PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Dimnikar nova peč

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nič ni no! Nehajte paniko zganjat. Popolnoma brezpredmetna zadeva.
nič ni brezpredmetna. če bo kuril na polena na neskladen kotel, dimnikar obvesti inšpekcijo. EVIDIM (evidenca malih kurilnih naprav na spletu) pa že od aprila deluje. inšpektor bo prilimal še kazen ker ni vpisa. jaz sam močno cincam, če bi si sploh izbral dimnikarja. že oni od prej me po pošti nenehno nadlegujejo da moja kurilna naprava potrebuje letni pregled. najraje bi imel da nobenga ni k hiši (čeprav sem prigradil hranilnik in je to rešeno).
Ni druge, kot narediti po zapisniku. Manjša odstopanja se običajno tolerirajo.

Izbira dimnikarja je bila prosta...
Pri nas je dimnikar tudi bil brihten,da je bla kar groza prebrati njegov zapisnik.Bi lahko s pečjo požgal kar celo naselje--Dovrtel ITAK
Napisal sem pritožbo in potem ni bilo o njem ne duha ne sluha.
Vse pripombe so bile omenjene v zvezi z SPV407.Vendar,so to le smernice--priporočila-- niso pa zakonska določila.Ob novogradnjah se je smiselno držati teh smernic,v starejših hišah pa marsikje tega ne moreš upoštevati/izvesti.

[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")szpvunichr("46")si/wp-content/uploads/2017/05/SZPV-407unichr("46")pdf[/url]

Edino,kar je bilo na moji strani,je bilo,da sem od izvajalca pridobil papir o neki skladnoti izvedbe--ma nekaj tazga.Izvajalec,mi ga je spisal in potem sem vse skupaj s pritožbo poslal dimnikarju.Od takrat naprej je mir.Dimnikar pride,preveri,pokasira in odide.
Izbira dimnikarja je prosta, torej izbereš dimnikarja, ki ne teži po nepotrebnem.
ehm, kje pa naj ga najdem? pa itak bo hotel dat moj kotel v evidim. si ne želim bit v nobeni evidenci. a ni sedaj ravno idealna prilika, da se zgine "pod radar"? starega sem obvestil, da sem zamejnal izvajalca dimnikarske službe. novega pa še nisem obvestil da je izbran. me mika, da bi "pozabil".
Sem slučajno bral pogoje požarnega zavarovanja hiše. V njem med drugim piše:
Citat:Varnostni predpisi so navodila, ki jih mora zavarovanec upoštevati ali se ravnati po njih, da ohrani zavarovalno kritje. Če se varnostni predpisi ne upoštevajo, je zavarovalnica v škodnem primeru prosta svojih obveznosti v skladu z zakonom in splošnimi pogoji.

In pa
Citat:Požarno zavarovanje. V primeru vgradnje novih ali rekonstruiranih kurilnih naprav mora zavarovanec poskrbeti za prvi pregled, v primeru že vgrajenih kurilnih naprav pa za letni pregled kurilne naprave in z njo povezanih dimnih vodov, zračnikov in pomožnih naprav s strani pooblaščene dimnikarske službe. Izdano poročilo o pregledu naprav mora zavarovanec hraniti in na zahtevo zavarovalnice tudi predložiti.

Tako da stvar ni tako enostavna, če za hišo obstaja požarno zavarovanje.
MikMik Napisal:Res ne vem zakaj se toliko sekiraš. Se je mogoče že kdaj kdo pojavil pred vrati s sodnim nalogom za vstop v hišo? Dimnikar se zagotovo ne bo...

Kar se dimnikarjev tiče imam pa vedno čist dimnik in peč, ter vedno dobim papir da zadeva špila. Stane me pa reci piši eno pivo in mogoče še enega kratkega.
...
Kaj zdej, ko je prosta izbira dimnikarjev - kateri so najboljši v Sloveniji? Konkurenca že kaj deluje? Imam kdo kakšne dobre izkušnje z dimnikarji?
Zame je bil Franc Bakan s.p. zakon. Žal ga je pot iz Tržiča zanesla nekam na vzhod, menda v Dobrovnik. Tako, da ta pohvala ne more biti reklama in zaradi tega brisana.

Franci, hvala za dolga leta kvalitetnega dela!
Uhhh Dobrovnik je pa res povsem ob meji z Madžarsko, malo predaleč, bi bili potni stroški previsoki...kakšnega v okolici Ljubljane, Kranj. Lahko na ZS, če koga moti reklama, ampak res me zanima, če so se sedaj kaj spremenili, ko je prosta izbira dimnikarja. Dovrtel, kakor berem poste, ni v tej skupini da bi bil zaželjen...še kaj drugega?
Na strička Gugeljna klineš "seznam dimnikarskih služb" v kranjski okolici so OR inženiring Radovljica, AS Group Radovljica, Dimko Škofja Loka in seveda Dovrtel Kranj. V Ljubljani in Domžalah pa jih je na vsakem vogalu nekaj, potrebuješ nekaj malega volje za guglanje, pa je...
guglanje ni problem, ampak, če ima kdo iz prakse kakšne dobre izkušnje z dimnikarjem v tem okolišu...sploh zdej, ko je prosta izbira, če so kaj bolj prijazni - glede na prvi post v tej temi, se mi zdi, da se ni še nič spremenilo.
Imaš prav. Vse je samo še slabše...

črni bizgec je meni v poročilo o letnem pregledu zapisal, da moram do 2018. leta odstraniti nekaj malega smole v dimniku... Halo, a jaz čistim?
Ce ne bos ti ocistil dimnika, ga bodo oni. Ampak tudi tvojo denarnico bodo ocistili. Vorasaj koliko pride ostranjevanje smole.
1 2 3
Iskanje po temi