PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Poraba kurilnega olja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spoštovani
zanima me kakšno imate kaj porabo olja v centralni kurjavi
za ogrevanje cca 100 m2 stanovanja- mesečno-
hišo imam srednje izolirano 5 cm demit... pa stara okna sicer termopan... Sad
ali je to 200,300,400litrov samo informativno
Meni požge cca 350 lit.
hvala za info
l.p.Frane
Zgradba letnik 1971, obložena s 5cm stiroporja na opečnat zid 39cm.
Dvoetažna hiša 200m2 ogrevalne površine (nismo lastniki).
Skupno ogrevanje + ogrevanje tople vode (celoletno).
Možnost vplivanja na spremembe - izredno nizka Cry (smo v novogradnji)
[ATTACHMENT NOT FOUND]
Pri nas je letna poraba v sezoni ogrevanja cca 2000-2500 l. Hiša je stara 30 let in še n bilo izvedene nikakršne obnove. Zidano z modularcem 30 cm in siporex izolacije 7 cm. K+P+M Ogrevamo cca 100-150m2, odvisno, ker se ne ogrevajo vsi prostori (neizkoriščeni). Okna so lesena, dvojno steklo, una varjanta ko se da na dva dela odpret. Streha je brez zračnega mostus 10 cm izolacije. ZA ENKRAT NE GRE DRUGAČE, zaradi pomankanja €€€.
domdamco Napisal:Pri nas je letna poraba v sezoni ogrevanja cca 2000-2500 l. Hiša je stara 30 let in še n bilo izvedene nikakršne obnove. Zidano z modularcem 30 cm in siporex izolacije 7 cm. K+P+M Ogrevamo cca 100-150m2, odvisno, ker se ne ogrevajo vsi prostori (neizkoriščeni). Okna so lesena, dvojno steklo, una varjanta ko se da na dva dela odpret. Streha je brez zračnega mostus 10 cm izolacije. ZA ENKRAT NE GRE DRUGAČE, zaradi pomankanja €€€.

1800-2000 l porabim jaz za bivalno površino 120 m2, izolacija le 3 cm termoputza. Hiša stara 30 let.
Sem pa lani take okne (dejnene) obnovil, kot jih imaš ti z termopani, nova tesnila, pa malo vijake zamenjal ali pa samo privil. Okne nastavil, kot je treba.
Na radiatorje montiral termostatne ventilje, pa se v cisterni pozna ogromno.
Prejšnja leta smo porabili pa vedno preko 3000 l
Riki73, moje vprašanje sicer ni povezano s porabo kurilnega olja, vendar sem prebrala, da ste obnovili stara vezana okna (tista iz dveh delov) s termopanom. Pa me zanima, kako ste to izvedli? Ali ste zamenjali samo stekla (če se to sploh da), ali celo okensko krilo. Pri naših oknih je namreč problem rosenje med stekli, ki nam močno najeda živce. Tesnila smo že vsa zamenjali, pa ni nič pomagalo. Zelo bi vam bila hvaležna za malo natančnejši odgovor, pa mogoče koliko vas je obnova stala.
Hvala in pozdravček, Brinca
Hiša iz leta 1997, K+P+M, demit fasada, okna lesena termopan. Ogrevamo cca 180 m2. Poraba v kurilni sezoni 2008/2009 je bila 1500l skozi celo leto. Sanitarno vodo ogreva sonce. Letošnja poraba kaže podobne trende.

LP.
brinca Napisal:Riki73, moje vprašanje sicer ni povezano s porabo kurilnega olja, vendar sem prebrala, da ste obnovili stara vezana okna (tista iz dveh delov) s termopanom. Pa me zanima, kako ste to izvedli? Ali ste zamenjali samo stekla (če se to sploh da), ali celo okensko krilo. Pri naših oknih je namreč problem rosenje med stekli, ki nam močno najeda živce. Tesnila smo že vsa zamenjali, pa ni nič pomagalo. Zelo bi vam bila hvaležna za malo natančnejši odgovor, pa mogoče koliko vas je obnova stala.
Hvala in pozdravček, Brinca
Mislim, da gre za podobna okna.

Če okno odprete na krilih imaste na enem steklu okrog in okrog lesene letvice kot okvir, debeline nekje 14 mm */- kak mm. te držijo domnevam da tudi pri vas notranje steklo v krilu. Je tako ?

Obnova me je stala 800,- € za 12 oken.
Všteto:
- 12 x termopan 4+12+4
- nova tesnila, ki bi jih moral zamenjat že 10 let prej
- moje delo približno 20 ur
- silikonski kit
- 12 podlošk luknje fi 8 za podlaganje zaradi boljšega zapiranja.

Se pa obnova le splača, če ste okna redno pleskali, tako da les na zunanji strani ni uničen, kjer so bila okna izpostavljeni intenzivni vlagi (dež, sneg, itd) ali soncu.

Naj še omenim to, da smo imeli predračun za nova okna 4.860, - € vključno z vsemi rabati, materialom, demontažo, montažo in odvozom starih oken.

Za dodatna vprašanja sem vam na voljo.
Mislim, da zelo veliko porabite za ogrevanje sanitarne vode (maj - september), verjetno bi bilo ceneje z elektriiko kot nafto, preračunajte se ponavadi je ogrevanje sanitarne vode v poletnih mesecih zaradi velikih izgub v sistemu na olje cenejše z direktnim električlnim gretjem.

NEZEMLJAN Napisal:Zgradba letnik 1971, obložena s 5cm stiroporja na opečnat zid 39cm.
[ATTACHMENT NOT FOUND]
andrejnovi Napisal:Mislim, da zelo veliko porabite za ogrevanje sanitarne vode (maj - september), verjetno bi bilo ceneje z elektriiko kot nafto, preračunajte se ponavadi je ogrevanje sanitarne vode v poletnih mesecih zaradi velikih izgub v sistemu na olje cenejše z direktnim električlnim gretjem.

NEZEMLJAN Napisal:Zgradba letnik 1971, obložena s 5cm stiroporja na opečnat zid 39cm.
[ATTACHMENT NOT FOUND]
To jaz tudi mislim in vem, ker govorim iz lastnih izkušenj.
Je pa seveda tudi odvisno kakšen bojler imaš že vgrajen v sistem in če ti omogoča gretje na elektriko.

Je pa tako alternativ veliko tudi pri 30 let stari hiši od katere pa je olje verjetno med najdražjimi.
andrejnovi Napisal:Mislim, da zelo veliko porabite za ogrevanje sanitarne vode (maj - september), verjetno bi bilo ceneje z elektriiko kot nafto, preračunajte se ponavadi je ogrevanje sanitarne vode v poletnih mesecih zaradi velikih izgub v sistemu na olje cenejše z direktnim električlnim gretjem.
Citat:

Strinjam se in vem da so drugi načini bolj primerni in cenejši, vendar kot sem napisal, zaenkrat ne moremo vplivati na odločitve v samem objektu (nismo lastniki). Vse kar lahko naredim je to, da spremljam porabo in jo v okviru svojih zmožnosti omejim.
Ker letošnja zima ni huda ( mrzlo je bilo le 10 dnevno obdobje pred božičem) je poraba cvička cca 300 litrov in slabe 2 m2 žameljna za v kaminček. (to je skupaj ogrevanje od 15.10 2009 , 180m2 in topla voda ) Upam da bo kmalu kaj sonca, trije dnevi ta teden Big Grin so bli ta pravi!
kremenckov ata Napisal:Ker letošnja zima ni huda ( mrzlo je bilo le 10 dnevno obdobje pred božičem) je poraba cvička cca 300 litrov in slabe 2 m2 žameljna za v kaminček. (to je skupaj ogrevanje od 15.10 2009 , 180m2 in topla voda ) Upam da bo kmalu kaj sonca, trije dnevi ta teden Big Grin so bli ta pravi!

To pa je pohvalno malo Big Grin
Brinca,

moj oče je obnovil taka okna in sicer takole:

obe krili je ponovno pooblal , da je dobil čiste in ravne stične površine, nato je krili zlepil. Ali je tudi kaj vijačil, ta hip ne vem. Stekla je dal naročit in vgradit pri lokalnem steklarju. Stekla so naslonjena na notranji folc, z zunanje strani pa je nameščena letvica ustrezne širine.
Saj to mi tako ni jasno, zakaj so se delala sploh deljena okna, ker ne vidim nobene pametne funkcije ali prednosti v tej delitvi.

Razen te, da zaradi delitve in posledično slabe zatesnitve, prihaja noter med stekla mrzel zrak in se okna prekomerno rosijo.
riki73 Napisal:Saj to mi tako ni jasno, zakaj so se delala sploh deljena okna, ker ne vidim nobene pametne funkcije ali prednosti v tej delitvi.

Razen te, da zaradi delitve in posledično slabe zatesnitve, prihaja noter med stekla mrzel zrak in se okna prekomerno rosijo.

Ta vezana okna so bila pač naprednejša od tistih izpred 50 let, ki so bila dejansko dvojna in je bilo med zunanjim in notranjih krilom ene 20 cm, ta pa so bila boljša od tistih izpred 200 let, ko so bila samo enokrilna, še prej so mel pa kože na oknih.....

Kaj bo pa čez 20 let , pa tudi ne vemo.
1 2 3 4 5 ... 7 Pojdi na stran 
Iskanje po temi