26.1.2018 ob 09:59
pentax sem gledal ta paket elektrike, v izracun porabe pa sem vseeno jemal 1kwh/0.10€..
Kaj si racunal vse v teh 2000k?
Kaj si racunal vse v teh 2000k?
sassapo Napisal:Popson31... pozabljaš, da je v elobloku zgolj osnovna (šibka) obtočna črpalka katera niti v sanjah ne bo poganjala tvojega talnega gretja. Kretnica + dodatna črpalka vsaj 1-7, vse kar je potrebno v kotlovnici še postorit... Za jurčka ne bo šlo skozi. Meni je popolnoma vseeno kaj boš naredil, ampak na tvojem mestu bi pogledal za kakšnim LG kjer imaš za dobre 2.5k€ monoblok TČ z vgrajeno dovolj zmogljivo OČ, elektrogrelnike, vremensko regulacijo, zna pa tudi neodvisno greti tudi sanitarno vodo.
ps. Sem prepričan, da bi razliko v ceni pokril, če ne v prvi pa zagotovo v drugi ogrevalni sezoni.
ps. mi pa nikoli ne bo jasno zakaj nekateri delate pre - velike hiše za svoje zmožnosti, na koncu pa zmanjka denarja za osnovne stvari.
drugace se niti nebi..
Popson31 Napisal:sassapo Napisal:Popson31... pozabljaš, da je v elobloku zgolj osnovna (šibka) obtočna črpalka katera niti v sanjah ne bo poganjala tvojega talnega gretja. Kretnica + dodatna črpalka vsaj 1-7, vse kar je potrebno v kotlovnici še postorit... Za jurčka ne bo šlo skozi. Meni je popolnoma vseeno kaj boš naredil, ampak na tvojem mestu bi pogledal za kakšnim LG kjer imaš za dobre 2.5k€ monoblok TČ z vgrajeno dovolj zmogljivo OČ, elektrogrelnike, vremensko regulacijo, zna pa tudi neodvisno greti tudi sanitarno vodo.
ps. Sem prepričan, da bi razliko v ceni pokril, če ne v prvi pa zagotovo v drugi ogrevalni sezoni.
ps. mi pa nikoli ne bo jasno zakaj nekateri delate pre - velike hiše za svoje zmožnosti, na koncu pa zmanjka denarja za osnovne stvari.
Evo ravnokar prihajam iz podjetja v MB ki med drugim prodaja eloblocke..sem jim opisal situacijo, kvadratura, izolacija bla bla in pa koliko bo talnega..povedal sem mu da bodo cevi v povprecju 8m/m2, v kleti in garazi malo manj 5m/m2, skupaj okrog 1700m cevi, kar bo 16 ali 17 vej..zakaj to pisem, zanimalo me je glede na kolicino ali bo obtocna crpalka zmogla..njegov odgovor je bil da brez problema in da se proda veliko teh peci, ki jih oni tud montirajo (montaza 130€ z ddv), v stanovanja, vikende, hise in zaenkrat se ni bilo tezav oz pritozb..sem vseeno vztrajal, ces da bo pec v kleti ce bo kljub temu zmogla do mansarde (cca 5m visine) brez kaksnih problemov..Odgovor isti kot prej, brez problema in da pac pec ima vse komponente ki so potrebne za normalno delovanje..Cena peci 6kw 550€, zunanje tipalo 22€, sobni termostat VRT 250 60€, ce narocim pri njih se montazo dobim na vse skupaj se 10% popusta, kar je na koncu cca 680€ z DDV. Za vse skupaj dobim tudi 24 mesecev garancije.. naj temu dodam se bojler 200€
PS: res me zanima TC s katero bi razliko v ceni pokril v sezoni ali dveh??tud ce gledam LG monoblock koncna cena s priklopom in montazo bo verjetno cez 4k..
PS: ogrevanje je res osnovna stvar brez katere ne gre, kar pa ne pomeni da ce ne vzamem TC da nas bo zeblo, tud eloblock ogreje in je dokaj komot zadeva..
In denarja hvala bogu se ni zmanjkalo lahko pa z zneskom ki bi ga zdaj dal za TC naprimer naredim druge stvari v bajti ki mogoce niso tako nujne in jih nebi pogresali in bi jih naknadno bilo tezje ali celo nemogoce izvesti..vir ogrevanja, v tem primeru eloblock, pa lahko kadarkoli brez vecjih posegov zamenjam za drugega, za TC naprimer..denarja nimamo neomejeno imamo neki buđet katerega se “moramo” drzat, pac kompenziramo kaj zdaj in kaj kasneje vseeno pa gledamo da bo bivanje v hisi enako prijetno ne glede na kompenzacije in da nobene stvari ne bomo pogresali, konec koncev se selimo na boljsedrugace se niti nebi..
sassapo Napisal:Na koncu te bo vse skupaj stalo 2k€, problem boš imel s priključno močjo, pa položnice ti verjetno ne bodo preveč všeč.Če ti računaš 1320€ (2k€-680€) za montažo, ne pomeni da toliko računajo tudi drugi...
Res je, na lastni šoli se največ naučiš :wink: