PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Lunos prezračevanje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Imam Silvento ventilator. Težava je glasnost. Pri 60m3/h in 35db deklarirani glasnosti se zadeva sliši skozi zaprta vrata kopalnice (sicer je v vratih reža za prehod zraka). Mene zelo moti, ko sem v kopalnici.

Pri 30m3/h (25db) je zadeva nemoteča. Je pa še vedno prenaglas, da bi imel to v spalnici - če so slučajno lokalni rekuperatorji (npr. v spalnici) isto glasni. Bi moral slišati montirane v steno - ne tisto kar kažejo na sejmih.

Skratka zame je uporabna samo 1. stopnja kar pomeni 300 EUR za 30m3/h pretoka zraka. Za stanovanje 55m2 pa je 60m3/h minimun, se pravi rabiš dva ventilatorja...

Skratka, če bo rekuperator v spalnici se je treba dobro zavedati glasnoti ob potrebnem pretoku zraka.

Nimam pa pojma kako glasni so vgrajeni rekuperatoji v resnici/nisem še nobenega slišal.
No kakor gledam specifikacije zanjo bit rekuperatorji tišji od ventilatorja.
boris445
bil sem pri nekom, ki ima dobro leto vgrajen Lunos in je , kot pravi, zelo zadovoljen. Enote z rekuperatorjem (njihovi ventilatorji) delajo na najnižji stopnji večino časa. Ko sem v dnevni sobi poslušal glasnost, je na razdalji ca 1 m bila rahlo slišna v sicer popolni tišini. Ob normalnem dnevnem funkcioniranju pa se tega ne sliši. Drugače zna biti v spalnici, kjer je res "grobna" tišina. Ne vem, ali bi to bilo moteče. Baje je Lunos generacije 2016 še tišji, saj na prvi stopnji deklarirajo 11 dB, kar je res neslišno. Ne vem sicer ali je to merjeno na 1 m ali 3 m, ampak tudi na 3m je 11 dB res tiho delovanje. Plesni v hiši ni.
Pozdravljeni

Prosim uporabnike Lunosa za odgovor.

Kako pa je z prehodom zvoka ven in not iz prostora? Ali te sosed sliši ali ti njega?
In ali morajo enote biti z kabli med seboj povezani, če imaš več enot?

Hvala
Še nekaj bi prosil: Ali se dajo ventilatorji prižigati na tajmer ( npr. samo ko nas ni doma ) ali delajo vedno 24/7
Dolgo sem okleval med vgradnjo Lunosa in Prana 150.
Odločil sem se in v spalnico vgradil rekuperator Prana 150 pred približno 6 meseci. Delovanje se mi zdi glede na ceno zadovoljivo. Pojav plesni je popolnoma odpravljen. Pa tudi nadležno odpiranje oken zaradi zračenja je že pozabljeno. Z redno uporabo kuhinjske nape in ventilatorja v kopalnici z wc-jem ter rekuperatorja je dokaj zadovoljivo prezračeno celo stanovanje brez odpiranja oken.
Rekuperator je večino časa nastavljen na minimalno. Pri močnejših nastavitvah postaja preglasen. Tudi z najmanjšo nastavitvijo je ponoči še vedno nekoliko moteč.
Zanimiva se mi zdi tudi rešitev, da lahko zračnik popolnoma zapreš v primeru, če je rekuperator ugasnjen.
Za enkrat se je rekuperator najbolje odrezal v prehodnem jesenskem obdobju. V zimi, ki je letos zares mrzla, mi je dvakrat zamrznil zunanji ventilator. Mogoče zaradi tega ker nisem imel priklopljenega dodatnega ogrevanja sistema. Problem sem rešil s kratkotrajnim segrevanjem ventilatorja s fenom. Drugih večjih težav nisem opazil.
Pridobil sem tudi povračilo eko sklada, kar je zadostovalo približno za montažo.
Po koliko jih ti montiraš? ;-) Meni so ga ponudili za ceno 600 evrov?
Rekuperator Prana skupaj z montažo je bila cena tudi pri meni 600 evrov. Od EKO sklada sem dobil povrnjeno 120 evrov. Torej končna cena 480 evrov.
Pozdravljeni,
Rekuperatorji Lunos so me stali cca 700€/kos z montažo. Zadeva deluje brez problemov, probleme sem imel samo z montažo. Celotni račun moraš plačati pred montažo in pričakoval bi da bo le ta strokovno narejna ob dogovorjenem času, saj glede na to da je račun v celoti plačan nimaš vzvodov (razen sodišča), da pritisneš na prodajalca. V glavnem šest rekuperatorjev so montirali trikrat. Prvič dva pa se je polomil sveder na naši 50let stari bajti, nato dva pa je monterju crknil vrtalni stroj, potem sta prišla druga monterja in montirala ostala rekuperatorja. Cela zadeva se je razvlekla v en teden, v eni sobi je bila stena popolnoma opečno rdeča, ker očitno ni deloval sesalec in sem moral prebeliti celotno sobo. Po kakih treh tednih en rekuperator ni deloval, napaka v elektriki, kompletno stikalo (kovinsko ohišje) je bilo pod napetostjo. Popravili so v kakih 3-4-ih dnevih. Za napake se niso opravičili. Odgovor je bil v stilu ne nam težit.
Lep pozdrav
58356 Napisal:Rekuperator Prana skupaj z montažo je bila cena tudi pri meni 600 evrov. Od EKO sklada sem dobil povrnjeno 120 evrov. Torej končna cena 480 evrov.

pozdravljen,

Kako si zadovoljen z nakupom. Se pozna, je glasno/tiho? Kako uprabljate (nonstop ali kdaj ugasnete?)
Ali je kdo že preveril tole zadevo, ki jo sedaj prodaja "baubau". Toplotni rekuperator
MARLEY 'MEnV 180'. Za ceno 350€ se mi zdi kar kar, če deluje tako kot treba. Zanima me predvsem, če ima zadeva timer, da bi mi laufala samo ob določenih urah?
Timer posebej kupiš za okrog 7 EUR, torej to ne bi smel biti problem...

Se pa nenehno praskam po glavi, kako sploh more tako preprosta naprava toliko stati? Se nikakor ne najde firma, ki tako preprost izdelek nekako ne poenostavi, tudi za ceno nekaj procentov manjšega izkoristka in to uporabnikom (blokov?) z novo toplotno izolacijo ne prodaja za nek primeren denar?
Dejansko, še en hype. 1x ali 2x ventilator in keramično satje z malo filca.
Nekaj od opisanega (Lunos, Prana) bi uporabil v eni sobi pa vendar si nisem na jasnem kako je z vlago? Recimo, ko je zunaj recimo 100% vlaznost in to potem vlacis v prostor? Hvala za odgovor.
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Tudi mene to zanima! Ima zadeva kak hidrostat?

Menda ima tudi Mitsubishi nekaj novega, vse po eni cevi, ne prevelika škatla, nobene kabelske povezave med dvema enotama, enostavno čiščenje...
1 ... 3 4 5 6 7 Pojdi na stran 
Iskanje po temi