Objave: 3853
Teme: 0
Ocena:
0
Sem kdaj trdil, da se ogrevam s TČ?
Drugače pa, kakšna je razlika med:
...se da priti skozi...
...pridem skozi...
ali prvo zapisano pomeni vse druge razen mene ali je pač nedoločnik in lahko pomeni za vsakogar, torej tudi zame?
Objave: 4017
Teme: 3
Ocena:
26
Glede porab z eloblokom je bilo že veliko napisanega, žal precej tudi v temi Debata katere mislim da sploh več ni?
Jst sem eno leto ogreval, bil zadovoljen, strošek je bil 1k€+ za sezono. Če gledaš zgolj ekonomično je LG monoblok opcija za razmisliti.
Objave: 1892
Teme: 11
Ocena:
4
5kW monoblok za 2.800€+DDV, ki drži nazivno moč do -15°C in ima vrhunski COP po celotnem T razponu.
Več kot dovolj moči, tudi za gretje SV.
Cenovno se dodatno razlikuje od Eloblocka po 1-2 prebojih zidu, podstavku za zunanjo enoto in nekaj dodatnih metrih izoliranih cevi, na drugi strani pa v subvenciji.
[img]httpunichr("58")//aquareaunichr("46")smallsolutionsunichr("46")de/images/9/92/COPunichr("46")jpg[/img]
Eloblock 6kW se da SW omejiti na 1, 2, 3, 4, 5 ali 6kW moči.
Tudi sicer se grelci vklapljajo po stopnjah, odvisno od potrebe. Načeloma zadeva deluje OK, dokler maksimalna moč približno ustreza dejansko potrebni moči, sicer začne zadeva taktirati.
Objave: 4017
Teme: 3
Ocena:
26
Z 2kwh porabe imaš pri elobloku DV 25C. Koliko ta DV komu zadostuje za kakšno bivalno temp. pri kakšni temperaturi zunaj vsak zase ve. Na tak način sem sam ogreval, ko je bila potreba višja sem nastavil višjo omejitev itn. Imel sem 12kw eloblok. Pri polni obremenitvi je lučka na zunanjem števcu skoraj gorela, brez utripanja :mrgreen: .
Če bi imel takšne bivalne navade kot nekateri (~20C), potem bi eloblok še danes bil verjetno na steni, saj je investicija nizka in tudi letni strošek bi bil nižji.