Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Vidim, da nimate razčišene pojme, kaj je navidezna, kaj je delovna in kaj jalova moč (energija).
Potem pa vse to pomešate skupaj z natančnostjo meritve, mene pa pošiljate v gostilno.
Objave: 3971
Teme: 21
Ocena:
73
Nihče te ne pošilja v gostilno.
Ampak trdiš pa vseeno, da merilnik, ki hkrati meri W, VA in cos(fi), ne zna ločit nič...
Objave: 678
Teme: 1
Ocena:
3
Tale homer na forumu samo pametuje in smeti temo, iz njegovih objav ni moč razbrati nekaj pametnega!!!!
NEKAJ POSTOV NAZAJ SEM OPISAL NA KAKŠEN NAČIN SE DA IZMERITI KOLIKO kW h porabi določen porabnik in se po temu lahko orientiramo kaj moramo storiti.
Primer 24 ur sem meril porabo TČ za sanitarno vodo 5 članska familija in izmeril porabo 3,4 kW h na dan. Star hladilnik mi je porabil 1 kW h na dan itd.....
Tako se da vsaj približno izmeriti kakšno porabo imajo določeni porabniki in, če jih je finančno možno zamenjati z energetsko učinkovitejšimi A+++. Za primerjavo hladilnik A+ ima enkrat večjo porabo kot A+++.
Ocena:
9
Se oproščam za mojo nevednost.
Fluke 289 zna meriti W, VA, VAr in cos fi :mrgreen:
Ocena:
9
Kaj ti ni jasno?
1 ali 2?
menda oboje.......
Ocena:
73
Meni je vse jasno.
Tudi to, da je tista zatem prilimana tabela meritev navaden bikov drek (ker še nisem videl niti hladilnika niti TVja, ki bi žrl na decimalko toliko kot je deklariran, naprimer).
Tebi pa še kar ni jasno, da si ob omembi nečesa, kar je primarno wifi stikalo (in "merilnik" zgolj kot tretjerazredna wannabe funkcija), vse take vtične merilnike, torej tudi tiste, katerih primarna funkcija je meritev, zmetal v isto gajbo.
Ocena:
9
Še sedaj nisi povedal, kaj tisti tvoj gadget, ki ga prodajaš dejansko meri.
Le z interesom prodaje namreč lahko razumem tvoje zagrizene trditve o super natančnosti teh gadgetov (pa natančnost sploh ni bila moja pripomba, ampak kaj sploh merijo)
PS: Fluke jaz nisem potegnil ven, ampak je bil podan kot dokaz natančnosti meritve
Z nobenim argumentom nisi demantiral zapisano v točki 1 in 2
Ocena:
73
Ne prodajam nobenih gadgetov, imam pa ene 6 različnih vtičnih merilnikov nabavljenih po štacunah v SLO, od katerih 2 tipa sem dal "čez roke" po vsaj 5 kosov.
Glede primerjav z različnimi tipi bremen in referenčnim validiranim merilnikom sem pa tudi napisal, a očitno ne na način ki bi ga res vsakdo razumel...
Ocena:
9
Ker niti na eno vprašanje nisi odgovoril, zaključujem to nepotrebno nabijanje
ower&out
Ocena:
73
Zadnji čas...
Sploh ker pod 1., kot tudi pod 2. zgolj predvidevaš in grdo posplošuješ.
In če računalniški napajalnik, inverter klima s PFC ali motor z enostavno triak regulacijo zate ni breme z dovolj razsekano sinusoido, je morda res edino pametno da zaključiš.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Bullshit
V času večdnevnega dopusta, ko ga ni nihče odpiral, filal... Je porabil cca 35% več.
Merjeno energy monitor 3000 al nekaj takega oznaka.
Beko skrinja ja merjena z istim merilcem je bistveno bolj "točna"
Gorenje je najbrž izvajal teste na Islandiji na prostem.
Sem kmalu po nakupu pred leti to ugotovil, pisal na Gorenje, pa so odgovorili nekaj takega kot ti.
Če bo naslednji aparat tudi tako odstopal (pa ni važna znamka) bom reklamiral in uveljavljal stvarno napako. Vrnitev kupnine in nakup druge znamke.
Objave: 583
Teme: 68
Ocena:
6
Fantje, malo ste zašli...
Jaz pa mislim da ni problem v tem, ampak v samih elektronskih števcih.
A ste brali članek o tem, da so testirali razne elektronske števce in so kazali preveč (mislim da 7 komadov) in samo 2 znotraj toleranc.
Jaz osebno to verjamem, ker sem pred dvema letoma imel neki elektronski števec in zdaj so mi dali nazaj mehanskega (za kar sem se prej jezil zdaj pa sem zadovoljen), ker smo prej imeli za vsaj 30-50kwh višjo porabo na mesec (porabimo pa cca. 250-300kwh), pa večino varčne in led luči ter aparati vsaj A+. In se mi zdi da zdaj še manj šparamo kot takrat.
Tak da nekaj je na tem.