PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Geberit višina

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Živjo,

kaj je razlika med Geberit Duofix v višini 108 ion 112 razen v višini? Zakaj uporabiti enega in zakaj drugega. Jaz sem dal višino za priklop kotlička na 104.5, torej lahko kupim kateregakoli?

Kaj je razlika med UP320 IN UP100, saj se oba montirata na steno, ne na knauf?

Hvala
UP100 je Geberitova '' basic '' linija splakovalnikov prvenstveno namenjena objektom ....UP320 je največkrat uporabljena, potem pa obstaja še UP200 ki se uporablja v primeru nizkega parapeta.... vsaka linija ima svoje dizajne tipk, ki med seboj niso zamenljive ( no za UP320/200 mislim, da obstajajo tudi zelo podobne , med tem ko je UP100 res čisto svoja zgodba )
Ampak ta basic varianta se tudi da montirati na steno kot 320 in 200? Razlika v ceni je 70 Evrov na kos.

Kateri Geberit se uporabi za montažo na steno na omet, Kombifix?
Lahko tudi Basic montiraš kamorkoli želiš, ali v steno ali na steno. Razlika v ceni je, ampak preveri priključni komplet, kaj dobiš vse pri Sigmi (UP320) zraven in kaj moraš pri Basic še dokupit za finomontažo! Tudi pri tipkah si zelo omejen.

Za montažo na steno lahko uporabiš Combifix, če ga boš potem obdelal npr. s siporeksom. Če ga boš obdelal z knaufom uporabiš Duofix, je na konstrukciji in 70€ dražji.
Hm, sm v dilemi ali je nosilnost 10cm siporeks stene med WCjem in jaškom dovolj za Combifix?
Dovolj, ampak je pretanka da ga bos notri skril. Ce prav vidim na googlu sliko je debel 12cm.
Tudi odtok je ponavadi 110(al kolk ze)
Ja to mi je jasno, bom moral v prostor dodatno zagraditi, kar bo hkrati tudi polička za WC papir in stuff. Ker je to v kotu bo zgledalo čisto ok, veliko bolje kot klasični kotliček.
Če bo bolje ne vem, bo pa bolj fensi. V teh letih sem zamenjal že tri kotličke - trda voda. Pri fensi izvedbi bi nedvomno že štemal...
Pa saj pri geberitu lahko menda zamenjaš vse skozi tipke, če je pri ostalih podometnih tudi tako ne vem.
Lahko zamenjaš skoraj vse, tudi pri Livu (oba ventila in tipko). Ohišja in odtoka s tesnili torej ne.

Vse kaže, da bomo pri obnovi kopalnice (v daljni prihodnosti) vseeno montirali vgradni kotliček in stensko školjko brez roba.
Lahko zamenjaš tudi "koš" s tesnilom pod odtočnim ventilom, to je pa tudi vse...., ohišje pa lahko samo mehansko poškoduješ s kakšnim prevrtanjem in vijačenjem knauf plošč
Hanzi Napisal:Dovolj, ampak je pretanka da ga bos notri skril. Ce prav vidim na googlu sliko je debel 12cm.
Tudi odtok je ponavadi 110(al kolk ze)

Dobiš tudi kombifix debeline 9 cm.
Res je, 9 cm. Podobnega bom moral sam vgraditi.

Obiskal sem predstavništvo Geberita v Ljubljani, ni da ni tehnične rešitve, pa tudi l,epih stvari. Še pohvala gospodu, ki mi je vse razkazal, razložil. Kaj takega ne doživiš vsak dan.
Iskanje po temi