PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Zapolnitev inštalacijskih kanalov - s čim, kako?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Odvisno od razdelilnika ki ga imaš. Če je to Hager, cevi fiksiraš kar z vezicami. Lahko jih tudi zapurpenaš, če obvladaš tehnologijo ali pa z električarskim kitom, bog ne daj z gipsom.
evo da ne bom odpiru nove teme, sam se tut soočam z problemom kako zapolnit kanale ki so ratal od štemanja za elektro cevi.

mam par slikic tukej: <!-- m --><a class="postlink" href="http://imgur.com/a/D9gFZ">http://imgur.com/a/D9gFZ</a><!-- m -->

sem že kar nekaj prebral in vsak neki druzga priporoča, jst bi pa res najlažjo rešitev pa da ne bo čez 2 leti popokal vse Smile
trenutno je bil uporabljen elektro gips s strani električarja, zdej bi pa jst naprej to zafilov z nečem (elektro gips baje poka če ga je preveč), in potem še seveda čez dov kemaglet G ali pa jubolin p25, odvisno od primera...

je pa tudi problem ker ponekod so zelo velki kosi ometa dol padl... kaj se da tam kakšne posebne mrežice? kako točno se temu reče? Kkšn link do izdelkov k jih morm kupt na merkurjovi spletni strani, bi bil zelo priporočljiv Smile
Lim za Ytong. Grigolin ali Baumit ali original Ytong. Če bo treba še kdaj odpirat bo treba štemat.
Ko je približno poravnano pa lahko daš mrežico in Kemaglet recimo.
za ytong sm že parkrat prebrov ja, vrjetno bo najlažje. Sklepam da je primeren zato ker je omet zlo podobn siporexu. Odpiral nebomo več, sm zdej tok oversizu z vtičnicami in vsem da je to to za naslednih n let.

a z ytongom poravnam čist do roba lepo, pa bo potem mal skupi skoču, al namenoma pustim par milimetrov da lahko dam še mrežico čez pa kemaglet?
Včasih so tole kar zametali z malto, je bilo najhitreje in najceneje. Simpl, kmečka znanost.
Če znaš ometavat, sicer je več na tleh kot na steni. Sem probal. :lol: :oops:
@bizilux: poravnaš kolikor moreš, mrežico daš potem čez vse skupaj tudi čez star omet, sicer nima smisla.
Uh, mrezico cez cele stene? 60 kvadratnih metrov x 2.5m je 150 kvadratnih metrov mrezice? Smile mal se mi zdi velik.

Jst am povecinoma mislu dat jubolin p25 ker naj bi se bols brusu. Razen na kksnih problematicnih mestih s kemagletom G.

Kako bi pa to potem zgledal?
Mrežico čez tisto kar je bilo razkopano in še nekoliko preko stika s starim ometom, malo sem blesavo napisal.
Čeprav mislim da ni nujna.
aha no to se sliši bolj logično Smile

bom probu dons na eni steni k bo itak za omaro, pa da vidmo kaj sklobucam.
a je to to?

<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.ytong.si/izdelava_ytong_bele_tankoslojne_malte_1614.php">https://www.ytong.si/izdelava_ytong_bel ... e_1614.php</a><!-- m -->

ker tlele piše povsod "tankoslojna" 2-3mm, itd... jst mam definitivno 2-3 centimetre ponekod

Imajo pa se notranji tankoslojni omet ytong? Sam pise 3-6mm spet...
Ni toliko odvisno od ometavanja, kot od prave mešanice malte. Tista pripravljena iz žaklja se odlično nalima na steno, kaj šele v tiste poštemane kanale. Drugače se pa da tisto, kar pade na tla enostavno pobrat in "reciklirat" nazaj v hobok med preostalo. Ni nič slabša zaradi tega. Kar se mene tiče, veliko hitreje in ceneje, kot lepila za siporeks, pa tista cev tudi ni zabetonirana, kot pri uporabi teh lepil in kitov. Vsak pa naj uporablja tisto, kar mu "leži" in česar je vajen. To pa štima.
Da ne odpiram nove teme si bom kr tole sposodu Big Grin Na bajti smo potegnil štrom in vso vodovodno inštalacijo, ki jo sedaj pridno zametavamo z malto. Vse super in ok vendar me sedaj zanima kako bi se lotil zametavanja geberitovega vzidanega kotlička? Sedaj je postavljen v zid, prišraufan s parimi nosilci in delno zapurpenan. Kako se da zadevo ojačat ker bo na kotliček potem obešen wc?

Hvala
Obujam temo Smile

torej za kanale v klasično grajeni hiši lahko uporabim predpripravljen grobi omet in nato še finega čez ali lahko tudi samo finega uporabim?

Hvala!
Lahko.
Mirator hvala za odgovor!
Ali za fini omet obstaja kaksna alternativa, torej, da dam samo grobi omet kakšnega pol centimetra do centimetra pod nivojem stene in potem dodelam s čim drugim? Vidim, da se dosti omenja Kemaglet FX?
1 2 3 4 5
Iskanje po temi