj. Važno je da preprečiš da ti beton ne pride povsod tam med izolacijo in da ti ne ustvari stika z AB, steno in še kaj pač pa da ostane tam kjer mu je namen biti.
Vse to ti rabi samo toliko časa dokler se ne posuši, v fazi zalivanja potem pa če je tam "folija itd." ali pa ne.
PS2: Tudi talno je bilo nekaj časa velik bau bau pa so se vendar stvari premaknile in še bolj razvile do te mere da se čedalje bolj uveljavlja. Pa kljub temu si eni strici še vedno nekaj domišljajo jah klasika pač.
Nihče ne govori da je samorazlivni baubau. Samorazlivni so tanjši zato ti iz 0 malce prej štarta. Ko so pa tla ogreta na eno temperaturo pa je gretje enako.
1 2 3 4 5
Iskanje po temi