PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Izolacija stropa neogrevane garaže

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lahko tudi kompliciraš z lepilom, če želiš, ni pa nobene potrebe. S PU ni točkovno, lepo se takole (naneseš in nalepiš po cca. 1 min, ko že nabrekne):

[img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")fordsolarunichr("46")si/wp-content/uploads/2016/04/TEKAPUR-1unichr("46")jpg[/img]

Je pa res, da je dobro plato podpreti za ~15min, da vsaj malo zacukne. Pri lepilu pa takoj prime gor že vakuum.
Energetik81 najlepša hvala!

še eno vprašanje, potem pa preneham. S kakšnimi zadevami naj podprem zalepljene plošče. Strop v garaži je 2,5 do 3 visok. Ali obstaja kaj takega v kakšem Merkurju ali Obnovi. Najbolje bi bilo ena zadeva, ki se navija na sredi.... ne vem kako so drugi to podprli- s kakšnimi palicami
hvala vsem
lp biker
?
Simpl .... pripraviš si par lesenih palc, morda ribiška palca karkoli tako dolgo lahko skupaj zlepiš dve krajši ... saj ne lepiš tanka na strop ampak stiropor

S PU ne varčevat ko ga naneseš na ploščo počakaj 20-30 sek potem nalepiš podpreš za ca 3-5 minut in je....
Pozdravljeni,

Kako pravilno izolirati strop neogrevane garaže, delavnice, shrambe - skrbi me kondenz?
Garažo bom v zimskem času tudi malo zagrel z IR paneli.
Sestava od spodaj navzgor špirovci 18cm, osb 22mm, pp, filc in Sika.

Ali je potrebno narediti zračni most med OSB in izolacijo?

Garaža bo od zunaj izolirana z Eps 10cm. 

Zanima me tudi, ali lahko za zapolnitev leg uporabim EPS, XPS, siporeks (kar mi je ostalo)?
Tudi tukaj me skrbi kondenz.
Prilagam slike

Priložene datoteke Predogledne slike

cimer ,
kaj boš imel na stropu?
Na notranji strani potrebuješ parno zaporo. Ne smeš navadno; kontrola pokaže da vsaj sd= 1500 ali več.
Uporabil sem stekleno vono , kvalitete 032.
Lep pozdrav
1500... tega ni lol tadebela alu folija ima mislim da 400...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Pozdravljen Som16,

Ja mislil sem Unifit 035 ali 032.
Ali lahko kombiniram EPS in Unifit?

Če prav razumem naredim spodaj leseno podkonstrukcijo, zapolnim z unifitom in parno zaporo sd=1500 (našel sem AIRSTOP 1500 parna zapora) in potem spet OSB al pa gips plošče.

Pol lahko tudi ogrevam in ne rabim zračnega mosta?
Problem je, da imaš ti zgoraj diht zaprto za vlago, popolnoma.To bi morali misliti že ob gradnji in pod OSB+Siko zagotoviti prepih, zračni most vsaj 5cm.

Ja, zdaj moraš dati spodaj res hudo parno zaporo in v nulo zalepiti vse spoje spodaj, na stene, okoli prebojev, na stikih.
cimer,
bo v redu steklena volna.
Parna zapora , mora biti.
Kolega " Energetik81 " ti je podobno napisal.
Primerna izvedba, pa bo v redu.
Lep pozdrav
Fantje !!!

Parna zapora sd=1500, draga kot žafran.

Ali je možnost, naredim alternativo iz spodnje strani izolacija med špirovce na to gradbena folija UV stabilna in še čez HOMESEAL LDS 100 (sd>100)?

lp
cimer,
ej prjatu, nism zastoj napisu kiro parno zaporu murš nabaut in vgradit. Smile

LDS 100 ni sprejemljiva.
Lep pozdrav
1 2 3
Iskanje po temi