28.4.2017 ob 14:19
telmos Napisal:No o plinu in zadevah okrog teh stvari, pa primerljivosti s tč se pa midva lahko kar dosti pomeniva. Ve se, da sem 20 let nazaj marsikoga učil osnov instalacije in servisiranja plinskih kotlov. Vgradil sem tudi prvi predmešalni plinski kotel v Sloveniji pa še veliko drugih zadev, kot tudi prve inverterje. Primerjave s plinom in TČ v korist plinu ni. Plin vendar le metan je sicer odlična zadeva, UNP prav obratno, vendar je razlika v ceni za isto količino koristne energije v primerjavi s TČ višja za 40%. Servisiranje in ostali stroški tako izvedbe kurilnic v kompletu so pa nekje enake. O življenski dobi bi se pa dalo razpravljat, vendar glede na izkušnje s sodobnimi napravami znajo bit TČ vzdržljivejše. Meni prvi inverterji v klima napravah delujejo že 21. leto. Pa še vedno delujejo. Sem pa večino aluminijastih predmešalnih kotlov iz tistega obdobja že zamenjal zaradi oksidacije aluminija. Današnji so pa kvalitetno bistveno bolj "švoh" napravljeni. Zato se ne bi kaj preveč napihoval na tvojem mestu, ker te bo prihodnost demantirala.Pa še enkrat za tiste, ki niste prebrali Mene izkušnje v 30 letih nekaj naučijo in mi ni potrebno več veliko računat, ker je vse enostavno jasno
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!

etrol Energetika, d.o.o.