PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri TČ zmrznila - kaj zdaj?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sedaj me je pa tema pritegnila.
Se strinjam, da se z izpuhom problem povratnega kroženja zraka da rešiti.....
Ne razumem pa zakaj se ne spoštujejo preprosta pravila montaže in nasvete tistih, ki imajo izkušnje, potem pa ne bi bile potrebne nobene predelave in dodelave.

Priznam, tudi jaz sem pred montažo imel v mislih pladenj, odtok in podobno, a me je možakar, ki je montiral TČ v par argumentiranih stavkih takoj prepričal, da tega ne bom počel.
[img]httpunichr("58")//imageshackunichr("46")com/a/img923/4346/ZTywP0unichr("46")jpg[/img]

meni pa nastaja led pri ceveh na vhodu v zunanjo enoto, moram raztalit ali na tem obmocju led ne predstavlja nobene nevarnosti?
Daj pomanjšaj sliko!
ophidian Napisal:potencialni kratki stik se da še zmanjšat če na izhod ventilatorja daš kos cevi ,kateri premer se ji povečuje....ni estetsko, ampak v primeru kakšnih niš pa lahko zadevo dobro rešiš (pa recimo da ima TČ za dovod pa "neomejeno" površino).

Po istem principu deluje dvotaktni motor, kjer mu pravilno izračunan izpuh zelo poveča zmogljivost [url]httpunichr("58")//projektiunichr("46")gimvicunichr("46")org/2010/2a/Motorji/indexunichr("46")php?cont=2takt[/url]

Tu pri TČ je še toliko lažje, ker je funkcija zgolj odvajanje zraka proč od TČ.

Kdor je že kdaj delal predelavo izpuhov po navodilih od Akrapoviča (za Tomose) vidi, da se da izvlek iz motorja zelo povečati....za TČ veljajo iste enačbe, ker v obeh primerih se uporablja hitrost valovanja zvoka v zraku.

Kje se dobi ta navodila. Imam ena, ki so verjetno stara toliko kot omenjeni gospod.
Poglej avatar :lol:
@mcizic
Je to led ali morda pomrznjen sneg, ki ga je naneslo v odprtino?
@Homer

ne gre mi editirat posta da bi pomanjšal sliko (ne vem zakaj).

probal sem z roko na rahlo odstranit pa ni šlo, večje sile pa ne želim uporabit, ker se mimogrede uničijo fitingi, če bi se cevi konkretno premaknile.

Mislim da je pomrznjen sneg (nisem pa razmišljal o tem da bi ga napihalo v odprtino tako količino (je pa čisto možno). Lahko lokalno polijem na ta sneg toplo vodo da odstranim to kepo iz cevi in luknjo zadelam s stirodurom?
1 2 3 4 5 6
Iskanje po temi