PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Toplotna črpalka zrak/voda ali zemeljski plin

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
azuprej Napisal:Ob vsem napadu klimašev v vsaki temi, ko uporabnik potrebuje konkretno informacijo neboš izvedel nič novega kar nebi lahko razbral v X temah na N straneh.

Samo namig - zemeljski plin je še vedno cenejši kot TČ. Izračunaj si investicijo v oba sistema, zanesljivost, stroške ogrevanja in boš sam videl.
Res bi bilo dobro, da v realni sliki, ne prirejeni, potrdiš svoje domneve. Pa pejd od začetka do konca. Sicer pa ti realno ne bo uspelo, ker ne držijo!
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Kadotr ''te mam na sumu'' Big Grin , da te je klima navdušila tudi za TČ glede na poste, kar se ponovno oglašaš...
Par let nazaj nisi ravno najbolj verjel...No sicer, moj sosed še dandanes ne in poleg ogrevanja s kurilcem, pripravlja tud drva, da poceni kurjavo. Plin so sanje, saj še javnih kanalizacij ni. Velik potencial biomase (daljinsko og.) zaradi prevelikih apetitov ni zaživel... Torej vsak po svoje... :wink:
Azuprej vnesi aktualne cene in ostale podatke, mogoče koga preseneti...[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")ogrevanjaunichr("46")si/[/url]
Investicija: stvar okusa (denarja), zaupanja raznim proizvajalcem, kot tudi proda-izvajalcem.
.....in številka 8 - KRONOTERM......+ zadeva je popolna in uspešna, če montira "zdravapamet" :lol: :roll:
ps. se bomo smejali, ali jokali :?:
In večina se nas s "poden" TČ ogreva poceni in brez težav že vrsto let.
Ti pa še kar odiraj stranke s takimi cenami, kjer bi mi dobili zraven za rezervo še eno TČ z materialom ...
kadotr Napisal:Ej Beri, saj si že vse napisal. Še enkrat preberi svoj post, pa bo vse jasno. Trenutno TČ, brez bodočih ruskih in drugih drugih muh... Za v bodoče pa še ciganka (uradno Rominja) ne ne ve... Za štrom imaš pa omrežnino že vračunano v mesečno porabo, brez katere itak ne moreš.
Omrežnina za štrom itak obstaja s toplotno ali brez.
Problem je plin in s plinom dodatna omrežnina,servisi peči ipd
Sašo a ni prišel le do številke 7 ? :lol:
Drgač večkrat omeni verjamem kvalitetno CTC (menda Skandinavci vejo kaj je zima in kvaliteta?) , ki se kosa z nekimi predelanimi :wink: , le očitno ostalo nanese še...[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")tapro-trgovinaunichr("46")si/media/pricelist/pricelist/2016_CTC_cenikunichr("46")pdf[/url]
Pozdravljen Bohinc! Po dosedanjih izkušnjah meni dve talnostenski klima TČ (Climatizer heat pump Daikin), nabavljeni po spletu okoliščin ustrezata. Sem pokapiral, da je povsem res, da vsaka toplotna črpalka resnično prinese v stanovanje od 1,2 do ?krat več toplote, kot porabi štroma. Nekateri v tej naši ljubi deželici tega resnično ne kapirajo, a prav tisti največ vedo.... Ti dve klimi sta (in tista za ogrevanje tople vode) celo prepričali mojo ženo, ki ji je tehnika španska vas. Tvojega soseda bi povabil na obisk, bo možakarju precej jasno. Kofe častim! Tudi zate in tvojo! Pa kak sok za tvojo deco tudi... Glede mojega oglašanja: sem trenutno par procentov v boljšem stanju...tiste prijetne dohtarce s foruma na obisku pri meni doma pa namenoma nisem moril s svojimi problemi, ima svojih zadosti. Vesel bi jo bil še kdaj srečati, premore dovolj originalne zdrave pameti. Glede plina na vasi, nam ostane tudi v bodočnosti le tisti, fižolov... Neizpodbitno sem poštudiral, da velikih razlik v izkoristku med trenutno razpoložljivimi TČ na našem tržišču še ni. So pa velike razlike v cenah...pa tudi v monterjih, od katerih je ogromno "mešalcev megle". Kaj bi v bodoče storil drugače: kupil strojček, ki bi znal delati tudi pri večjem minusu, zaradi ogrevanja lovilca kondenza. Ponavljam, pri meni je šlo za povsem drugačne zadeve, zato je, kot je... a vseeno dobro.

Skoraj v vsem se sicer strinjam s teboj. Moje skromno mnenje je le, da bodi vesel, da ti tvoja predpotopna TČ povsem dobro služi, kljub na tržišču obstoječim mnogo sodobnejšim. Ej, tu je vrag: tudi pri nas se še kar vozimo z Golfom 2".

Po volji ti pa ne bo, da sem zadovoljen s Telmosom. Hvala mu... Možakar je res malce oster, a natančen, sicer tistega medveda, ki je tudi tebe ogrožal, ne bi zadel. Verjemi, da se je iz preteklih svojih izkušenj, predvsem pa iz izobrazbe marsikaj naučil. Je pa oster do sebe, do zaposlenih, do resnice. Verjemi. Po toliko letihn prakse mu je zmanjkalo potrpljenja do tistih, ki manj vedo od njega. Kar je povsem primerljivo z menoj, ki nikakor ne prenesem izučenih in priučenih mizarjev, ki vedo mnogo manj od mene in so ostali na znanju iz svojih vajeniških časov . Ne upoštevajo mojega kasneje kasneje naučenega na neformalnih izobraževanjih, obiskih strokovnih izobraževanj, sejmov, računalniškega znanja, ipd. Tu je znanje tujih jezikov prednost. Da o "zdravi pameti" tokrat ne bi...

Sem se razpisal, pa ni nič narobe...

Kar se tiče TČ: ker Kagl ni držal besede, da bom imel jurja penzije, se je rok nabave TČ odmaknil nekam v svetlo prihodnost. Reši me le fuš...pa nakup ali na fuš narejenega zalogovnika in nizkocenovne TČ...ali rabljene "klima " TČ, proti katerim nimam hudih zadržkov... Povsem pa ne verjamem skandinavcem, mislim, da so v samozadovoljstvu s svojimi TČ malček zaostali s časom. Podobnost z Volvom (dokler jih niso zbudili Kitajci) in Saabom so zgolj naključne...
Beri, prav to sem hotel napisati: omrežnina na štrom ti ne uide... Tiste, na plin, se je pa možno izogniti...
zdravapamet Napisal:Visoki cenovni razred se začne pri 11.000,00 EUR.
Opis velja za TČ moči cca 10 KW (A2/W35) z osnovno postavitvijo in enim ogrevalnim krogom + material in montaža. Od tega se potem odšteje subvencija Eko sklada, če ti pripada.

Vrhunski kotel na plin z bojlerjem 100 l vremensko regulacijo in pvc dimnikom + montaža pa dobiš že do 6.000,00 EUR. Ponavljam, vrhunski !!
Za nekatere se vrhunski avto lahko začne šele pri 300.000€ Big Grin

En konec plinske cevi samo zabiješ tla in že lahko koristiš zemeljski plin, a ne?
Kje pa je investicija v priklop zemeljskega plina z inštalacijo omarice in dovodnih cevi ter vsi stroški v zvezi s tem?
Če je zemeljski plin sploh dostopen.

PS
dotični uporabnik priklop plina sicer že ima, ne velja pa to a splošno
kadotr Napisal:mizarjev......
v penziji? - take v našem koncu s "suhim zlatom" plačajo...Če je zdravje in se ti "da" je to zmagovita kombinacija...penzija ostane na računu_se ne dira, bi rekli...
PS. ne jezi bohinca, že dost ga jaz, ki zopet s službenega kompa tipkam :mrgreen:
Če je pri hiši že plin je to najboljša in najcenejša izbira. Poraba plina bo manjša kot poraba elektrike pri TČ, tudi v primeru okvare so na pri plinu majhni stroški...preverjeno
sam še tebo smo čakali da se prijaviš in začneš srat.... :roll:
hitragradnja Napisal:Poraba plina bo manjša kot poraba elektrike pri TČ
očitno si tud nepismen..... :roll:
Citat:Po volji ti pa ne bo, da sem zadovoljen s Telmosom
Čemu le , tudi strokovnosti mu nisem nikoli oporekal...(ni pa nezmotljiv)! Le , da ne da nikoli prav tudi ''stanovskim'' kolegom in hoče biti nad vsemi... Tudi grobe žalitve mu modi oprostijo radi...Tu pa se moja hvala njemu konča (medo me ne zanima...). Podobno, kot ne, ko me pošilja kam gledat , kako bo komu menjal TČ !Jaz je nisem nikomur, niti bom montiral-prodal, ne priporočal moči ipd.! Ne poda pa nikoli podatka , da je bila zadeva lahko zgolj podhranjena, kar pa se dogaja tudi z njemu ljubim prodajnim programom Idea četudi sliši na ime...pa monterji ne vedo kaj delajo :!: kaj je tu drugače... :?: ne glede na firmo torej... Idea Ne pozabi pa me očrnit ali koga drugega..., naj zato pojem hvalnice?
Naj ti zdravje in golf2 služita še dolgo.. saj po vseh letih tud 2ka ni tko požrešna...medtem, ko so rene že na odpadih... :wink: Penzijon pa pravjo ni tolk važn kak je , temveč kolikokrat ga dobiš 8)
Citat:PS. ne jezi bohinca, že dost ga jaz, ki zopet s službenega kompa tipkam
Vidš kadotr, takile ''pojejo razliko'' penzijona; pa pravjo kolk delajo, pa vrste na mejah...sej ni čudno po opisu kaj dela... :lol:
Citat:Poraba plina bo manjša kot poraba elektrike pri TČ
Za isto želeno temp. ne . Si vnesel podatke v link...ki precej dobro drži! Je pa res, na dobro izo. hišah so prihranki manjši, na slabše pa presežejo cifro 1000in več, pol pa delaj izračun...
Saj se bo vedelo, komu je namenjeno. Alergija je huda stvar, posebno če je brez osnove. Če pa ima vsaj malo osnove, je pa še hujša. Preboleti pa jo mora vsak sam (z zdravili ali brez). Nihče pa ni idealen, mogoče celo jaz ne. Kljub temu, da imam o sebi strašansko dobro mnenje.

Žena je šla spat, pa je o mnenju ne upam vprašati!
sašo65 Napisal:
azuprej Napisal:Rad bi videl ta izračun...
Si primerjal high class plinski kotel z azijsko klimo, da si prišel do takšnega zaključka?
Zanima me glede eko sklada - kako si dobil subvencijo, če imaš na parceli plin? Nisem preverjal zadnje čase, nekaj časa nazaj ni bilo možno.
daj ne nabijaj spet v tri dni... :roll:
- in na bajti mam omarico za plin, pa je vseeno bila subvencija na TČ
- srednji razred plinski kotel je 3k€....še nekaj montaže....srednji razred TČ (FWHP 11) z odbito subvencijo je malo nad 5k€ (zmontirano) - TOREJ?
- veš kaj zmoti pri plinu? Porabiš kaj ali ne je 7,5€ mesec (90€) leto_en moj močan račun elektrike za celo bajto (recimo februarski)
Ravno tako kot sem napisal, znova napad klimaša, ki pojma nima o plinu, je pa pojedel celo znanost pri njegovi poceni klimi.
Primerjaš najboljše plinske kotle z najcenejšo toplotno.
Plinski kotel z bojlerjem 2,5k + dimnik + priklop plin + vezava. Če ti je še vedno preveč, potem primerjaj kitajca (dobava in montaža kitajske toplotne 20 kW za 1,8k).
Nevem kdo montira Fujitsu 11 (mimogrede - TO JE SREDNJI RAZRED?) z bojlerjem, montažo, ddv, odšteto subvencijo za 5k? Aja saj res, klimarji in štromarji.

Sicer pa sploh ni važno, ker debata glede plina s tebi primernimi ni možna.
Obe rešitvi sta dobri za ogrevanje, enem paše klima pred hišo, drugi je nemore videt. Dejstvo pa je, da se klimaši lahko na glavo postavite pa bo še vedno v tem trenutku plin najcenejša izbira.
1 2 3 4 5 ... 13 Pojdi na stran 
Iskanje po temi