26.9.2017 ob 14:34
STČ ima uparjalnik v drugem prostoru. Če prodam TČ, ne dobim nič, lahko pa TČ priklopim na obstoječ bojler STČ, saj ima za to predvidene priključke.
MikMik Napisal:Zato, ker nihče ne forsira tega tako kot TČ. Kadarkoli kdo tukaj vpraša kaj o ogrevanju je TČ takoj tukaj, pa čeprav avtor ne sprašuje nič v zvezi s TČ.
MikMik Napisal:Nikoli nisem rekel, da v tej temi ne sprešuješ o TČ, ampak da se v vseh temah, tudi tistih katere niso namenjene TČ le ta vedno pojavi in temu pravim forsiranje.
JaBK Napisal:@mikmikKo žena vidi, da se stanje slabša, mu ugasne wi-fi za kakšna dva tedna.
Prihajaš v intervalih. Podrekas vsako temo ne glede na to, a ima vezo s tem kar pišeš (brez meketanja), potem poniknes za nekaj časa. Kaj se dogaja takrat vmes?
pentax Napisal:Vedno se kdo najde in najeda. Zato smo tisti, ki bi lahko kaj doprinesli, raje tiho.MikMik Napisal:To, da želim konkretne odgovore te moti? To, da osebe stojijo za svojimi besedami tudi? Hm...
BeeeBeee
Ti imaš težave že v osnovi komuniciranja. Kaj je krivo za to me niti ne zanima, za forum bi bilo dobro da take torpedira preden zaživijo v svojem svetu na takem forumu.
halozan Napisal:Prvo se vprašaj zakaj bi sploh menjal sistem kateri deluje in je "nov"? Kaj boš s tem pridobil/izgubil, itd...MikMik Napisal:Prodajalec pač, saj te razumem.
Sedaj pa mi odgovori zakaj bi moral ko TČ ne zmore pomagati s kotlom na KO in ne z grelci?
Pa zato, ker je obstoječa peč skoraj "nova", a na trgu nima neke vrednosti, saj je ponudba rabljenih peči enormna.
Vprašanje je samo povrnitev vložka (do 2,5kEUR se to definitivno še splača).
sassapo Napisal:Zato ker je to obstoječ sistem, ker morda električni priključek ni dovolj zmogljiv za napajanje dodatnih el. grelnikov, ker je olje cenejše...Če bi bilo več takšnih odgovorov, tudi mojih izpadov ne bi bilo. +1
Ti je sedaj jasno, ali rabiš svetilko
halozan Napisal:Je možno uporabiti obstoječo regulacijo WDC10 + sobni termostat, kjer krmilim direktni in mešalni krog in potem navezati na TČ? Kakšen tip regulacij (npr. Daikin, Mitshubishi) uporabljajo?Kolikor jaz dojemam situacijo, TČ prevzema primarno vlogo regulacije. Preko zunanje tipala in sobnega korektorja ob ustrezno nastavljeni krivulji določa potrebno temp. vtoka. Oljna peč se vključi, ko TČ samostojno ne more doseči zahtevane tem. ogrevalne vode. Sam pa lahko že na sami peči omejiš zgornjo temp., če te to skrbi.
Ker obstoječa regulacija je "izpiljena" in deluje tako kot treba, kakor tudi krmiljene mešalnih ventilov ter črpalk.
Če uporabim WDC10, dejansko mora regulacija "vedeti", da je na izvoru topla voda (kot sedaj dobi informacijo od peči, ko vklopi gorilnik), saj drugače ne bo prišlo do vklopa črpalk in mešalnega ventila.