Objave: 3009
Teme: 16
Ocena:
-633
csamo001 to glede izolacije je bilo misljeno nasploh kako se naj nekdo v startu odloci ali max izolacija in poceni vir ogrevanja ne glede na energent ali povprecna izolacija in TC.. kaj je bolj smiselno na dolgi rok..ker izolacija ostane nekdo ki pa je premalo izoliral bo cez cas doizoliral naprimer..
Fasad je kaka je 10eps v ciglu pa 10cm kamene volne, klet pod plosco 5 in nad 15xps zunanje stene klet komplet 15xps, posevnina strehe 25-30 cm ravnina pa 35-40..
Objave: 7905
Teme: 59
Ocena:
34
Mi je jasno, ampak v tvojem primeru je to "zaraženo" stanje. In iz tega pač izhajamo, ko iščemo rešitev.
Ti recimo povem, kaj na moji bajti pomeni, če dodam 5cm grafitnega EPS k že obstoječi izolaciji: U zunanje stene se zmanjša iz 0,16 na 0,13. Oziroma z drugimi besedami: ne zgodi se nič.
Objave: 7905
Teme: 59
Ocena:
34
Če res razmišljaš o kaminu in v vsakem primeru talnem, potem razmisli o toplovodnem kaminu, ki ga vežeš na talno. Ker toplozračni v tako dobro izolirani bajti je lahko samomor; ti potrebuješ par watov v vsaki sobi, potem boš pa točkovno dovedel par kW. Pajsanje, bi temu rekli pod Pohorjem.
Objave: 803
Teme: 28
Ocena:
2
[/quote]
Jaz tud vozim dve leti starega bmwja serije 5
[/quote]
to meni pove vse...v enem letu na precenjenem plehu izgubiš več kot bi te TČ stala...ti pa iščeš koliko boš ceneje skoz prišel v 5 letih... in zato je treba v 2 temah nabijat non stop...ah ja, sem obupal tule
Ocena:
-633
Saso65 mogoce se ti zdim cuden ker sprasujem in ker nimam namen kupit TC za ogrevanje ampak verjemi da sem pri svojih 31 letih dosegel in ustvaril kar nekaj verjamem da vec kot marsikdo ki je krepko starejsi od mene pa ni to point hocem ti samo povedat da me podcenjujes brez razloga sploh me ne poznas..sprasujem pa stvari na katere se ne spoznam ravno temu je namenjen forum..ce si pa ti na tem forumu da znanje delis pa ga deli ce mislis da vse ves in ti ni potrebno sprasevat..
Ocena:
-633
Jaz tud vozim dve leti starega bmwja serije 5
[/quote]
to meni pove vse...v enem letu na precenjenem plehu izgubiš več kot bi te TČ stala...ti pa iščeš koliko boš ceneje skoz prišel v 5 letih... in zato je treba v 2 temah nabijat non stop...ah ja, sem obupal tule[/quote]
Ja in v cem je problem?? Verjetno imas tudi ti “strast” oz veselje do necesa za kar ti ni zal dat vec denarja??