PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Vonj iz klime po treh mesecih?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sašo65 Napisal:tako je...tudi pri avto klimi mam navado cca 3km pred ciljem ugasnit kompresor in pustit samo ventilator....- edini recept za dolgovečnost oz. brez vonjav (pa obvezno ogljen filter)
E!? Menjaj avto.
Da bom ugašal kompresor!? Mate pa bolne ideje tukaj. Edina stvar, ki se jo dotaknem, je gumb za temperaturo. Ker mi včasih paše tako, včasih pa drugače.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
@sašo65
Datum izdelave je samo nekaj mesecev pred montažo, tako, da glede tega bi morala biti OK.

@Homer
Odtok v tem primeru ne bi smel biti problem, ker je priklop odvodne cevi direktno pod odtokom v umivalnik. Če bi bil za tistim U zavojem, bi lahko bil problem.

Tudi tukaj se ne kadi.

Dobro vedeti, da načeloma ne sme biti težav.

@Fery
Ni tako slaba ideja. Sem podobno priporočilo slišal od servisa, ki se izključno ukvarja s klimami za avtomobile. Klima naj vedno laufa vsaj 5 minut, ko je avto prižgan (tudi pozimi), izklop klime malo pred ciljem je pa fajn tudi zato, da se avto malo ogreje in je manjši temperaturni šok za telo. Razen tega pomaga pri sušenju filtrov.
Če ti v cevi za odvod kondenza zastaja voda (ko slišiš da oddteka) ni neke znanosti. Pač ne oddteka pa se razvije karkoli že. Zrihtat najprej oddtok. Spucat evaporator. Pri avtu je pa itak najbolje prižgat klimo ob vročini pa 15 min na gretje. Pa je en cajt mir.
junec Napisal:Če ti v cevi za odvod kondenza zastaja voda (ko slišiš da oddteka) ni neke znanosti. Pač ne oddteka pa se razvije karkoli že. Zrihtat najprej oddtok. Spucat evaporator. Pri avtu je pa itak najbolje prižgat klimo ob vročini pa 15 min na gretje. Pa je en cajt mir.
Am, ne. Če obrneš na gretje, se samo preusmeri tok zraka, da gre čez pečko namesto evaporator klime. Zračni kanali se sicer posušijo, evaporator pa ostane moker.
Za sušenje komplet sistema se da na LO ali najbolj mrzlo pri ročni klimi, ventilator na max ter izklopi kompresor (A/C). In to ne za 3 minutke, moje izkušnje kažejo, da se evaporatorji sušijo vsaj 10-15min.
Jaz ne izklapljam klime pred prihodom domov, ker nočem zašvicat glih v zadnjih 10min. Ampak potem ugasnem mašino ter pustim laufat samo ventilator 10min. Ponavadi v tem času glih zložimo kramo iz avta in naredim obhod po vrtu, nato vse skupaj ugasnem.
Nevem od kje ti te ideje potem klima nebi pozimi razvlaževala zraka. Pa ga še kako uspešno.
Je pa seveda problem če nočeš zašvvicat zadnjih 10 minut preden prideš domov.
Citat:@lemming
Odtok v tem primeru ne bi smel biti problem, ker je priklop odvodne cevi direktno pod odtokom v umivalnik. Če bi bil za tistim U zavojem, bi lahko bil problem.
Že res da ni šans, da ti smrdi iz kanalizacije, ampak glede na to, da imaš tisti priklop skoraj vodoravno, je možnost, da ti nabija umazanijo v cev odtoka klime in zato smrdi.

Zato sem ti predlagal, da za poskus loviš kondenz v neko posodo. Poskusiti ni greh, stane pa tudi nič......
Fantje, po vseh gobokoumnih komentarjih je edini razlog fižol. Naj ga uporabnik neha jesti.

Sedaj pa resno: dokler ni volje poklicati pravega strokovnjaka, naj se ugrizne v r...
junec Napisal:Nevem od kje ti te ideje potem klima nebi pozimi razvlaževala zraka. Pa ga še kako uspešno.
Je pa seveda problem če nočeš zašvvicat zadnjih 10 minut preden prideš domov.
Hm, očitno sem se zmotil glede na te slike, zgleda da gre res vedno zrak najprej čez evaporator, nato se primeša 0-100% toplote iz pečke. V tem primeru za sušenje res ni treba premikat nastavljene temperature, samo izklopiš A/C in pojačaš ventilator.

[img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")agcoautounichr("46")com/content/images/hvac/hvacunichr("46")JPG[/img]
[img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")clarks-garageunichr("46")com/graphics/hvac-4unichr("46")jpg[/img]
@katodr

Pride v četrtek. Sem že prej napisal. Ampak fajn je slišati izkušnje drugih ljudi. Je s tem kaj narobe?

Veliko je stručkojev, ki bi ti menjali glavo motorja, pa so samo svečke hin. Menjali bi ti matično in vsebino celega računalnika, pa je samo procesor hin. Menjali bi cel fotokopirec, pa je samo grelec hin. Itd.
Še enkrat: problem ti bo prišel "reševat" nekdo, ki ga je povzročil. In mu verjameš? Zakaj torej ne poiščeš DRUGEGA strokovnjaka? Zakaj nisi klical n.pr. Telmosa? Možak nikoli ne odkloni vsaj telefonske pomoči, da ti vsaj razloži, kaj moraš gledati pod roke tvojim "strokovnjakom". Kljub temu, da sem od njega oddaljen debelo več kot 100 km, mi pomoči nikoli ni odrekel. Res te ne razumem. Pomoč iščeš pri nas amaterjih na tem forumu, za rešitev tvojega problema se pa nekako nočeš potruditi. Te res ne razumem. Da ne začnem razglabljati o lenobi...
Lepo si mu napisal.
Da mu ne bo strokovnjak samo računal strokovne ure, naredil.pa.....
kadotr Napisal:Še enkrat: problem ti bo prišel "reševat" nekdo, ki ga je povzročil. In mu verjameš? Zakaj torej ne poiščeš DRUGEGA strokovnjaka? Zakaj nisi klical n.pr. Telmosa? Možak nikoli ne odkloni vsaj telefonske pomoči, da ti vsaj razloži, kaj moraš gledati pod roke tvojim "strokovnjakom". Kljub temu, da sem od njega oddaljen debelo več kot 100 km, mi pomoči nikoli ni odrekel. Res te ne razumem. Pomoč iščeš pri nas amaterjih na tem forumu, za rešitev tvojega problema se pa nekako nočeš potruditi. Te res ne razumem. Da ne začnem razglabljati o lenobi...

Še enkrat: te ljudi moram klicati, ker je klima pod garancijo. Novega avta tudi ne vozim k lokalnemu mojstru, če kaj ne štima. Peljem ga na uraden servis, ker samo tako obdržim garancijo, pa čeprav je lokalni mojster mogoče celo boljši.

Klime nisem kupil pri Telmosu. Misliš, da ceni, da ga gnjaviš za brezplačen nasvet? Čas je denar. Mogoče ti ni odrekel pomoči samo zato, ker je pač prijazen, prijazne ljudi pa potem agresiven folk izkorišča.

Kako pa veš, da so vsi tukaj amaterji? Moja ura je 50 EUR (neto), pa si kljub temu vzamem čas, da pomagam pri problemih ali vprašanjih na forumih iz mojega področja. Pa mi ni problem, ker s tem ne pomagam enemu človeku, ampak posredno desetinam ali stotinam ljudi. Osebno pa, brez plačila, ne bi izgubljal časa za tujca, ki bi me samo tako pozval in vprašal kaj.
@lemming

Tako malo offtopic: Katero pa je tvoje področje, da bomo vedeli, če bomo potrebovali nasvet?
@edid
Nič iz mojstrovanja okoli doma. Smile Strežniki, mreže in cybersecurity.
Serviser je bil tukaj, filter klime je razkužil, cev pa skrajšal in izravnal, da bo voda sigurno odtekala.

Je pa možno, da je problem (kot je @Homer napisal) v sifonu. Nekaj mila in ostale nesnage se nabira v obroč odtoka.

Če še enkrat vse skupaj zasmrdi, bom pač cev napeljal v vedro, dokler se kopalnica ne obnovi in se zadeva za stalno in konkretno uredi.
1 2 3 4
Iskanje po temi