PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Seltron KKO 25 izkušnje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Klinc, pol bosta pa pod deko Smile
kalbo Napisal:V bistvu si natresel dva posta brez smisla, vsaj zame.
Prvi post je namenjen Idea "zdravapamet" Idea ker niti ni prebral tvojega posta,da bi se seznanil kaj že imaš v kurilnici ampak samo pripopal slike valerja dkp in upa na posel - majster :!: .

V drugem postu sem sklepal da te privlači valer dkp in avtomatski preklop med energenti .
kalbo Napisal:Lahko to odgovoriš, al se moram še kaj podučit?
Jaz ti več ne odgovorim Big Grin . Poduči pa se kar :mrgreen: Confusedhock:
Definitivno me privlači avtomatski preklop. Imaš za svetovat kaj vzet, al imaš vojno z zdravapamet?
@najrad1 Kar se mene tiče, sem v fazi iskanja rešitev, ker imam časa še dovolj. Uporabnik zdravapamet me je lepo usmeril še malo drugam, za kar sem mu hvaležen, ti pa v bistvu od sebe še nisi dal nič pametnega.
Mi je pa poleg tegale Valherjevega kotla precej zanimiv tudi Waltisov pellson double fire. Je pa res, da moram za oba predelati dimnik, za Seltrona ga pa recimo ne rabim. Plusi minusi, zaenkrat me še boli glava, ampak do poletja bo že vse kristalno jasno.
zdravapamet Napisal:A ti točno veš, da bo možakar oljni kotel vrgel stran ?
Oprosti ampak vse kaže ,da si nepismen ! Še enkrat preberi temo mogoče ugotoviš, da hoče iz dražjega energenta na malo cenejši energent in na drva .In če glih obdrži stari kotel na kurilno olje kaj mu bo WDC10 - mogoče za varovanje dviga povratka ?
Pozabil si ponuditi GWD1 .
kalbo Napisal:ti pa v bistvu od sebe še nisi dal nič pametnega.
Če nisi kapiral avtomatskega preklopa med energenti ................
In pazi ,da te čas ne povozi tako da spet drugo zimo jokaš kako je olje drago itd.
Upam , da bojo tvoji zet-je in snahe bolj uvidevni ko ugotovijo da tastar nima dnara za kurjavo.
Par dni nazaj je na tem forumu nekdo napisal :
" Če so starši revni nisi ti kriv , če si pa izbral revnega tasta in taščo si pa butelj "
@najrad1
Mislim da imaš tu na forumu že boljše predloge. Bolje da se držiš tam kjer daš točne podatke tu pa se odaljuješ od teme. Pa ne zameri.
kalbo Napisal:zaenkrat me še boli glava
to te šele začne... :lol:
zdravapamet Napisal:...... Če mi bo zaupal delo bom obvezno poklical tebe in tvoja beseda bo odločilna in zadnja. Če boš ti rekel NE potem se bom obrisal pod nosom.
zdej si pa še ošaben???
najrad1 Napisal:" Če so starši revni nisi ti kriv , če si pa izbral revnega tasta in taščo si pa butelj "
no, ta je tud mal kruta, ampak......je pa res kot pravi pregovor, "vsak je svoje sreče kovač"
Hvala, te kontaktiram, ko bom tako daleč.
kalbo Napisal:Mi je pa poleg tegale Valherjevega kotla precej zanimiv tudi Waltisov pellson double fire. Je pa res, da moram za oba predelati dimnik, za Seltrona ga pa recimo ne rabim.
Kakšna je pa razlika prvih dveh od tretjega, kar se tiče dimnika?
Tretji rabi dimnik 120mm, prva dva 160. Trenutno imam v dimniški tuljavi iz 70tih let vstavljen inox dimnik 130mm. Torej, če se odločim za kombinacijo moram zamenjat tuljavo.
me res zanima v čem je stos teh dimnikov.
Valtis ima neko 80 cev ali nekaj takega za dimnik.
Kako so pri seltronu izračunal 160 dimnik bi bilo zanimivo zvedet. Ter tudi kako so pri valtisu zračunal 80.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ogrevanje-kotli.si/kotli-na-polena">http://www.ogrevanje-kotli.si/kotli-na-polena</a><!-- m -->
to je namreč komaj četrtina preseka Seltrona
valtis double dela na 100 dimnik
<!-- m --><a class="postlink" href="http://media.wix.com/ugd/7bc0fc_aa5d08bc94b64ea8a3df435c79e99954.pdf">http://media.wix.com/ugd/7bc0fc_aa5d08b ... e99954.pdf</a><!-- m -->
je tudi "avtomatik". nimam pa nobenga mnenja o njem.
Cima bela je šolala waltis s svojim uplinjevalnim kotlom
Sicer nisem strokovnjak, tako da bom mogoče mimo pihnil...
Občutek imam, da se tukaj meša premer dimne odprtine na kotlu s potrebnim premerom dimnika, kateri skupaj s svojo višino (in še čem) določa vlek dimnika. Vsak oz. vsaj večina kotlov ima predpisan minimalen potreben vlek, katerega je moč doseči z različnimi premeri ob različnih višinah.
Seltron rabi 120 po podatkih po telefonu, ker ima prisilni vlek. Pelson in Valher pa 160. V bistvu se po prebranem nagibam k temule Pellsonu Double fire. Moram pa dobit še koga, ki ima izkušnje s tem. Kar se tiče dimnika bomo pač prerihtal.
1 2
Iskanje po temi