Pri nabavi nove peči je trenutno problem ta, da mora biti nova peč v skladu z zakonom..ta pa zahteva zraven ustrezno velik zalogovnik, zgelda da tudi dimnik ni štimal. Izvajalec, ki vam je montiral (prodal?) bi vas lahko vsaj opozoril, da je to zdaj potrebno, ter bi se potem odločili..ali reskirat (Kposledice imate zdaj) ali pa v štartzu dati še toliko več ter izvesti kot zahteva zakon.
Jest sem enako mel pr peči na drva in listek gladko uporabil samo za podkurit, ker nima absolutno nobene zveze z ničemer. To so samo pretirano dramatično napisana priporočila dimnikarjov v smislu,....če ne boste uporabljal Calgon, bo vaš pralni stroj traljal samo 14dni. Men je še sam dimnikar reku,... mi samo opozarjamo, nardite pa poj kar hočte.
Ok, res sva prvo mogla gledat na denar, sva pač staro bajto kupila, polovico celo na kredit in je bilo veliko stvari za adaptirat, tko da sva izbrala najcenejšo možnost.
Ampak, to je absurd da kao ne smeš kuriti če ni odobreno, ja bo pač treba kerga pooblaščenca poklicat če bi popravil in izdal potrdilo.
Ali kdo pozna tukaj pri Kranju kerga da ni predrag, pa da bi to naredil.
Hvala vsem ki ste normalno odgovorili
Nakopal ste si hudča na glavo.
ko bi prišel dimnikar v hišo bi rekli da je peč stara in ste jo dobili ob nakupu hiše.
Jaz sem imel bolj normalnega dimnikarja. Sem mu po montaži uplinjevalne peči težil z meritvijo vleka dimnika. Od takrat je že 3 leta, pa ga še ni bilo k hiši. Po pravici povedano nima kaj več delat. lahko mi peč spuca. Dimnik ne potrebuje čiščenja.
Ojoj, žal mi je kolk mam las na glavi, a kaj zdaj? Na misel nam ni prišlo, da je to tko. A zdaj je prepozno. Ali kdo ve če so kakšne sankcije v resnici?
Res ne vem zakaj se toliko sekiraš. Se je mogoče že kdaj kdo pojavil pred vrati s sodnim nalogom za vstop v hišo? Dimnikar se zagotovo ne bo...
Kar se dimnikarjev tiče imam pa vedno čist dimnik in peč, ter vedno dobim papir da zadeva špila. Stane me pa reci piši eno pivo in mogoče še enega kratkega.
Ja, ko dobiš tako pošto te mal panika zagrabi, tolk denarja naenkrat, prav maš, baje da ni sankcij, le vpisan nisi v evidenco.
Smo se odločili da ne bomo za zdaj nič
Lp vsem
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.