PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Poraba kurilnega olja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
20 kubikov je slabe 5000 litrov olja Confusedhock: Sosed pri meni za slabih 90 m2 pozge 15 m3. Sam se Trobec mu je konkurenca.
Drži! Prav si povedal, da z ELKO-tom se ni za igrat, razen, če maš preveč € Big Grin . No okol 15m2 bo že prav za to zimo :mrgreen:
Vceraj zračunal, poraba KO za zadnjih 10 dni 25L-30L olja. Hiša sončna lega brez fasade ogrevam 60m2 +120l bojler ogrevanje talno
Mi pa v januarju 500 litrov, 160 m2, 15 cm izolacije Big Grin .
Januarja je bil hud za vseSmile mislim da so vsi preizkusili svoje kurilne naprave
Yeager Napisal:Mi pa v januarju 500 litrov, 160 m2, 15 cm izolacije Big Grin .

Ti se to zajebavaš :?: 500l pri 15cm izolacije. Confusedhock:
A se ti zdi malo? :mrgreen:Naj dodam še, da je peč na olje stara že vsaj 25 let in je kombinacija drva/olje, torej peč z bolj slabim izkoristkom. S kakšno novejšo kondenzacijsko pečjo bi bila poraba nižja. Bil je cel januar pa še en teden v decembru. Se pa pritličje ogreva od 8-20, mansarda pa od 15-21, vikendi pa že od jutra.
Men se tudi zdi 500 l huda poraba za hišo z fasado. Ok, ampak meni se tudi zdi moja poraba visoka. Ta mesec predvidena poraba 80l. Ta poraba je malenkost več kot sem imel z drvmi, ampak je pa ogrevanje 24/7
Naj dodam, da smo lansko sezono porabili 1300 litrov, samo je bila zima veliko bolj mila kot letošnja.
jelencek1 Napisal:Men se tudi zdi 500 l huda poraba za hišo z fasado. Ok, ampak meni se tudi zdi moja poraba visoka. Ta mesec predvidena poraba 80l. Ta poraba je malenkost več kot sem imel z drvmi, ampak je pa ogrevanje 24/7
Meni pa prav nič, ker se z njimi že toliko let ukvarjam, da mi je to popolnoma jasno.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Yeager Napisal:A se ti zdi malo? :mrgreen:Naj dodam še, da je peč na olje stara že vsaj 25 let in je kombinacija drva/olje, torej peč z bolj slabim izkoristkom. S kakšno novejšo kondenzacijsko pečjo bi bila poraba nižja. Bil je cel januar pa še en teden v decembru. Se pa pritličje ogreva od 8-20, mansarda pa od 15-21, vikendi pa že od jutra.

Pa nič ne razmišljaš, da bi menjal. Solidno peč na olje bi moral dobiti precej ugodno, za dobrega jurja, jurja pa pol recimo. Prihranek, pa tako krepko čez palec (glede na to, kar si zapisal o obstoječi peči), najbrž vsaj 30%.
Seveda razmišljam, tudo o drugih variantah ogrevanja
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=7&t=67978&start=30">viewtopic.php?f=7&t=67978&start=30</a><!-- l -->
Danes ponovno meril porabo, od 1.2. do danes je šlo 150 litrovskupaj letos pa 1100 litrov.
Najbrs si mislil skupno zimo? Ali letos kot le v letu 2017?
Letošno sezono seveda, to je od sredine oktobra lani.
1 ... 3 4 5 6 7 Pojdi na stran 
Iskanje po temi