PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Pomoč pri izbiri kotla in peči na pelete

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
@zdravapamet: a nima uporabnik jani65 takega kotla in vremenske regulacije?
No pa saj, glede na to, da si že omenil, kako se izogibaš centrometalu, od kod pa bi naj ti sploh poznal uporabnike teh kotlov? Zakaj v enih temah kupcem avstrijskih peletnikov priporočaš dograditev zalogovnika tople vode, v tej temi pa pišeš malo drugače?
Sem že X krat napisal kaj imam pa še bom tu.
Regulacijo Firšt MR-TR Plus imam od l2001. Takrat in še zdaj je uporaba regulacija za nekatere brez vezen strošek. Pa ni tako, kot sem že ne vem koliko krat napisal,jo vsakemu priporočam. Ponudba regulacij je sedaj velika. Takrat sem lahko izbiral med Firštom in Seltronom ampak me je prva bolj prepričala. Oba kotla imam priklopljena neodvisno ,tako da delata z svojo pametjo.
zdravapamet Napisal:Ko je čez 3 mesece puščal sistem je prišel k meni in mi jokal kako jih ne dobi in mu sistem sploh ne greje. ... Temperaturo kotla so nastavili na 60 stc zato mu je posledično slabo deloval sistem. Ko sem mu jo prestavil na 75 stc je sistem "čudežno" začel normalno greti. Pooblaščeni serviser ni vedel, da do 60 stc OČ sploh ne deluje. Pravega varovanja povratka sploh ne poznajo. 4P mešalni ventil. Žalost.
To je realnost iz prakse.

Drži, to je realnost iz prakse, ampak vseeno, ne moreš reči, da so vsi ljudje, ki kupijo centrometala taki loleki, kot ta tvoj sosed. Kaj drugega ne morem reči za človeka, ki trdi, da mu sistem spušča, potem pa dvig temperature odpravi to "spuščanje vode".
No, nisem profi, tak da, če res obstaja tesnilo v obliki dviga temperature, potem sem tudi jaz Lolek.
Glede varovanja povratka, tukaj spet ni kriv centrometal, ampak ta monter, pa pooblaščeni gor ali dol, je pač ponudbo oklestil v nulo in ena od posledic je 4P ventil. Je pa dobil delo pri stranki, ki nima pojma in gleda striktno samo na najnižji znesek na papirju.
Torej večji problem so monterji kot pa proizvajalec. Je pa 200% to pri kakem top class proizvajalcu peči vse bolj regulirano, kdo je sploh lahko pooblaščeni monter, njegovo znanje....
To,da sistem ne deluje kot bi lahko ,si je v večino primerov kriv sam naročnik. Monter pa je posredni krivec ,če ga ni naprej opozoril ,da z nepopolnim sistemom ni pravega učinka. Tu poslušamo ,da se ogrevalna naprava planira za dobo 20 in več let. Samo ogrevalna naprava je premalo ,zelo pomembni so dodatki,ki pa kar precej dvignejo ceno. Te dodatke pa eni črtajo ,drugi jih pa preložijo na poznejši čas.
@zdravapamet
Bravo tole zadnje si pa dobro spisal in kako resnično je. Marsikje danes babnce ali pa mehkužci odločajo o ogrevanju.Vse več je takih k majo lepo fasado na zidu in obrazu pa WW na lizing. V bajto. Sploh v klet te pa ne pustijo pogledat. Sama štala!
1 ... 8 9 10 11 12 Pojdi na stran 
Iskanje po temi