PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Raztezna posoda

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
morda boš rabil pomočnika, ki z 2" rorcangami ali z močnim ključem kontra drži fiting.
ko boš odvil pa namesti montažni ventil med ekspanzijo in fiting (ali pa cenejšo kombinacijo kroglični ventil + holandec - a sam bi raje dal montažni ventil če se ga na hitro dobi za kupit).
No vmesno vprašanje.
Kašno povprečje delovne dobe imajo ekspanzijske posode?
Moja ekspanzija za sanitarno vodo je bila montirana leta 2004, spustila je letos po novem letu. Ekspanzijo od peči smo pa tudi menjali par let nazaj po 10-11ih letih delovanja. Podobna situacija je pri kolegu
Kolikor govorim s starejšimi ljudmi so včasih te zadeve delale mnogo dlje..
prva za sv montirana 2011.spustila po 2,5 leta.nova zaenkrat deluje od sredi 2013.
Še nekaj imam hidrofor alko za vodo 20l. Koliko mora bit pritiska v rezervoarju?
misliš delovni tlak vode/posode, ali kolikšen naj bo tlak v duši?
Tlak v duši.
predtlak posode naj bi bil 0,2 bara nižji kot regulacijski tlačni ventil vodovoda oz. v tvojem primeru, nastavljeni tlak na tlačnem stikalu. ponavadi je tlak nastavljen na 4 bar, torej ekspanzija 3,8bar. delovni tlak torej znese manj od 80% tlaka varnostnega ventila, ki naj bi bil 6 barski, (obstajajo tudi 10 barski). tako naj bi nekako to delovalo po Grobovšku, tule je še članek [url]httpunichr("58")//gcsunichr("46")gi-zrmkunichr("46")si/Svetovanje/Clanki/Grobovsek/PT92unichr("46")htm[/url].
Po 19 letih je šla membrana na ekspanziji hidropaka. Na noben način je ne morem odviti. Izpustil sem vodo, tako da ni pritiska v njej. Res zadostuje, da z gorilcem segrejem navoj ali obstaja kako orodje za demontažo?
kurili Napisal:Guma je draga in vsi varčujejo na škodo potrošnika, ko sem l 78 naredil centralno in vgradil mislim da Varstrojevo raztezno posodo mi je držala 18 let. Saj ne pričakuješ da bo trajalo do večnosti a vsaj 10 let bi lahko bil mir pri nečemu kjer se nič ne vrti in ničesar ne poganja. Raztezne posode so še presneto drage če pomisliš da sta to dva varjena lonca iz tanke pločevine, gumjasta duša kjer je gume za eno zračnico, ventilček in košček cevi za navojem za priključek, vari avtomat ali Kitajec in res ne vem kaj tu stane več kot EUR/liter.

Če se ne motim, mora imeti vsak varnostni element ustrezen certifikat z ustreznim preizkušanjem. Za en varnosti ventil je bil cena preizkušenja v začetku projekta 500€/h test + 150€/h nadzor (teste izvaja le eno podjetje v nemčiji) Ampak je cena za projekt in se testira 1 kos na 100 proizvodenih in na 500 kos 3 naključno izbrani oz. odvisno od varnosti. V štartu proizvodnje gre pa tudi prvih 50 kom na test, da se vidi ponovljivost proizvoda. Zato ponavadi cena ker skoči, ko je ime varnost v igri.

Na šihtu smo naredili produkt ki nas je proizvodno stal 60€(le izdelava) , z certifikatom se ta produkt prodaja 300€+, z tem da ga ima konkurenca ceno 400€. Brez certifikata pa sploh ni na voljo.

Vse je odvisno v ker varnostni rang pade, tako cena skače proti gor. Pa količina serije produkta zelo vpliva na ceno , ker se te testi razdelijo na količini.
Meni je raztezna za bojler odpovedala po dobrem letu, 16 mesecov tocno. Mater jim italijansko :O
A je 12 literska dost za 200 litrski bojler?
mišek2014 Napisal:Meni je raztezna za bojler odpovedala po dobrem letu, 16 mesecov tocno. Mater jim italijansko :O

Moja je bila tudi italijanska, letnik izdelave 1997, letos je šla membrana.
1 2
Iskanje po temi