11.4.2017 ob 08:29
Hanzi Napisal:A to dobiš?pomaga, če si malo tečen.
Pri navadnem starem števcu zagovotovo ne ker tega ne omogoča, pa tudi če imaš nov števec ni nujno da boš lahko dobil po mojih info.
Hanzi Napisal:A to dobiš?pomaga, če si malo tečen.
Pri navadnem starem števcu zagovotovo ne ker tega ne omogoča, pa tudi če imaš nov števec ni nujno da boš lahko dobil po mojih info.
ales1981 Napisal:A mislite da bi bilo smiselno izklopiti bojler in ga prižgati samo kaki 2uri prej ko gremo kopat otroke. Ali naj bo prižgan skoz? Aparati laufajo nekako takole: hladilnik,tv, pečica 1x na 0teden,pomivalni 2x na dan po 35min., 2x kalorifer (en kopalnica,en otroška) 1x na dan po 15min., bojler (nevem kako se vklaplja),peč na pelete (gorilec in obtočna črpalka), 1x obtočna črpalka posebej za talno (delala je cca. 18ur na dan), pralni stroj 1x na dan, sušilni 1x na dan, to pa je mislim to.Hladilniki rabijo cca. 1kWh/dan. Vsako pranje pomivalca ali pralnega je tudi cca. 1kWh. Za kaloriferje spet nisi napisal, kako močni so. Če sta 2x2kW potem porabita spet skupaj 1kWh/dan. Gorilec in 2 obtočni tudi niso nedolžni. Kuhate ne? Ne perete perila?
ales1981 Napisal:Prosim za malo pomoči,ker se mi zdi da imamo prevelike račune za elektriko. Naj začnem od začetka. Lani julija smo vgradili 80l bojler za vodo, elektrika je iz nekje začetnih povprečij skočila iz 45eur na 60eur. Se pravi nekje 15eur na mesec za bojler, ker drugega skoraj nismo rabili razen žarnic in pralnega, pomivalnega stroja. Nekje decemra se pa je začelo 90eur, januar 110eur, februar 85, marec 80eur. Imamo elektro maribor (dvotarifno odčitavanje elektronski števec) Porabniki so: žarnice (varčne), idukcija,pečica, lcd tv, pomivalni stroj (dela cca.2x na dan,večinoma zvečer ko je mt, pralni stroj,sušilni stroj (delata večinoma zvečer 1x na dan), kurimo na pelete, občasno dela tudi kalorifer zaradi otrok in bojler. Se vam zdi normalno visoki račun ali je to preveč?
Hanzi Napisal:Pri navadnem starem števcu zagovotovo ne ker tega ne omogočastar števec na kolešček opremiš s [url=httpsunichr("58")//wwwunichr("46")aliexpressunichr("46")com/wholesale?minPrice=15&maxPrice=21&isBigSale=n&isFreeShip=n&isFavorite=n&isMobileExclusive=n&isLocalReturn=n&shipCountry=SI&shipFromCountry=&shipCompanies=&SearchText=domecamera+tf+sd&CatId=0&initiative_id=SB_20170410233551&needQuery=n]kamero za 20€, ki snema na SD-kartico[/url]; če rabiš podatek koliko je bila trenutna poraba v kilovatih ob dveh zjutraj, pogledaš na posnetek in s štoparico izmeriš kako hitro se vrti kolešček.
Homer Napisal:In ta "inštrument" je?Kaj pa recimo Metrel MI 2094, ti je zadostna primerjalna referenca?