PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave DSC alarm

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
To je tudi mene motilo. Izkazalo se je, da ima za moje pojme oranzni "kolescek" čudno napisano skalo. Za vecjo obcutljivost je bilo treba zavrteti v desno.
Tale "fenomen" sem sem ter tja zaznal tudi sam. Po drugi strani gledano od najbolj osnovnega senzorja, ki stane 6€ tudi v praksi ne moreš pričakovati čudežev. LC102, LC104 teh težav ne poznajo. Pridobiš še varovanje na rezanje/lom stekla in mikrovalove.
Tist "oranžni kolešček" imam do konca v desno. Pulse na 1, za živali na 15kg.
Dejansko je res poceni, in prodajalec sam pravi, da se 80% odloči za tega, ampak če vsi tako delujejo jaz ne vem kaj bo to pokrivalo, zajčjo hišico morda? Smile Pri drugih znamkah sem imel prej kontra problem, oz jih ni bilo, pa četudi je bil kitajc. Hec je stranki zdaj povedat ja veste, bo treba pa dražje, ker ti ne delujejo..
Če jih je izbrala stranka, to ne pomeni težave, če si jih stranki porinil ti, je to druga pesem. Precej prinese tudi postavitev senzorja samega, njegov naklon na prostor, ki ga "opazuje". Poskusi senzor nagniti nazaj. LC100 nikoli ne montiram direktno na steno, vedno na kombinirani stropno/stenski nosilec, da se lahko poigraš z nastavitvijo lege. V senzorju samem imaš možnost prilagajati višino kartice z senzorskim očesom glede na senzorsko lečo. Tudi tu se da katerikrat kaj pridobiti.
Sem rešil zadevo...te sem dal na pregled na servis in tam potem vzel kar nove, ker se mi je mudilo z dokončanjem projekta. Sem jih zmontiral, pognal in vse je delovalo kot mora, no enega sem moral celo dosti zmanjšat, ker je okno z rešetko po večini odprto.. No naslednji dan so mi javili iz servisa, da tisti senzorji normalno delujejo..sem jih vseeno pustil tam in koristil dobropis za drugo opremo.. Pa hvala vsem!
Pozdravljeni

V hiši sem vgradil DSC alarm PC1404. Zdaj hočem priključiti telefonsko linijo. Iz telekomovega modema sem pripeljal telefonski kabel v centralo in ga priključil na RING in TIP.

Alarm sem programiral v sekciji:
301 (D051XXXXXXFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF),
302 (D041XXXXXXFFFFFFFFFFFFF)
350 pa sem izbral 06.

Alarm mi noče izvršiti klica. Ali mi lahko kdo pomaga?

Če je možno mi lahko napišete celoten postopek programiranja telefonske linije.
Na 301 in 302 poskusi najprej vpisati *4* in nato telefonski številki. Velja za linije z ton frekventnim izbiranjem.
Pozdravljeni,
že nekaj časa se ukvarjam s hišnim alarmom DSC PC1616. Načeloma mi je logiko programiranja preko tipkovnice kar uspelo osvojiti. Imam pa težavo pri dodajanju dodatnega razširitvenega modula za dodatnih 8 vhodov. Omenjenega modula mi centrala nikakor ne uspe prepoznati. Nimam več ideje kaj narediti zato prosim za predloge ali še rajši, da se z nekom ki te stvari obvlada osebno dobiva in na mestu preveriva skupaj.
1. Priklopi expander PC5108 keybus (RED, BLK, YEL, GRN) na keybus centrale PC1616 (RED, BLK, YEL, GRN). Pri izključenem napajanju seveda. Če imaš expander v ločeni omarici potem varovanje le te veži med TAM na expanderju in COM na kartici PC1616. V nasprotnem primeru zbrikaj TAM in BLK na expanderju PC5108.
2. Nastavi jumperje na expanderju PC5108 na sledeče pozicije:
J1 - off
J2 - on
J3 - on
J4 - off
J5 - off
J6 - on
Velja za centrale s softverom 3.x ali višjim
3. Vklopi napajanje
4. Vstopi v razdelek (sekcija) [902] in počakaj eno minuto.
5. Vstopi v razdelek (sekcija) [903] in preveri če se je modul povezal.
6. definiraj cone v razdelkih [002]-[004], [109]-[164]
7. dodaj cone k pripadajočim particijam v razdelkih [202]-[265].
Bi moral delat.
Hvala arbajter za pomoč. Alarm zdaj deluje pravilno.
Ni za kaj. Glavno da si zrihtal.
L.P.
Ericssson Napisal:Lucka system ponavadi javlja neko napako, lahko jo izklopis tako, da se enkrat vklopis in nato izklopis alarm (ce ostaja prizgana je nekje napaka).
A kabel za programiranje imas ? Ce ja je spreminjanje parametrov preko aplikacija pis of kejk, drugace pa pejn in di es Wink

Je programiranje in nastasvljanje s pomočjo kabla in softvera veliko bolj ensotavno, kot telovadit s ciframi? Ne pogruntam še celega sistema...Ustavilo se mi je pri povezavi internetnega modula in centrale :?
Če je pa kdo na Krasu na razpolago za programiranje (je vse zvezano), se lahko javi na ZS...lahko na daljavo, skype ali osebno ob tekočem hmelju Big Grin
Imam pa touchscreen tipkovnico, centralo HS2016 in modul za internet TL280®E
Ericssson Napisal:Lucka system ponavadi javlja neko napako, lahko jo izklopis tako, da se enkrat vklopis in nato izklopis alarm (ce ostaja prizgana je nekje napaka).
A kabel za programiranje imas ? Ce ja je spreminjanje parametrov preko aplikacija pis of kejk, drugace pa pejn in di es Wink

Je programiranje in nastasvljanje s pomočjo kabla in softvera veliko bolj ensotavno, kot telovadit s ciframi? Ne pogruntam še celega sistema...Ustavilo se mi je pri povezavi internetnega modula in centrale :?
Če je pa kdo na Krasu na razpolago za programiranje (je vse zvezano), se lahko javi na ZS...lahko na daljavo, skype ali osebno ob tekočem hmelju Big Grin
Imam pa touchscreen tipkovnico HS2TCHP, centralo HS2016 in modul za internet TL280®E in 6 senzorjev. Nič drugega. Pa čisto enostavno bi imel parametre, delay v garaži malo daljši in na izhodu ob vstopu in izstopu.
Pri alarmni centrali DSC PC1616 imam težavo z zakasnitvami. Zakasnitev izhoda (Exit delay) deluje v redu, zakasnitev vstopa (Entry delay) pa ne deluje in mi res ni jasno zakaj ne. Mi lahko zna kdo razložiti?
Zivjo,

za zacetek sem si kupil dsc gsm modul gs3050i notri je priklop za rs232, torej sem nabavil rs232 na usb adapter, moram tukaj se kaj sam vezati pine ali je to to?
Potem si bom potegnil software ki je omenjen v tej temi in bom probal ce se gsm modul in pc vidita in bomo sli dalje.

Sedaj potrebujem se neko centralo in tipkovnico vrjetno?
V osnovi me pa zanima samo da imam javljanje na GSM kaksen senzor za premikanje, dim in vodo, ampak to pride kasneje. Sedaj me zanima delovanje oz povezava gsm z centralo, ali je to lahko katerakoli centrala ali starejsi tip ali kaksne vhode potrebuje centrala z atak gsm modul?
1 ... 6 7 8 9 10 ... 12 Pojdi na stran 
Iskanje po temi