Objave: 678
Teme: 1
Ocena:
3
Nova kost za glodanje za strokovnjake na forumu!?
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Zakaj kost, saj je o tem bilo že veliko pisano.....
Rešitve so različne, nobena pa ni univerzalana.
Tako TČ lahko nadzoruješ preko sistemov, ki jih proizvajalci TČ nudijo v kombinaciji s svojimi produkti, za samostojne regulacije ponujajo proizvajalci teh regulacij, potem se ponujajo enostavne rešitve, kjer v bistvu nadzoruješ samo termostat, ........
Objave: 16690
Teme: 48
Ocena:
49
Kaj pa nadzorujete!?
Jaz imam nastavljeno na 24,5 stopinje in je 24,5 stopinje.
WTF naj nastavljam?
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
Pa dej no fery saj veš, da ne morjo brez lubce. Jo je treba s službe vsaj ene 5xna dan malo v nadzor...... Drugače pa jih ima že večina te wifi vmesnike. Tudi Mitsubishi je predstavil enega novega za 130 euro.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Objave: 1638
Teme: 3
Ocena:
3
Kolegica je imela na vikendu nastavljeno, da se ji je centralna vžgala vsak petek ob 12:00 in izklopila isti dan ob 18:00. Če sta z možem šla na vikend, je bil to petek po službi in sta prišla na toplo. Potem sta ugasnila avtomatiko in jo v nedeljo pred odhodom zopet aktivirala.
Hudič je bil ko je avtomatika zatajila in je bilo sicer vsak petek luštno toplo ampak račun za olje je bil pa katastrofa. Skratka vikend se je grel 24/7 brez da bi sodelavka to vedela.
Z raspbery pi sem ji naredil javljalnik temperature na strežnik tako da sedaj lahko na minuto spremlja kaj se dogaja na vikendici. Skratka obstajajo tudi uporabne vrednosti :-)
Objave: 8
Teme: 0
Ocena:
0
Nimam še praktičnih izkušenj s tem. Ampak se mi zdi imeti koristno možnost, da pogledaš na daljavo kaj se dogaja z ogrevanjem. Recimo te ni doma, si na dopustu pozimi teden dni. Pridejo nizke temperature - 10 in gre kaj narobe pri ogrevanju. Recimo, da bi zaradi tega lahko kaj zmrznilo...
Ocena:
49
In kaj točno boš storil? Če si na smučanju 1000 km stran od doma?
Ker če crkne, crkne. Drugega ne more biti, pri vsej tej elektronski šari, ki jo boste drago plačali, da vam nekaj dela v kotlovnici.
Nova bajta sicer komot počaka en teden. Celo 2.
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Objave: 5058
Teme: 8
Ocena:
3
To sodi v avtomatizacijo objekta. Ni fora v tem, da boš skozi buljil v telefon in spremljal. Tako kot obstaja alarmni sistem za vdiranje, v objekt, se na isti ali podoben sistem alarmiranja veže se ostale kritične dogodke kot so izpad elektrike, izliv vode, prekomerna poraba vode, elektrike, ali drugega energenta, nenormalne temperature, ipd.
Sem že sam izkusil kaj to pomeni ne imeti teh kao dragih igrač. Ko moraš skeširati par k€ za sanacijo, ti nobena taka draga igrača ni več draga.
Ocena:
49
No, kar napiši, kaj je bilo in kaj več ne bo.
Me zanima.
Objave: 13287
Teme: 13
Ocena:
-503
Ne vem v čemu je fora? V nekaterih evropskih TČ je web server serijska ali dodatna oprema že več kot 10 let

hock:
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Objave: 678
Teme: 1
Ocena:
3
No, da se še jaz vključim v temo, ki sem jo načel!
Ker do sedaj nisem zasledil pametnega odgovora forum kvazi strokovnjakov, ki se dan na dan vključujejo v razpravo bom opisal sistem regulacije ogrevanja preko WIFI z pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom.
Pred kratkim sem nabavil brezžični sobni WIFI termostat.
Njegove funkcije: Upravljanje preko pametnega telefona ali tablice
Spreminjanje temperature v prostoru iz postelje, službe in kjer koli ob vsakem času
Možnost ogrevanja samo tistih prostorov, ki jih potrebujemo
Varčevanje z energijo, medtem ko spite.
Možnost ko zazna odprto okno izklopi ogrevanje v sobi, da prepreči izgubo energije.
Nastavitev urnika od ponedeljka do petka in posebej sobota, nedelja
Takojšnje spremljanje nastavljene temperature in temperature v prostoru ter koliko časa je kotel v delovanju.
Nastavitev histereze
Takojšen vklop kadar odhajamo od doma za dalj časa in ogreva v varčevalnem načinu.
V klop proti zmrzovanju
Kadar ni komunikacije termostat deluje po tedenskem programu, ki je nastavljen
Vsak dan izpisuje evidenco ogrevanja (graf) in ga sam popravlja
Sistem je združljiv s plinom, nafto in lesnih kotlov in toplotnih črpalk
Sistem deluje zelo dobro in zagotavlja točne podatke na zelo nizko toleranco napak.
Dobiva podatke zunanje temperature preko lokacije termostata
Nastavitev temperature na 0,1 st. C natačno
Prikaz, če imata termostat in rele WIFI signal in stanje baterije
Z tem opisom funkcij sem vsaj malo pričaral kako deluje termostat in kaj nudi.
Za enkrat sem z njim zelo zadovoljen saj je cenovno več kot polovica cenejši od kakšnih vremenskih regulacij in še prenosljiv je.
Objave: 8
Teme: 0
Ocena:
0
No tukaj je polno strokovnjakov za recimo TČ. In oddaljen dostop do naprave bi/je koristen tudi za njih. Preden se odpeljejo na objekt se lahko pregleda kaj in kako, vidijo zgodovino. Vožnja okoli nekaj stane tudi časovno.
Dostop za servis mora biti omejen in z vednostjo kupca, ki je lastnik naprave..
Ocena:
49
Ahhh, torej si se hotel pohvaliti. Pa tako reci, da bomo razumeli.
Jaz sem 1.10.2016 dal sobni termostat (90 € + ddv) v dnevnih prostorih na 24,5 stopinje. Ta krmili (on/off) 2 črpalki za talno gretje (za vsak štuk svoja) in dela, kar pač dela. Črpalke vlečeta toploto iz bojlerja/zalogovnika, v vsakem štuku je termoglava, ki omeji temperaturo vtoka v talno na 32 stopinj. Temperaturo vzdržuje s vklopom in dolžino trajanja delovanja pump. Deluje perfektno. Drugih senzorjev, regulacij in bla bla, ni.
Od takrat dalje je v celi hiši 24,5 stopinje.
Lahko bi sicer zvezal arduino, da mi ta podatek pošlje vsakih 15 sekund na mail (oz. poljubno) ali da bi to gledal na telefonu, ampak nekako ni potrebe po tem.
Režima ne spreminjam. Računam, da je ogrevanih nekih 300+ ton materiala in da bi to teral gor in dol s temperaturo, ni niti logike, niti dovolj velike odzivnosti. Kaj šele prihrankov. Če bi želel, ima termostat seveda nastavitve, urnike, bla, bla.
Zdaj se pa umikam in pridete na vrsto tisti, ki jim je življenjsko pomembno, da to spremljajo na ekranu. Zame je to zgolj nezaupanje v delujoč sistem.
Če deluje. Tisti kolegici, v postu prej, ne.
Serviser je kjerkoli v Slo v dveh urah. To, kar se tu omenja in priklop TČ na računalnik ali net, sta dva pojma. Je že telmos povedal, da imajo vse TČ že v osnovi ali za doplačilo.