PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Video nadzor

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lalalali Napisal:Glede snemanja obraza ponoči, se mi zdi skoraj nemogoče kakorkoli. Itak če se človek skloni, ne bo nobenega obraza. Kamera bo tudi postavljena zelo visoko, drugače se ne da. Nam se gre tudi zato, da se vidi proti kam bo šel ta nekdo, ki bo sneman... če direkt v sosednjo hišo ali kam.

Tule <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=6&t=69696">viewtopic.php?f=6&t=69696</a><!-- l --> v moji četrti objavi poglej glede nočne slike obraza. Da se, v prvi objavi pa HDR. In to s kamera modulom za 11€. Lohk kupiš za 30 x več in vprašanje ali boš vse to lahko nastavila in dobila tako sliko, nimam izkušenj s kamerami nad 20€. Za vajenca so cenejše Smile
Tonček, tvoja slika je z razdalje 3. ali 4. metrov. Njena bo od kod že?
Ena iz cca 15, druga 2m in kako vezo ima to?
Gre za osvetlitev in nastavitev kamere, samo to je nočni problem in moj namig. Obraz se bo pa videlo enako slabo tudi podnevi, če bo razdalja 20m, objektiv pa širokokoten.
Zato sem pa predlagal avto fokus (zoom) kamero, sam to spet stane, a ne. Verjetno takoj preseže 20 evrski budžet.
Rabiš auto zum s PTZ sledenjem. Jaz "špekuliram", da mora priti k bajti, če hoče not Smile zazo me na 15m briga samo registrska tablica, za kar je dovolj kamera za 20€.
Poglej, brez veze. Ne vem kaj potem folk joka pri takih poden od cenenih variant, če se da z 20€ kamerah vse zrihtat. Ni mi jasno potem, zakaj niso 20€ kamere nameščene povsod, po javnih garažah, objektih, bla, bla, če se vse da. Prav čudno tole, res. Izpade, da smo vsi, ki predlagamo profi (dražjo) robo bedaki in zaslužkarji. Predlagam uveljavljanje kake inovacije, ko je vse tako simpl. Bo dnara kot pešk.
Da se jaz primaknem svojih 5centov v to temo. Pri nas se ukvarjamo med drugim tudi z montazo video nadzornih sistemov,od podjetij do privat his.
Uporabljamo 90% hikvision IP sisteme.ponavadi 2 ali 3MP, bullet ali dome, vecinoma z IR in pa PoE napajanje preko ustreznegaswitcha. Za sistem pa njihovi NVR snemalniki z min 2TB diskom(odvisno od stevila kamer,resolucije....) ali pa PC z i7 procesorjem in namenskim softwerom. Rezultat je podoben.
Oddaljen dostop pa potem omogoca pogled dogajanja preko gsm aplikacije.
Za privat delo oz. po domace "na fus" pa zdaj ze nekaj casa se prakticira dahua,ki je price-performance.

Poslano z mojega D5803 z uporabo Tapatalk
@arbajter Pod 20€ so mišljeni deli, ne cela vaserdiht kamera. Če imaš možnost vgraditi vezje kamere nekam, kjer bo na suhem in brez kodenza, če imaš srečo z objektivom in znanje za načrtovanje, arhitekturne možnosti za perfektno osvetlitev (seveda ne v kameri) in z nekaj samograditeljskih spretnosti, lahko za 50€ narediš super sistem dveh kamer. Lahko pa 4 kamere po 500€, postavljene na pol na pamet in bo rezultat slabši.
Skratka predvsem je pomembno načrtovanje, še zlasti osvetlitve.
Glede snemalnikov pa nisem nikoli pametoval.
Tone, lep pozdrav. Vse kar si napisal je res. Imam pa ob tem potem eno vprašanje ki gre takole: Koliko ljudi, ki se spušča v nabavo video nadzornega sistema ima ob tem samograditeljske sposobnosti in voljo kopat po kamerah, snemalcih? Koliko ljudi od teh si potem takem lahko pomaga z nasveti o predelavah kamer?
O tem se lahko menijo kvečjemu ljudje, ki imajo tele zadeve v malem prstu. Teh pa je bore malo. Okrog lokacij kamer je jasno. Daš človeku najboljši možni nasvet. Verjetno sva tu oba enaka. Pač pomagaš. In tebi je to pač mala malca, nekomu, ki tega ne pozna, mu to lahko naredi le drugi, seveda bo to proti plačilu in potem smo spet pri cenah, ko tudi poceni kamera postane dražja. A štima?
Štima. Veva pa tudi, kako se služi, najlažje s provizijo, ki je pri 500€ večja.
Jaz sem bom pozimi, ko bo čas, poigral z eno DIY varijanto.
Uporabiti nameravam RaspPi Zero W (11€, ima vgrajen BT in WIFI) in njegovo kamerco (ločljivost 8Mpix, 1080p, cena 30€), vse skupaj pa vgraditi v eno "dummy" kamero za 7€.

<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.galagomarket.com/index.php/item/display/1052">https://www.galagomarket.com/index.php/ ... splay/1052</a><!-- m -->
<!-- m --><a class="postlink" href="https://digitklik.si/izdelek_LAZNA-DUMMY-KAMERA-DIGITCAM-DUMMY-65S-SREBRNA">https://digitklik.si/izdelek_LAZNA-DUMM ... 5S-SREBRNA</a><!-- m -->
Tone
Veva pa tudi, kako se služi, najlažje s provizijo, ki je pri 500€ večja (katere dam polovico vedno stranki in za kar mislim, da je več kot pošteno). Štima, ja. Big Grin
Vsaka čast
Koliko nepotrebnih komentarjev. Če želite nek normalen videonadzor, se vzame Hikvision ali Dahua kamere, tistih par boste že priklopili preko nekega PoE injektorja ali switcha, na drugi strani pa je po mojem mnenju najbolj imeti nek NAS a la Synology, kjer so zraven že licence za kamere (vsaj 2), za več je pa licenca toliko kot namenski snemalnik. Kamere so kovinske (jaz imam dome priključene na steno), 3mpix in to je to. Analogna varianta je zame neuporabna, tako da kar ni preko UTP kabla samo roke stran. Bolje enkrat normalno kupit in ima človek mir kot pa nonstop neki krš. Ko enkrat kupiš pozabiš kolk si dal, ko imaš pa krš imaš pa krš, raje nič kot jajca imet doma.
Mimogrede, če slučajno kupujete dome kamero, pradlagam (vsaj jaz bolj poznam hikvision), da kupite tisto u exmor senzorjem (dve očke) kot pa tisto z okroglim steklom. Pri nas na šihtu je bila kamer priključena v kotu, slika lepa vse ok. Ponoči se vklopi nightvision in je dejansko na sliki - verjetno od okrogle šipce in obeh sten pod kotom naredilo tak odboj, da je bila "megla" cez pol slike). Ob uporab kamere z exmor,pa vse ok. Pri kamer,ah ki imajo širši kot a la 2,8mm se bo detaljneje prepoznalo samo zadeve, ki so dokaj blizu, pri standardnih 4mm kamerah pa je potrebno zadevo fokusirat točno na določeno zadevo, samo potem se potrebuje več kamer, je pa prepoznavnost boljša. Moj mnenje - vsaj 2 kamere - cena na kos cca 130-150 EUR in pa neko snemalno enoto in je to (pa naj bo to NAS ali namenska). Vglavnem, samo ne jajc kupovat.

Have a nice Day

Matt
Pa je Hikvision že kaj naredil na podpori direktnega gledanja v npr. Operi ali Firefoxu, ali še vedno dela zgolj v prazgodovinskem IE?
1 ... 8 9 10 11 12 Pojdi na stran 
Iskanje po temi