Objave: 7259
Teme: 15
Ocena:
53
Izolacija na topli strani ohlajuje AB plato. Več kot jo daš, bolj bo AB mrzel in več možnosti kondenza. Izračun pokaže, da npr. pri standarnih pogojih ob 5cm volne spodaj skoraj ne bi več rabil zapore. Tvojih 14+8cm je itak že zelo dobra izolacija. Morda lahko iz razloga kondenza daš spodaj samo 10cm + parna zapora. Seveda če boš zaporo res kvalitetno naredil (tudi preboje itd), potem daj kolikor hočeš.
Objave: 245
Teme: 0
Ocena:
0
Aha,kondenzacija je težava,bom upošteval napisano,
hvala in lp
Objave: 294
Teme: 10
Ocena:
0
Pri meni je primer: Balkon dolžine 6m in širine 1,4m.
Estrih je od zidu ločen s 16 cm XPS-a. Fasade pride 20.
AB plošča balkona je 15cm.
XPS na plošči od 6-8 cm.
Debelina estriha 5cm.
Pod AB ploščo planiram 6cm.
Zanima me glede izolacije čela balkona.
Je dovolj 3cm ali lahko dam 5cm? Predvsem mi ni jasno, kako je potem rešena nosilnost keramike, če je na čelu preveč izolacije?
Objave: 9
Teme: 0
Ocena:
0
Zdravo!
Tudi sam razmišljam o toplotni izolaciji svojih dveh balkonov na 30 let stari hiši ampak še si nekot še nisem začrtal kako in kaj, najprej imam namen zamenjati okna in ker bom ta dvig balkona moral upoštevati pri naročanju balkonskih vrat bi potreboval nekaj "splošnih" informacij.
Pravkar sem izmeril, da imam keramiko na tleh balkona 5 cm nižje od parketa v hiši in, ker je razlika razmeroma majhna si ne znam predstavljati kako bi to izgledalo potem, ko bi moral na balkon stopiti na "višji nivo", ker berem, da se predlaga 8cm izolacije + 3cm estriha kar pomeni, da bo stopnica vsaj 6 cm visoka, kar si pa zelo težko predstavljam. Je imel že kdo podobno varianto in kako jo je rešil?
Objave: 7106
Teme: 41
Ocena:
34
pnavi,
kakšna je sestava materiala na balkonu?
Smo že v nekaj temah pisali, da je mogoče uporabiti wedi plošče ali doma narejene wedi pološče ( XPS 400 ali 500). Vse gre. :wink:
Lep pozdrav
Objave: 7259
Teme: 15
Ocena:
53
Nekaj uporabnikov PSS je točno to naredilo, torej nalepiš XPS, čez 2x hidrostop s fasadno mrežico in nato direktno lepiš keramiko. Tako bi se pri tebi izšlo za vsaj 3cm XPS-a in keramiko. Boljše kot nič je, ni pa to neka huda izolacija. Probaj še poštemat stran stare ploščice, da pridobiš par cm.
Objave: 70
Teme: 6
Ocena:
0
Ce ni fasade teanilni trak na stik balkon cigl .. prrdtem pa pod keramiko premazat hidroizolacijo. Lp
Objave: 138
Teme: 18
Ocena:
0
Tudi sam imam namen izolirat balkon. Uporabil bi naslednjo sestavo oz zgoraj navzdol:
-granit 3 cm
-stirodur 5 cm prevlecen 2x z lepilom in mrezico + 1x hidrostop
-ab plosca 12 cm
-3cm stirodur obdelan z fasadnim slojem
Cela balkonov bi tudi oblekel s 3 cm stirodurjem.
Zanima me ce bi bila taka sestava ok poleg tega pa me zanima kako je s sidrnjem ograje v tako obdrlan balkon?
Lp
Objave: 138
Teme: 18
Ocena:
0
Sej tudi sam kolikor sem se zanimal bi naj bilo ok. Edini problem na katerega mi ne zna noben odgovorit je ta kako potem sidrati ograjo glede na to da je na celu 3 cm stirodurja prevlecenega z lepilom in mrezico. Stirodur je stisljiv in kmalu tisto lepilo poci ko kaj vijacis
Objave: 200
Teme: 2
Ocena:
0
Da ne odpiram nove teme, bi vprašal ali v praksi lahko odrežeš betonski balkon ki je povezan s ploščo in ga obesiš na nosilce,konzole ali stebre, važno da ni več povezan na direkten stik s ploščo. Imam vse skupaj 20m balkona 3m širine na dveh stranicah, severni in zahodni, stalno v senci in mrazu.