PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Menjava peči

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Odvisno od zahtev in navad uporabnika. Nam je čisto ok, da imamo čez dan v kopalnici enako T kot drugod. Ko pa se gre tuširat pa rabijo ženske dogrevanje. Stenski kalorifer laufa cca 15 min in pri tem pokuri cca 0,5 KW.
Mi pa nebi ustrezalo če bi imel 24 /7 v kopalnici npr 25 stopinj.
Energetik81 Napisal:To je že vse res, da je v kopalnici lepo imeti toplo. Ne pomisliš pa, da nekje (recimo pri nas) kopalnica meji na spalnice, vmes pa zgolj 20cm modularec. In če bo v kopalnici ves čas 25°+, toplota prehaja na te spalnice, kjer bo prevroče. V NEH ali pasivni bajti je pač težko imeti različno tople prostore, razen če so še med seboj izolirani.
Sploh pa, da bi še poleti grel kopalnico, ko komaj čakaš na kakrškoli hlad? :roll:
Ne hvala, raje za čas tuširanja za 10min zakurblam IR pečko, ki sveti na banjo.
Različne bajte mamo, naša je še poleti hladna ko grobnica, tako pač je. Če ne, se ne bi meli o čemu pogovarjat, ane? :lol:
Ti si tudi malo višje, tako da na račun tega imaš tudi hladno hišo. Če te tudi "poleti" zebe, potem kupi nekaj (kakšen 3 vsaj) kolektorjev, pa se boš zagotovo z njimi lahko grel kopalnico.
Jaz imam praktično vsaj 3 mesece hišo "prekurjeno". Sploh mansarda, kjer klima laufa na polno vsaj kakšnih 50 dni na leto. Nekoč bo treba nekaj izolacije dodat v mansardo.
Eh ni panike, takole brez zalogovnika je le ~15 vklopov kompresorja/dan, sicer zmore ravno na min modulaciji.
Vse veje v 2 razdelilnikih sem zaprl v 1minuti, tako da tudi tukaj ni problema. Seveda bi bila nekaj bolj udobno z 2 krogoma, vendar precej dražje.
Radiatorja v dnevni ne bi hotel imeti, ker je že brez tam pretoplo.
Enkrat se spotikate ob investicije v lite felne, drugič pa reklamirate reguliranje ogrevanja preko telefonov. A ni oboje nepotreben kič?
Aja, niste "prodajalec" feln ampak ogrevalne tehnike, zato pri vas veter piha v to smer.
I mater vsepovsod nekaj z avti
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Se učim od profijev...
Hanzi Napisal:Ti si tudi malo višje, tako da na račun tega imaš tudi hladno hišo. Če te tudi "poleti" zebe, potem kupi nekaj (kakšen 3 vsaj) kolektorjev, pa se boš zagotovo z njimi lahko grel kopalnico.
Jaz imam praktično vsaj 3 mesece hišo "prekurjeno". Sploh mansarda, kjer klima laufa na polno vsaj kakšnih 50 dni na leto. Nekoč bo treba nekaj izolacije dodat v mansardo.

Pustmo stat, da imaš to klimo že inštalirano, me pa zanima koliko bi bila razlika porabe energije med klimo in TČ za ogrevanje sanitarne vode -stranski produkt pa bi bil ohlajen zrak....za hlajenje podstrešja..?
Čez prste: Kompresor 1kW, COP poleti recimo =3. To pomeni 2kW hladilne energije. Če STČ deluje četrtino časa (6h na dan) je to 500W povprečne hladilne moči.... Ni prav veliko.

Pri nas je kompresor 800W, recimo da deluje 4h na dan (Od oka prek nenatančnih grafov temperatur na WDC, nisem štopal), poraba cca. 300l vode na dan pri 41°C. Teh slabih 300W povprečne hladilne moči se na temperaturi v spodnji etaži ne pozna kaj dosti, je pa malo manj soparno, ker STČ tudi razvlažuje. Pravzaprav gre večina hladilne toplote v soparnih dneh za razvlaževanje. Od oka (že spet od oka) 1 jupolov hobuk na 3 dni v soparnih dneh (ali pa na 14 dni v "suhi" zimi).

Torej: Malenkost bolje kot nič.
Picas
Zagotovo premalo,p Oleg tega so vsaj včasih izpostavljali hrup STC. Kopalnico hladiti ni pametno, da pa bi nek kompresor poslušal med gledanjem tv ali celo spanjem pa mi tudi ni fetiš.
Pa kot so že napisali.
Razvlazevanje je pri meni prvi smisel klime. Vsaj v pritličju.
Lani sem prvič klimo dal na razvlazevanje, pa mi je žal da nisem tega že prej prakticiral. Temperatura pade samo za eno ali dve C, ampak ne teče več od tebe ko ležiš na kavču. Tudi klima je tisja in manj prepiha na tak način. Jbg, neka stara klima, najbrž on off
Nekoč je ssasapo pisal kako je predelal klimo da je grela vodo. Kaj takega bi moral narediti proizvajalci. Pa bi se zagotovo našli "eko fanatiki", ki bi dali se nekaj 100 evrov več za klimo, če bi z njo pogreli se vodo.
Ali pa da v vodo segreli v rekuperatorjih. Tam gre kar nekaj toplote se vedno v okolico.
ali se pri eko skladu upošteva neto cena ali z DDV? na podlagi katerega zneska vračajo subvencijo?
Subvencionira se na podlagi zneska računa z ddv.
S klimo sanitarno vodo pogreješ na npr. 42°C, dalje jasno deluje z zračnim kondenzatorjem. Problem je samo v tem, da je dni ko potrebujemo hlajenje bore malo, pa se takšna izvedba ne izide ravno. Seveda je povsem druga zgodba na morju, kjer je hladilna sezona daljša turisti pa porabijo veliko tople vode. Enako velja v primeru hlajenja kleti, hladilnih komor, trgovinskih vitrin...
Povsod tam kjer potrebujemo hlajenje non stop ali vsaj dobršen del leta in je potreba po sanitarni vodi velika, je takšna investicija upravičena. Poleg zastonj tople vode se dostikrat reši tudi problem premajhne električne priključne moči, ki jo potrebujemo pri gretju SV z elektro grelcem.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
1 2 3 4 5
Iskanje po temi