brinca Napisal:Riki73, moje vprašanje sicer ni povezano s porabo kurilnega olja, vendar sem prebrala, da ste obnovili stara vezana okna (tista iz dveh delov) s termopanom. Pa me zanima, kako ste to izvedli? Ali ste zamenjali samo stekla (če se to sploh da), ali celo okensko krilo. Pri naših oknih je namreč problem rosenje med stekli, ki nam močno najeda živce. Tesnila smo že vsa zamenjali, pa ni nič pomagalo. Zelo bi vam bila hvaležna za malo natančnejši odgovor, pa mogoče koliko vas je obnova stala.
Hvala in pozdravček, Brinca
Mislim, da gre za podobna okna.
Če okno odprete na krilih imaste na enem steklu okrog in okrog lesene letvice kot okvir, debeline nekje 14 mm */- kak mm. te držijo domnevam da tudi pri vas notranje steklo v krilu. Je tako ?
Obnova me je stala 800,- € za 12 oken.
Všteto:
- 12 x termopan 4+12+4
- nova tesnila, ki bi jih moral zamenjat že 10 let prej
- moje delo približno 20 ur
- silikonski kit
- 12 podlošk luknje fi 8 za podlaganje zaradi boljšega zapiranja.
Se pa obnova le splača, če ste okna redno pleskali, tako da les na zunanji strani ni uničen, kjer so bila okna izpostavljeni intenzivni vlagi (dež, sneg, itd) ali soncu.
Naj še omenim to, da smo imeli predračun za nova okna 4.860, - € vključno z vsemi rabati, materialom, demontažo, montažo in odvozom starih oken.
Za dodatna vprašanja sem vam na voljo.