PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Zapolnitev inštalacijskih kanalov - s čim, kako?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
saj če steno pozidaš s psiporeksom...na koncu na steno vtreš mrežico prav s tem lepilom...in preko tega vlečeš izravnalno maso..torej zadeva funkcionira just fine.

Jaz kjer sem sem uporabil prav take mrežice ja.

Pupreno sem jaz vpihoval že zaradi tega da preprečiš prenos zvoka in morebiten prepih..tako da...čisto stvar okusa. Jaz rad malo pihnem noter :wink:
Kot začetnik bi prosil če lahko nekdo še enkrat ponovi kaj točno potrebujem za zapolnitev cirka 6 metrov dolg električni kanal. Podlaga je opeka in nek omet. Cev bom fiksiral z električarskim gipsom, nato pa potrebujem nekaj bolj primernega da se zapolni luknjo, preden dam čez to še en sloj gipsa.

Naj kupim en žakelj maltita? 25kg je verjetno veliko preveč ampak saj je poceni.
Ali naj vzamem kaj drugega?
Kako poskrbim da bo luknja res lepo zaponjena brez zračnih žepov?

Hvala!
Zelo je odvisno, kakšna je stena naokrog - je gladko (gipsano) ali mal hrapavo (klasični fini omet). Jaz ti priporočam perlfix (lahko mu domešaš recimo 20% mivke). Zamečeš, zagladiš, čez nekaj časa pa še obdelaš s kosom stiroporja, ki ga pomakaš v vodo.

<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=5&t=49109&">viewtopic.php?f=5&t=49109&</a><!-- l -->
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Misliš kakšen je tip materjala v steni naokrog ali kakšen je profil ometa? Omet na steni je prav poseben, zelo hrapav. Ampak meni je za to vseeno. Zaenkrat bi rad samo dal kanal v steno in luknjo pravilno zapolnil. 85% stene bo zakrite za kavčem in omaro.

Bi potem kupil en zakelj ThermoPutza in s tem zapolnil. Nato pa perlfix čez. To bo torej šlo? Piše da je ThermoPutz pakiran po 40L, koliko je to v kilogramih? V tisti temi pravis da je potrebno čakati 14 dni. Prej nikakor ne smem čez dati česa? Najraje bi čimprej to naredil. Je pa perlfix drag, 10 evrov skoraj. Je kaj cenejšega?
Sem v fazi priprave za omete. Razmišljam, da bi fiksiral cevi v modul opeki s električarskim kitom, potem pa preko perlfix lepilo za mavčne plošče in notri še vtrem fasadno mrežico. Na vse tompa potem špric za ročne omete.
Se strinjate? gre se za novogradnjo

lp
Kako pa izgleda ta električarski kit?
[img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")jubunichr("46")si/sites/wwwunichr("46")jubunichr("46")si/files/images/interior_paints_decor/juboglet_electrofixunichr("46")png[/img]

Hitrovezoča maltna zmes na osnovi mavca. Namenjen je pritrjevanju električnih vodnikov, elektroinštalacijskih cevi, uvodnic, razvodnic, stikalnih in drugih ohišij pri elektroinštalaterskih delih, za polnjenje instalacijskih kanalov, globljih rež, fug, razpok, lukenj in vdolbin na notranjih zidnih in stropnih površinah.

LP, steklenicka
LP, steklenička
A štromarji ne rečejo temu preprosto: GIPS?
V ne preveč fensi embalaži zna biti cenejši... kot je rekel Arbajter, v
trgovini zahtevaš GIPS, dobiš pa MAVEC...
Gips je dober toliko da fiksiraš. Pod obremenitvijo pa zelo rad poči in potem drži en k. Čeprav, če grejo čez še ometi nima kaj bit. Ne rabiš nobenih predpriprav s Perlfixom in mrežicami in ne vem kaj še. Samo špric (tudi po ceveh) in omet.
Sicer jaz ravno zdaj prenavljam kuhinjo (ne bo novih ometov čez) in sem gips uporabil le toliko da so doze in cevi stale na mestu. Preostale luknje sem pa prevlekel z lepilom za Ytong (samo ne onega od Bauhasua, ker se suši celo večnost). To čudo drži ko pes, tudi par cm globoka luknja ni problem. Toliko da sem s tem približno poravnal, čez pa še Kemaglet za bolj fino obdelavo površine.
Jaz sem pri posameznih tokokrogih v obstoječi inštalaciji običajno cevi ali kable najprej na nekaj mestih fiksiral z žeblji (ne žebljički), ki sem jih potem zagipsal in kasneje izpulil. Potem, če je šlo za krajše razdalje sem gips zmešal z mivko (nekoliko daljše strjevanje) in zametal. Pri večjih dolžinah in pri novogradnjah se običajno vse skupaj zameče z ometno malto.
Zagipsaš tik ob žeblju, kar se izstopanja cevi (kabla) tiče bo enako, le žeblje lažje odstraniš. Kar se pa gipsanja po stenah (ne stropih) tiče je pa najhitreje v utore nametat v "srednje" zamešan gips in vanj vtisniti cevi (kable). Cev se najlažje "poravna" tako da se jo nategne in bo ravna "ko puška". Hitro in enostavno, brez uporabe žebljev in časa za zabijanje.
jk_sedej Napisal:Jst ravno sedaj polagam izolacijo po tleh in delam tako da kjer je večji šop cevi ali da ne morem prekriti z stiroporjem, naredim luknjo ali pustim prazno(vse okoli je izolacija) in nato zalijem z termovermit betonom.To je izolacijska mešanica za estrihe.Prodajajo vreče po 100l , dodaš samo vodo in cement.

Jaz sem v enak namen tudi uporabil Termovermit, edino da kar v razsutem stanju... Zelo lepo deluje in izravna, kjer ni možnosti za XPS in tudi neravne dele tal z lahkoto izravna...
Marko1976

Mislim, da tale že leta hodi po gotovih estrihih.

jk_sedej Objavljeno: 06 nov 2008 14:38
Torej nebi smel biti problem tudi pri celem šopu cevi ki pridejo v elektro omarico?
Samo vredu fiksirat z kitom potem pa špric preko?
1 2 3 4 5
Iskanje po temi