21.1.2018 ob 11:31
sem vzel iz konteksta, ampak to ne spremeni dejstev, ki ostajajo, kot sem napisal...
Bullet Napisal:sem vzel iz konteksta, ampak to ne spremeni dejstev, ki ostajajo, kot sem napisal...
Popson31 Napisal:Bullet Napisal:
Jaz tud vozim dve leti starega bmwja serije 5
boš non stop vesel pa še na toplem boš, da ne omenjam koliko boš privarčeval.....Popson31 Napisal:Bullet Napisal:sem vzel iz konteksta, ampak to ne spremeni dejstev, ki ostajajo, kot sem napisal...
Se enkrat te sprasujem ti v zivljenju nimas nekega cilja oz veselja do necesa za kar ti ni zal dat vec denarja?
Sploh ce si za to delal??
Ali si en povprecnez brez nekega cilja ki zivi iz dneva v dan? Res me zanima tvoj nacin razmiljanja..
Bullet Napisal:Popson31 Napisal:to meni pove vse...v enem letu na precenjenem plehu izgubiš več kot bi te TČ stala...ti pa iščeš koliko boš ceneje skoz prišel v 5 letih... in zato je treba v 2 temah nabijat non stop...ah ja, sem obupal tule
Ja in v cem je problem?? Verjetno imas tudi ti “strast” oz veselje do necesa za kar ti ni zal dat vec denarja??
boš non stop vesel pa še na toplem boš, da ne omenjam koliko boš privarčeval.....
ce ze hoces osnovna zivljenska potreba je v tem tvojem primeru toplota, nevem pa ki si prebral da nam nebo toplo???imeli bomo samo drug vir ki nas bo grel to je vse..
Bullet Napisal:sem vzel iz konteksta, ampak to ne spremeni dejstev, ki ostajajo, kot sem napisal...
bk9105 Napisal:Za konec pa še en moj nasvet za osebo z opazkami o posebnežih, ki na srečo ne prihajamo iz istih krajev kot ona. Idi malo na nefiltriran in nerekuperiran zrak. Mogoče ti bo bolj pomagal rešiti notranje stiske, kot pa izživljanje nad novincem tu gori, ki razmišlja malce drugače kot ti.
JaBK Napisal:bk9105 Napisal:Za konec pa še en moj nasvet za osebo z opazkami o posebnežih, ki na srečo ne prihajamo iz istih krajev kot ona. Idi malo na nefiltriran in nerekuperiran zrak. Mogoče ti bo bolj pomagal rešiti notranje stiske, kot pa izživljanje nad novincem tu gori, ki razmišlja malce drugače kot ti.
ki razmišlja malce drugače pač moram malce na grenko vzeti...
do par let nazaj je bil na forumu kdo z eloblokom samo prehodno, dokler ni bilo penezov za TČ, pa še to so se potem hitreje našli, kot je pričakoval.
potem sva prišla jaz pa gt001 pa trajbala to, kar dela zdaj OP. dosti prva na forumu, ker takrat se je pa začela explozija NEH in PH hiš tudi med navadneži, prej je bila fama, da je to tri mač penezov za narediti. seveda si pa ne domišljam, da sva leta 2 pa 13 in 2 pa 14 na novo toplo vodo odkrila, kot to počnejo možganski hrusti leta 2 pa 17. tle na forumu smo secirali zadevo do onemoglosti v vseh kombinacijah. zakaj misliš, da sem rekla, naj pobrska. od takrat dalje so pa tudi ljudje tu gor, ki so šli čez oboje pri enaki hiši in povedali kake so razlike.
pa tudi tu je bilo omenjeno. plačati mora vse, tudi če se mu ogrevanje v ožjem smislu izide. še zdaj ne ve, koliko porabijo SV in kako jo bo ogreval. bo to stč pa bo z dodatno investicijo 1,5k zadej, kar pri ogrevanju pokrije v max 3 letih. pa še prej, če bo z eloblokom ogreval, kar bo stč shladila. Bo grel s tikijem, kar je sicer samo 100 ojrov v investiciji in je super, če porab vode kot gallolight, ne tako zelo če jo kot mi. koliko porabi vode, pa meri v številu oseb. bo poleti vrgel klimo zdaj notri, ker z eloblockom hladiti ne more, medtem ko je za minimalne potrebe po hlajenju moja in energetikova rešitev zastonj? seveda mora vedeti kake so potrebe po hlajenju.
pojma nima in se vrti samo okoli ogrevanja, kjer se mu računica izide. namesto da se s tem ukvarja še naprej, naj pozornost obrne v to, koliko porabijo za toplo vodo. potem bo videl ali je eloblock boljša rešitev ali ne. tudi to mora ogreti pa plačati.
in potem se teme tu gor odvijajo v smislu, da išče potrditev. če je ne dobi, je pa zato, ker nihče drug ne razmišlja. dokler ima v enačbi vez neznank kot "znank", brez namena, da jih reši preden nadaljuje, potem pač ne moremo govoriti o nekem hudem razmišljanju. za nameček pa potem še SE notri privleče v debato o rentabilnosti, ki smo jo pa tudi že raztegnili do... ma sej je brez veze...
Popson31 Napisal:Hahahaha torej je osnovna zivljenska potreba toplotna crpalka??to ni nikjer napisal....sem pa prebral celo temo in še vedno mam svoje mnenje
junija je TČ že grela SV....(navmes sem "poškilil" še h Termotehniki, češ domača roba...hitro smo odnehali) in veš kaj sem potem naredil? Začel sem forum brat