PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Toplotna izolacija, TC in Eloblock

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kaj pol sprasujes? Odloci se in naredi, ce mislis da je tako prav. Sam ti povem nekaj kar ti drugace mislis, torej? Ti samo kupi in montiraj karkoli ze, glej samo to, da potem se tu kaj napises. Ostalo pocnemp tocno to, ti si pravi kjer se to vidi :-) Naj ti bo toplo!
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Poldee Napisal:Kaj pol sprasujes? Odloci se in naredi, ce mislis da je tako prav. Sam ti povem nekaj kar ti drugace mislis, torej? Ti samo kupi in montiraj karkoli ze, glej samo to, da potem se tu kaj napises. Ostalo pocnemp tocno to, ti si pravi kjer se to vidi :-) Naj ti bo toplo!

Sprasujem ker je forum temu namenjen..ali? Ne skrbi bom porocal, v vsakem primeru ze naslednjo zimo Smile
Kot sem napisal že v sosednji temi, pri sodobnih nizkoenergijskih hišah gre za ogrevanje hiše približno enako kot za ogrevanje sanitarne vode, pri pasivnih hišah pa še manj. Torej to, ali se investicija v TČ splača za ogrevanje dobro izolirane hiše, sploh ni pravo vprašanje. Pravo vprašanje je, ali se investicija v TČ splača za ogrevanje sanitarne vode.

Je pa res, da je težko najti ustrezen produkt za hiše z nizkimi potrebami. Logično, ljudje s potratnejšimi hišami bodo s TČ prihranili več, zato so zanjo tudi pripravljeni več plačati, tako da so za proizvajalce to bolj zanimive stranke kot pa lastniki pasivnih hiš.
BojanF Napisal:Kot sem napisal že v sosednji temi, pri sodobnih nizkoenergijskih hišah gre za ogrevanje hiše približno enako kot za ogrevanje sanitarne vode, pri pasivnih hišah pa še manj. Torej to, ali se investicija v TČ splača za ogrevanje dobro izolirane hiše, sploh ni pravo vprašanje. Pravo vprašanje je, ali se investicija v TČ splača za ogrevanje sanitarne vode.

Je pa res, da je težko najti ustrezen produkt za hiše z nizkimi potrebami. Logično, ljudje s potratnejšimi hišami bodo s TČ prihranili več, zato so zanjo tudi pripravljeni več plačati, tako da so za proizvajalce to bolj zanimive stranke kot pa lastniki pasivnih hiš.

Ja vprasanje ogrevanja sanitarne vode ostaja se odprto, verjetno bo najboljsa izbira med napravi ki so trenutno na trgu en bojler s 150l ki ima vgrajeno neko pametno regulacijo in ogreva vodo po navadah uporabnika..prvi teden spremlja navade uporabniko, kdaj in koliko vode se porabi nato na podlagi teh podatkov segreva vodo samo tisti cas na tocno doloceno temperaturo ki je bila v uporabi v testnem obdobju..

Pa verjetno so danes bojlerji tud izolirani dosti bolj kot so bili vcasih.

To je ena izmed opcij ker STC verjetno res ne pride v postev, je zgoraj ze napisano da baje tud ni nevem kak izkoristek..
Homer Napisal:@Popson31
Saj ti nihče ne prepoveduje, da karkoli narediš.
In če to pomeni z glavo skozi zid tudi OK, saj je glava tvoja.
Res ima Čojko delujoče termoakumulacijsko talno, vendar......
- lokacija Koper
- estriha 12 cm
- zelo dobro izolirana hiša
- dopušča precej veliko razliko temperature
- tistih 150 kWh ki jih navaja je bilo oktobra, ko so zelo verjetno temperature nad +15 stopinj

Če se ti v tej zgodbi vidiš v Mariboru z enako porabo, pač izvoli.
Denarnica je samo tvoja.........

Hvala
Nekaj takega sem imel v mislih glede zaloge v estrih.
Kar se pa tiče elobloka, pri dvema prijateljema, novogradnje,dobra izolacija,lokacija prekmurje,...
1.probal, ga fukn. ven in naredil voda-voda
2.probal,malo vztrajal,v talno puščal 25 in grel z kaminom zdaj nabavil LG monoblok,...
Scuba123 ocitno ta tvoja prijatelja nimata tako dobre izolacije kot mislis, ravno berem par clankov glede pasivnih his, kar moja skoraj bo, je vecji problem kako ogrevati sanitarno vodo, strosek za samo ogrevanje pa bo nizek za katerikoli energent se odlocim..
Saj smo ti že napisali, da ogrevanje izvedeš kot si si zamislil in potem na forumu poročaj delovanje in porabo.
Nekateri imamo drugačno mnenje in ni potrebe da nas poskušaš prepričati v nasprotno.
Homer Napisal:Saj smo ti že napisali, da ogrevanje izvedeš kot si si zamislil in potem na forumu poročaj delovanje in porabo.
Nekateri imamo drugačno mnenje in ni potrebe da nas poskušaš prepričati v nasprotno.

Kdo koga prepricuje?? Si sploh prebral vse ali govoris na pamet?? Vprasal sem za mnenje kako ogrevati super izolirano hiso ali ce hoces pasivno hiso..
Popson31
Hiš res nimata pasivnih.
Včasih res ne razumem tega glede varčnosti pa preračunavanje kaj bi če bo tako, ali pa tako, ...
Pa da ne bo na koncu še elektro vračal denar.
Nekatere stvari v življenju stanejo.
Seveda stanejo, ampak vsi iščemo najbolj smiselno/ugodno rešitev. Če bi tebi jutri elektro rekel, da je štrom zastonj, bi vseeno kupil TČ?
scuba123 Napisal:Popson31
Hiš res nimata pasivnih.
Včasih res ne razumem tega glede varčnosti pa preračunavanje kaj bi če bo tako, ali pa tako, ...
Pa da ne bo na koncu še elektro vračal denar.
Nekatere stvari v življenju stanejo.

Itak da stanejo to mi je jasno ampak je stvar v tem ce ima smisel kupit TC za 6k za hiso kjer so potrebe po dodatnem ogrevanju minimalne? Pa ne govorim samo za mojo ampak nasploh..

Berem izjave lastnikov pasivnih his kjer je bilo notranjih in zunanjih pribitkov toplote toliko da sploh ogrevali niso razen par dni v zimi ko je bilo res mrzlo..

Kar pa eloblock z lahkoto pokrije..
Torej veš rešitev.
Čredni nagon je včasih res kurba. Še par let nazaj je bila TČ demonizirana, danes človek dobi občutek, da nam brez nje več živeti ni. Kakor hitro kdo razmišlja malo izven običajnih okvirjev, pa eni že povesijo murke.

E pur si muove.
csamo001 Napisal:Čredni nagon je včasih res kurba. Še par let nazaj je bila TČ demonizirana, danes človek dobi občutek, da nam brez nje več živeti ni. Kakor hitro kdo razmišlja malo izven običajnih okvirjev, pa eni že povesijo murke.

E pur si muove.

Tocno tak kdo jo ima je najvecji frajer ker danes pac TC moras imet ce je nimas si cudak ce razmisljas o drugem nacinu ogrevanja prav tako..
Kaj sploh postavljaš vprašanje, celo temo odpiraš, če si odločil .....me pa nekaj zanima: a je sploh dovoljeno kot vir ogrevanja imet 100% štrom?
1 ... 5 6 7 8 9 ... 30 Pojdi na stran 
Iskanje po temi