PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Regulacija in nadzor ogrevanja na daljavo preko WIFI

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
homer
Kot vidim iz debate so nekateri zavili ven iz teme zaradi neznanja nevednosti in neizkušenj. Tema katera je odprta je namen debate o upravljanju regulacije ogrevanja preko WIFI z pametnim telefonom in zaenkrat znamka in model ni pomemben. Na spletu se da poiskati omenjene termostate in njihove karakteristike.
Moj sistem deluje na sledeči način, ogrevanje imam izvedeno z peletnim kotlom Biodom preko hidravlične kretnice. Iman dva ogrevalna kroga radiatorsko ogrevanje + talno in TČ za sanitarno vodo. Z termostatom vklapljam črpalki on of. Z brezžičnim termostatom krmilim rele, ki v kurilnici vklaplja črpalki. Kako deluje regulacija in funkcije termostata je opisano v prejšnjem postu. Temperaturno območje imam nastavljeno med 20°C in 21,5°C, histereza 0,2. Podatke za zunanjo temperaturo dobiva preko spleta z pomočjo lokacije. Vsa zgodovina se beleži z grafom in jo lahko za nazaj pregledam do minute natančno. Graf mi izpisuje nastavljeno temperaturo termostata, temperaturo v prostoru, število vklopov kotla in časovno delovanje kotla. Za konec še vprašanje za filozofe katera vremenska regulacija to omogoča prosim za konkretne odgovore in ne filozofiranje!
@peleti12
Ne razumem, zakaj to sprašuješ. Imaš sistem, ki si ga plačal in si z njim zelo zadovoljen. Super. Dobro zate. Nihče tega ne oporeka.
Zanima me, kaj kaj sploh hočeš? Kaj želiš? Kakšen je cilj te teme? Potrditev, da imaš dober sistem? Seveda ga imaš! Saj deluje tako, kot si si želel in pričakoval. Zakaj sprašuješ o drugih sistemih? Ali ga želiš zamenjati? A ni ta, ki ga imaš dober? Ali hočeš še dodatno potrditev, da je tvoj najboljši? Kaj te muči? Kaj želiš?
alanford
Ali se lahko umakneš iz te teme, ker vidim, da nimaš pojma!!!
Odpru sem debato o regulaciji ogrevanja z pametnim telefonom ali tablico preko WI FI in opisal svoj sistem od tebe nisem dobil še nobene pametne informacije.
Mogoče bo ta tema zanimala nekoga, ki ima vikend in bi hotel priti v ogrevanega in je to ena od možnosti regulacije z ustrezno ogrevalno napravo.
Pozna morda kdo regulacijo Tech in kaksne so kaj izkusnje:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.mojmojster.net/trgovina/ogrevanje_hlajenje/termostati_tipala/TECH_EU-408N_Regulacija_centralnega_ogrevanja/342">http://www.mojmojster.net/trgovina/ogre ... evanja/342</a><!-- m -->
Želim ti pomagati. Ker nimam pojma te sprašujem, kako si si zamislil do vikenda priti z wifi-jem iz oddaljene lokacije. Dokler ne odgovoriš na to, ne moreš pričakovat, da te bodo potencialni uporabniki razumeli, kaj hočeš.

peleti12
Pa veš kaj je wifi, njegov "domet"? Pri 30 metrih se običajno zgodba zaključi. Dostop do tistega wifija, s katerim misliš upravljati ni važno kaj, je pa preko interneta, žičnega, brezžičnega, gsm, optičnega. Vendar to ni wifi. Ta ti vrši le povezavo od dostopne točke interneta do tvoje naprave. In to ti je Alan hotel dopovedati, ti pa tega nočeš razumeti. Bil je le namig, ti pa si naredil sceno.
Pogoj je elektrika in brezžični internet!
Če imaš vijend v divjini se je pa najbolj ogrevat na ogenj ki ga zakuriš ko prideš.
Opažam, da vas je kar nekaj tukaj, ki brez žic in vremenske regulacije ne morete.
Obstajajo že naprednejše stvari in bolj enostavne kot je vremenska regulacija in še ceneje je.
alanford
poznam območja kjer ima ogromno vikendov optično omrežje in ko nisi prisoten cel delovnik nadzor in upravljanje preko WIFI kar prav pride
@peleti12
Reklama praviš? Ne skrbi, tu gori se je odvrtelo že malo morje produktov. Lahko mi daš tudi na ZS. Hvala.
peleti12, na kakšen način pa reguliraš višino DV na svojem sistemu, mu nastaviš na tem termostatu želen maksimum ali kako? Nekako verjamem da ne deluje tako da je samo ali max. ali nič? Ker če bi delovalo tako je to potem dejansko neuporabno pri recimo inverterskih toplotnih črpalkah kjer ni mišljeno da tč dela na max ali pa na nič - vmes pa nič. Se motim? Zanima me še v čem je prednost te tvoje regulacije pri talnem gretju? Predvidevam da poznaš delovanje glede vremenske regulacije zato me tudi zanima v čem je ta sistem katerega uporabljaš bolj napreden, da optimizira minimalno porabo, ker največ uporabnikom le gleda koliko toliko na porabo, ker če poraba ni optimizirana in pomembna, potem je najboljše imeti v kurilnici na steni škatlo 40x60x40cm (el. peč) in kuriš. Vkolikor je ta tvoja opisana regulacija primerna le za on/off tč in peči na pelete je pa tudi dobro da bi bilo kje omenjeno.
Fery
Servisira v dveh urah kjerkoli v Sloveniji?
Sem zadnjič pogledal posebno ponudbo na RTV.
Lastnica TC LG je že nekaj tednov na mrzlem. TČ je v garanciji.
@peleti12: malo si nejasen, praviš, da imaš termostat s katerim vklapljaš črpalki in da imaš brezžični termostat s katerim krmiliš rele, ki vklaplja čepalki. Torej, koliko termostatov imaš in koliko črpalk?
Histereza 0,2 stC, kako se to dejansko odraža na talnem gretju?
Zunanja temperatura preko spleta, si lahko bolj konkreten, katera spletni servis je vir informacije?
Bi bilo pa fajn imeti škatlico, ki bi na podlagi urnih napovedi temperature in sonca/oblakov na webu krmilila temperaturo dvižnega voda. Sploh oblaki/sonce so parameter, ki pri marsikateri hiši naredi veliko razliko pri potrebi po ogrevanju, kar pa klasična vremenska regulacija ne podpira, vsaj meni ni znano, da bi.
Res pa, da te napovedi na webu ne držijo vedno 100%...
timi11 Napisal:Daikin Toplotne črpalke nimajo.Baje pride ven letos aprila.
Čakam, čakam... aprila mi pridejo vlit estrihe, pa ne vem ali bom prisiljen kupit klasično (nepovezljivo) regulacijo ali pa se bo že prikazala ta nova....
peleti12 Napisal:Odpru sem debato o regulaciji ogrevanja z pametnim telefonom ali tablico preko WI FI in opisal svoj sistem...
Samo kratko vprašanje:
Kako se termostat povezuje v splet?
V temi nisem našel te informacije.
Katera znamka, model? Lahko na ZS. THX!
Ta mogoče za kakšnega nezahtevnega uporabnika
netatmo termostat z wi-fi
Povezava na splet je sledeča, na pametni telefon ali tablico si naložiš aplikacijo od termostata si ustvariš svoj profil z uporabniškim imenom in geslom nato termostat preko WIFI povežeš z aplikacijo nakar na servisnih straneh lahko preveriš podatke od preklopnega releja in sobnega termostata: serijska številka, MAC adress in Firmware.
Na servisnih straneh preko lahko računalnika spreminjamo vse nastavitve in spremljamo statistiko na grafu.
1 2 3 4
Iskanje po temi