PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Kotel Atmos

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kaj se še zmeraj prekarjate iz katerega kotla se bolj kadi?
Mislim ,da to sploh nima smisla! Kadilo se je in se bo zmeraj tam kjer so kurjači nevešči kurjenja in jim je čisto vse eno kaj si mislijo sosedje o njegovem kotlu!Samo Hanzi ti res ne moreš iz svoje kože Smile Imaš preveč časa in stalno oprezaš za sosedovimi dimniki iz katerega se preveč kadi .
Ne vem zakaj ne greš do njega in ga pelješ ven ,da mu pokažeš kako se mu kadi iz dimnika!
Moj sosed bi me takoj poklical in me ozmerjal, da se mu kadi pod nos.Ravno zato sem šel na uplinjaka pa ,če ravno ni Mercedes ampak Češki predelan Atmos ,ki dela v piko:!
Pa ga lahko eni šinfajo 100 na/h jaz sem z njim super zadovoljen in ga nebi nikoli menjal za neko klasiko od kotla.
V glavnem @ Kurili ,če boš kupoval Atmosa ne boš veliko zgrešil. Je totalno ne zahteven kotel za kurjenje s povprečnim izkoristkom in enostavnim vzdrževanjem .
Sicer pa je tako ,da vsak svojega konja hvali.Predlagam pa ti ,da si pojdi malo ogledat delovanje kako delujejo različni kotli in si boš sam lahko lažje ustvaril neko sliko delovanja kotla.
lp.Cratos
Cratos Hvala za tvoje mnenje katerega cenim in tudi nekateri drugi so pač napisali da jim kotel služi. Vem da ni kotla za katerga se ne najde kritika, vendar odšteti celo premoženje za nekaj % izkoristka in potem še zahtevno vzdrževanje se mi ne zdi smiselno in za to iščem neko srednjo vrednost med ceno in kvaliteto. Vsak ima svoje poglede in zahteve. V soseščini vem za Ataka sicer 80 kw in se mu zjutraj ko zakuri tudi zakadi bel dim a ga potem šez dan ne vidiš. Tudi Atmosa si bom ogledal in že vem kje ga kurijo a nisem opazil kake hude dimne zavese, malo bom vprašal v soseščini in bom verjetno zvedel vse
Pri nas doma se ni kaj veliko kadilo iz LTŽ niti iz ATMOSa, niti iz Guntamatica, niti iz Valher. Je pa sedaj po vgradnji Valher peči krepko padla poraba drv. Jaz ne kritiziram ATMOSa po dimu, ampak po delovanju koliko temp. je 32 puščala v dimnik. Tisto temp, je izmeril Seltron regulacija TK2. Zame je Atmos slab na premalem izmenjevalcu in prehitrem vleku. Izgorevanje je bilo dobro, saj ni bilo nič pacanja ne peči ne dimnika. Zame pri novih pečeh veliko pomeni poraba drv s staro in potem z novo pečjo.
Bravo. Pri neizolirani hiši mi je poraba z Atmosom padla iz 22 kubikov na 17. Sedaj, ko ima hiša 15 centimetrsko bundo je bila pa letošnjo pravo zimo pod 10 kubiki drv. Točno za to gre. Tisti izmenjevalnik je res dokaj čudno narejen, to priznam tudi jaz. Pri meni je sicer 25-ka, verjetno je isti šmorn kot pri 32, pa vendar - zadeva zadovoljivo deluje. In dokler bo tako, jo bom pustil na miru.
Da malo oživim tole. Sedaj ima sosed Atmosa in sem imel celo zimo priliko opazovati njegov dimnik ja sem videl ko je zakuril a to samo kakih 10 minut potem se iz dimnika ni več kadilo. Jaz bi si vgradil dvokuriščnega zgoraj uplinjak spodaj peleti. Osnovno sse bo kurilo na drva peleti so rezerva za slučaj odsotnosti pozimi ko gremo na počitnice ali v slučaju bolezni, pač nisem več mladenič. Ima kdo to kombinacijo in kako jo je nalagati
Tudi pri nas je tako kot pri državnih investicijah, vedno kasnijo. Malo sem odlašal a sedaj je končno kurilnica v novi podobi z dvokuriščnim Atmosom, ker sem poleg drv hotel imeti še eno alternativo in to pelete sem se končno odločil za to kombinaciji, rabi najmanj prostora. Kako se bo kurilo in kakšna bo poraba bom vedel konec zime. Pokrpati še moram tiste stzare luknjev star dimnik in investicija bo zaključena, počakam samo še na subvencijo
1 2 3
Iskanje po temi