Objave: 3158
Teme: 48
Ocena:
1
Ja je bil, zamenjano in vse dela b.p.
Objave: 70
Teme: 21
Ocena:
0
Ima kdo izkusnje s to crpalno postajo
WILO sistem za rabo deževnice AF Basic MC ali Grundfos RMQ?
Objave: 396
Teme: 52
Ocena:
0
Ali pa katera naj bi bila kvalitetnejša za rabo deževnice, potopna črpalka Gardena 6000/5 ali DIVERTRON X?
Ima kdo katero izmed teh?
Objave: 1514
Teme: 11
Ocena:
26
Imamo potopno črpalko Diverton X 1200 ter plavajoči odvzem. Če zmanjka vode, ima zaščito proti suhemu teku. Potem, ko se voda spet nateče, normalno deluje brez posegov.
Objave: 2380
Teme: 2
Ocena:
9
Za deževnico si kupite najcenejši hidropak cca 100 evrov pa bo odlično opravljal svoje delo.
Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
Nobena črpalka ni brez hrupa, zato velja premisliti, kje jo postaviti. Najraje kje zunaj... pa priklopi naj bodo z gibljivimi cevmi, da se vibracije ne bodo prenašale po ceveh.
Dokler nismo imeli vodovoda, je cela hiša vedela, kdaj si šel ponoči na WC, ker sem naredil obe napaki.
Ocena:
9
Zunaj NE,ker bo zmrzal naredila svoje.
Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
Menda ne bo nihče toliko pokjen, da bi postavil črpalko nekje na prostem! V šahtu vendar ali v kakem pomožnem objektu.
Objave: 101
Teme: 5
Ocena:
0
Beri je očitno pomislil ravno na to.
Mene pa samo zanima naslednja zadeva koliko je potrebno te črpalke vzdrževat?
Jaz sem pri obstoječi štirni vkopal betonsko cev premera 1m v katero bom postavil črpalkonabavil sem tudi pokrov z loputo. pokrov sem nameraval izolirati z 5cm stirodurja ostale cevi pa ne. Direktno elementom bo izpostavljen samo pokrov ostalo bo vkopano. Kaj pravite bo to OK?
Lp
Luka
Ocena:
9
Osebno nisem za zunaj,ko pride do neke okvare je yeba.
Ok,kao, demontiraš,hidropak daš ven iz šahta,pa kao popraviš,potem vrneš v šaht,zagon,... pa ni vredu,potem ponovno ven iz šahta.Po moje je bolje nekje v kleti - če jo imate pa če ni daleč od vodnjaka.
Zunaj se tudi krajša doba hidropaka,v šahtu ni prezračevanja,velika vlaga,katera naredi svoje.
Objave: 1193
Teme: 0
Ocena:
0
Osebno priporočam hidrofor z INOX expanzijo.
Poleg občasne odpovedi "gumijaste duše" je posoda nagnjena k prerjavenju.
Tipično hidrofor vedno kondenzira, in z leti posoda dobi kako rjasto luknjico.
V bau bau imajo ene Neptune INOX varianto z 1100 w črpalko. cca 180 eur.
Tehnično gledano se dobi za kakih 50 60 orjotov manj enakovreden hidrofor.. ni pa nerjaveč.
Imel se ravno te dni sedaj slučaj.
Prerjavela je posoda, ko sem pa hotel namontirat eno staro "iz zaloge" je pa tudi ta imela prejavelo ohišje, pridelala prerjavino od dolgčasa.
Naslednja šibka točka vseh modelov so pa ležaji.
Os med motorjem in črpalko je vedno hladna in kondenzira v ležaj..
Sčasoma začne ležaj ropotat. Če bi imelo ohišje ležaja luknjico za odtok kondenza , bi ležaj zdržal velikooooo več.
Objave: 160
Teme: 19
Ocena:
0
Evo, da se uštulim. Imam majhen hidropak za hišni vodovod. Mislim, da je okrog 24L posoda. Ni velika, je pa inox. Hidropak je najprej 15 let sameval na suhem, dve leti nazaj pa šel v uporabo.
Ko probam ventilček, pride voda ven namesto zraka. Najbrž je meh šel? Vklaplja se tudi nonstop.
Vprašanje pa je: kako vem, katera duša je ustrezna, ko grem kupovat? In kako se zadeva menja? Se razšraufa sprednji okrogli pokrov, ki je prišraufan s parimi konkretnimi šestkotnimi vijaki?
Gledal sem duše po netu, ponavadi imajo en tak "ovratnik". Predvidevam, da se tisti ovratnik zaviha okrog roba odprtine in se potem zadihta s tem, ko priviješ pokrov? Ali rabim kaka dodatna tesnila še? Hvala.
Kasneje dam slike, če ni kaj jasno.