Objave: 67
Teme: 9
Ocena:
0
Sej sem takoj primerjal in sem videl, da se je poslabsalo. Nisem pa imel občutka kaj to točno pomeni in nisem vztrajal.
Sva pa kar nekaj časa nastavljala, spreminjala ...
Glede moči gorilnika, v originalni navodilih od gorilnika piše za šobo 0,5/10bar pretok 1,87kg/h, 22kW.
Ocena:
0
Po nekaj dnevih delovanja lahko sporočim prve rezultate. Sedaj se gorilnik zjutraj vklopi in dela ca. 40 minut. Temp zunaj je 0°C, temp v sobi po noči je 17-18°C. Kotel se po koncu jutranjega delovanja segreje na ca. 60°C. Potem čez dan temperaturna krivulja pade in se drži na 35-50°C in gorilnik dela 4-5 minut, največ 2x na uro.
Prej, ko sem imel 30kW gorilnik pa je gorilnik delal zjutraj samo 2-3 minute in je že v tem kratkem času dosegel ca. 60°C, ker ga pretok vode zkozi kotel ni uspel ohladiti. Potem pa je znotraj ene ure vklapljal še 5x do 8x dokler ni temperiral hiše.
Sedaj je bistveno bolje.
Mislim, da sem se le zmotil pri oceni količine porabe olja. Pokazatelj nivoja še vedno bolj ali manj vztraja na enaki poziciji kot prej čeprav se sedaj ure delovanja veselo nabirajo. :oops:
Pomislil sem, da bi dodal števec vklopov gorilnka (ta avtomatika te funkcionalnost nima). Par dni nazaj sem ga priklopil! Sedaj pa sem se spomnil, da mi garancija na opremo in delo traja 2 let in, če nekaj po svoje dodajam izgubim garancijo. Numno, vendar bom moral števec umakniti. Ostane mi samo informacija o delojočih urah gorilnika. Upam , da bo to dovolj za analizo delovanja kotla spomladi.
Mi še vedno grejemo sanitarno vodo z TČ. Temp v kurilnici je minimalno 15°C čez dan naraste do 18°C. Nisem prepričen, da se vse skupaj še splača in se sprašujem ali ni čas za prehod na ogrevanje sanitarne z kotlom. Na TČ imam priklopljen merilec kWh. Danes bom pomeril faktor izkoristka TČ.
Pa še en zanimiv pojav. Na nekaterih radijatorjih slišim pretakanje vode. Kot, da bi bil zraven kakšnega potoka. Pretakanj se sliši samo , ko je črpalna na poziciji 2 ali 3. Na poziciji 1 se ne sliši. Odzračeval sem nekajkrat, še vztrajam. Vsi ventili so HERZ TRV, pritisk j od 1,5 bar hladen do 1,8 bar segret sistem. Po moje nima kaj biti kot zrak v sistemu.
Objave: 2
Teme: 0
Ocena:
0
Glede pretakanja v radiatorjih sem imel isti problem. Radiatorji imajo odzračevalni ventil, ki pa ni na najvišji točki. Nad njim je še nekaj malega prostora, kjer se zadržuje nekaj zraka in ko imaš pumpo na višji stopnji, se sliši pretakanje, ki zna biti zelo moteče. Jaz sem to rešil tako, da sem odšraufal odzračevalni ventil in na notranjo luknjico zalotal tanjšo medeninasto cevko pod manjšim kotom. Ko sem ventil nazaj zašraufal, sem pazil, da je cevka v radiatorju bila usmerjena navzgor, še prej sem jo prirezal na primerno dolžino, da je segala na najvišjo možno točko v radiatorju. Sedaj imam že leta mir.
To se mi je redno dogajalo na prvem radiatorju v nadstropju. Pred predelavo sem to reševal tako, da sem rahlo pripiral vstopni ventil in s tem preprečil to žuborenje, radiator je pa ravno tako grel.
Aja, imam aluminjaste radiatorje, kjer se to da naredit, za druge ne vem.
Objave: 3971
Teme: 21
Ocena:
73
ceroki:
a k tebi hodi serviser nenapovedano?
Števec namreč lahko umakneš pred njegovim obiskom...
Ocena:
0
hehe, beres mi misli :wink:
Objave: 13
Teme: 0
Ocena:
0
Zdravo!
Obstaja nastavitev ,ki bi dosegla nižje meje porabe.Lahko me kontaktirate na e.mail
lp.
Objave: 3971
Teme: 21
Ocena:
73
gegnet:
Vsi tvoji prispevki so v stilu "kontaktiraj me na mail".
Forum pa je zato, da zadevo vidi več ljudi, brezplačno.
Torej prikrito nekaj oglašuješ, ali kako gre to pri tebi?
Razsvetli nas vsaj malo, pa vsaj nakaži rešitev.