26.9.2017 ob 09:49
Res je, ampak že kakšen senzor ali OČ ti zamakne vračilo investicije za kakšno leto...kompresor pa verjetno za par let.
Homer Napisal:In zanimivo, ni nobenih pomislekov o "izplačljivosti", kadar se kupuje avto........
Homer Napisal:In zanimivo, ni nobenih pomislekov o "izplačljivosti", kadar se kupuje avto........
Homer Napisal:Je ni naprave, ki se nikoli ne bi pokvarila!Zato, ker nihče ne forsira tega tako kot TČ. Kadarkoli kdo tukaj vpraša kaj o ogrevanju je TČ takoj tukaj, pa čeprav avtor ne sprašuje nič v zvezi s TČ.
Seveda se lahko tudi TČ pokvari. To pa seveda ne pomeni nujno, da je treba celotno TČ zamenjati.
Statistiko okvar pa najbrž najbolje vedo pooblaščeni serviserji.
Ampak že iz foruma se lahko razbere, da je večina okvar kakih senzorjev, puščanje plina ali pa okvara elektronike. Elektronika pa tudi ni tak "bav bav" in se da dovolj dobro ščititi z ustrezno prenapetostno zaščito in pravilno izvedbo instalacije.
In zanimivo, ni nobenih pomislekov o "izplačljivosti", kadar se kupuje avto........
xavi Napisal:Tudi to je res. Večini nam, ki smo se odločili za prehod na TČ je bilo po večini žal, da tega nismo storili že prej. Da o konfortu, ki ga prinaša takšno ogrevanje, ne govorim. Sam kurim od 9.9. dalje, sobno temp. imam nastavljeno na 22,5 C 24 ur na dan, tako, da kar nadaljujem sezono kratkih hlač. V primeru olja bi verjetno samo občasno temperiral in hodil v debeli trenerki po bajti. Strošek za ogrevanje v septembru pa bo pod 20 eurov. Zanemarljivo v primerjavi z konfortom, ki ga takšno ogrevanje prinaša.Tudi moj strošek ogrevanja + SV bo pri enaki temperaturi okoli 20€, ampak s kurilnim oljem. Me pa zanima kakšen večji komfort imaš ti s TČ, kot jaz s kurilnim oljem?
jelencek1 Napisal:@Halozan, imas majhno porabo kurilnega olja, zato se ti investicija v TC splača le zaradi udobja, torej pržgeš in pozabiš na njo. Ali pa ko ti crkne peč na olje.O kakšnem udobju govoriš v primerjavi s KO?
Npr sam imam porabo 500-700 l kurilca hisa brez fasade, ko bo fasada računam na -35%. Pa se mi definitifno ne izplača na TČ. Prišparal bi max 200€ na leto.racunaj na zivljensko dobo TC na cca 10 max 15 let.Z tem da bi mogel še varovalke pojačat. Kakšne imaš varovalke 3x 16, 3x20?
jelencek1 Napisal:Mislu sem na naračenje olja, kontola količine olja, pa tudi kontola dimnika.... TC le placaš elektriko, malenkost bolj muhte pa je.